Ağaca Tırmanmak Hafızayı Güçlendiriyor!

Amerikalı bilim adamları 18-59 yaş grubu arasındaki denekler üzerinden yaptığı araştırmalar sonucunda ağaca tırmanmak ve sürünmek gibi fiziksel aktivitelerin hafızayı hayli güçlendirdiğini ortaya çıkardı.
Ağaca Tırmanmak Hafızayı Güçlendiriyor!

Çocukların yıllardır süregelen ağaca tırmanma tutkusunun hafızaya olumlu etkilerinin olduğu kanıtlandı. Ebeveynlerin çocuklarının ağaca çıkmasına düşeceği korkusuyla izin vermediğine çok rastlamışsınızdır. Ancak son yapılan araştırmaların ardından ebeveynlerin ağaca tırmanma konusuna daha olumlu yaklaşacağı tahmin ediliyor.

 

agaca-cikma-ve-hafiza.jpg

 

Fiziksel Etkinlikler Beyni Güçlendiriyor

Amerika’nın Filorida Üniversitesi Psikoloji Fakültesi profesörleri gerçekleştirdikleri araştırmalarla ağaca tırmanmanın çocuklarının beyinsel gelişimine çok büyük faydalar sağladığını ortaya koydu. Araştırma 18-59 yaşları arasında denekler üzerinde yapıldı. Deneklerden ağaca tırmanmaları, sürünmeleri gibi görevleri yerine getirmeleri talep edildi. Bu aktivitelerin ardından yapılan çalışmalarda bilim adamları, deneklerin hafıza gücünün bir buçuk kat arttığını gözlemledi. Araştırmacılar bedenen gerçekleştirilen faaliyetlerin beyin fonksiyonlarını arttırdığını açığa çıkardı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.