Ağrı Kesicilerde Fayda Etmiyorsa Dikkat

Yapılan araştırmalara göre, sigara içenlerde ağrı kesici etkisinin azaldığı görülmüştür.
Ağrı Kesicilerde Fayda Etmiyorsa Dikkat

Sigara içenlere ve pasif içicilere verilen anestezi ve ağrı kesici miktarının, sigara içmeyenlere göre çok fazla olduğu ortaya koyuldu. Ameliyat esnasında sigara kullanmayanlara göre, sigara bağımlılarına %33, pasif içicilere ise %20 daha fazla anestezi verilmesi gerekiyor.

Sigara içinde bulunan 4 bin zararlı maddeden dolayı insanların sağlığını tehdit etmektedir. Bu maddelerin çoğu kansere neden olan maddelerdir.

Anestezi Tüketimi Sigara Kullanımına Göre Farklılık Gösteriyor

Nikotinin insan vücudunda dönüştüğü kotin maddesini ölçen uzmanlar, kotin maddesi kullanımına göre ayrılan gruplarda anestezi tüketiminin paralellik sağladığını görmüşler. Bu duruma göre en fazla anestezi tüketimi sigara içenlerde, en az anestezi tüketimi sigara kullanmayanlarda, sigaraya maruz kalanlarda yani pasif içicilerde ise yine sigara kullananlara yakın anestezi verilmektedir. Sigara içilmiyorsa bile sigara içilen ortamda durulması ve o havayı solumak sigara içenden hiç bir fark yaratmıyor hatta daha zararlı bile olabileceğini yani pasif içiciliği de insan sağlığına çok zararlı buluyor uzmanlar.

Bu durumda uzmanlar pasif içiciliğin sigara kullananlara verilen anestezi mikarından içmeyenlere verilen yani sadece maruz kalanlara verilen anestezi miktarıyla hiç bir farkı olmadığını ve içenlerin yanında sigara dumanına maruz kalanların da sigaradan yüksek oranda etkilendiğini görmüş olduklarını belirtmişlerdir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.