Afyonkarahisar’ın Meşhur Lezzetleri

Afyonkarahisar yemek kültürü çok zengindir. Afyon'un meşhur lezzetlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Afyonkarahisar’ın Meşhur Lezzetleri

Afyonkarahisar, tarihi kadar yemek kültürüyle de bilinen bir merkezimizdir. Özellikle Afyon Kaymağı çok meşhurdur. Son yıllarda Afyon sucukları hayli ilerleme kaydetmiştir. Afyonkarahisar’da genellikle et ve hamur işi yemekleri daha fazla tüketilmektedir. Ayrıca Afyonluların aşçılığı da çok meşhurdur.

 

emirdag-guveci-001.jpg

Emirdağ Güveci

Yörenin önde gelen lezzetlerinden Emirdağ Güveci, Afyonkarahisar’ı ziyaret edenlerin denemesi gereken bir tattır. Merkezdeki lokantalarda kolaylıkla bulabileceğiniz bu yemek bölgenin damak tadını yansıtıyor. Emirdağ Güveci; et, patlıcan, domates, biberden yapılıyor.

keskek-002.jpg

Keşkek

Keşkek Anadolu’da yaşayan Yörüklerin hemen hepsinde bulunan bir yemek kültürüdür. Farklı yerlerde ‘Keşkek’in yapılışı da farklı olur. Afyonkarahisar’da çömlekte yapılan keşkekte kemikli et kullanılır. Bu lezzet tarif edilemez. Mutlaka yaşanmalıdır.

etli-zurbiye.jpg

Etli Zürbiye

Yalnızca margarin, et, salça ve arpacık soğanından elde edilen ‘Etli Zürbiye’ kesinlikle tadılması gereken bir lezzettir. Afyon bölgesinin yemek kültürünü en iyi anlatan yemeklerin başında gelmektedir.

cullama-kofte.JPG

Çullama Köfte

Afyon’un en meşhur lezzetlerinden biri de ‘Çullama Köfte’dir. Öyle ki Çullama Köfte bölgede yapılan düğünlerin vazgeçilmez yemeklerinden biri haline gelmiştir. Afyon’a yolunuz düşerse tadına bakın.

pacik-.jpg

Paçik

Yapılışı itibarıyla ‘kelle paça çorbası’na çok benzeyen ‘Paçik’ genellikle küçükbaş hayvanların paçasından yapılır. Bölgenin en çok sevilen lezzetlerinden biridir. Afyon seyahatinizde ‘Paçik’in tadına bakmayı unutmayın.

afyon-kebabi.jpg

Afyon Kebabı

Afyon’un kendisine has kebabı da bulunuyor. Afyonlular çok özel günlerde misafirleri için bu yemeği hazırlıyor. Afyon’da misafirseniz ‘Afyon Kebabı’nı mutlaka tatma imkanı bulursunuz.

afyon-boregi.jpg

Afyon Böreği

Hemen hemen bütün merkezlerimizin kendine özgü böreği vardır. Afyon Böreği de yapılışı ve lezzeti bakımından farklı özellikler taşıyan bir lezzettir. Daha önce denemeyenlere tavsiye ediyoruz.

eriste.jpg

Erişte Baklavası, Höşmerim, Kaymak Baklavası

Afyon’da tatlı bir şeyler yemek istediğinizde bu lezzetleri deneyebilirsiniz.

hosmerim.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum