Afgan Tazı Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Afgan Tazı köpeğini daha yakından tanımanızı sağlayacak en ilginç 10 bilgi ! Hem yaşam tarzı hem de kişiliği hakkında Afgan Tazı köpeği en yakın dostunuz olabilir..
Afgan Tazı Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Afgan Tazı Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Afgan Tazısı

10. Afgan Tazı köpeği son derece başarılı bir av köpeği olması ile bilinmektedir. Ancak günümüzde süs köpeği olarak da yetiştirilmektedir.

Afgan Tazısı

9. En zorlu arazilerde dahi son derece başarılı olan Afgan Tazısı kayalık arazilerden, balta girmemiş ormanlara kadar oldukça profesyonel bir iz sürüşüne sahiptir.

Afgan Tazısı

8. Afgan Tazı köpeğinin en belirgin kişilik özellikleri bağımsız, ilgisiz. Ağırbaşlı ve mutlu olması olarak bilinmektedir.7. Sağlıklı bir Afgan Tazı köpeğinin düzenli beslenme ve uygun çevre koşullarının sağlanması durumuna ortalama yaşam beklentisi 12 ile 14 yıl arasında değişiklik göstermektedir.

Afgan Tazısı

6. Ortalama bir Afgan Tazısı 26 ile 34 kg aralığında vücut ağırlığına sahiptir. Vücudu oldukça kaslı ve güçlü bir görünüme sahiptir.

Afgan Tazısı

5. Afgan Tazı köpeğinin en sık rastlanan tüy renkleri siyah, krem ve kırmızıdır. Tüyleri oldukça uzun saç görünümüne sahip olup köpeğin baştan sona giyinmesini sağlamaktadır.

Afgan Tazısı

4. Diğer köpek türlerine nazaran Afgan Tazısı oldukça ciddi bir bakım ihtiyacı duymaktadır. Ayrıca tüm bakım işlemleri oldukça pahalı olduğu bilinmektedir.

Afgan Tazısı

3. Bağımsız bir ırk olarak bilinen Afgan Tazı köpeği eğitilmesi oldukça zor bir türdür. Bu sebeple ilk kez köpek sahiplenecek aileler için önerilmemektedir. Öte yandan eğitim ve sosyalleştirme uygulamaları çok genç yaşta başlatılmalıdır.

Afgan Tazısı

2. Asla sert davranışlar ve yüksek seslere karşı olumlu hareketler sergilememekte olan Afgan Tazı köpeği oldukça sakin eve saygılı bir hayattan mutlu olmaktadır. Yanlış eğitilmesi durumunda asla söz dinlemeyecektir.

Afgan Tazısı

1. Her yaştan çocukla iyi geçinebilen Afgan Tazısı son derece şefkatli, merhametli ve koruyucu iç güdüye sahiptir. Ancak çocukların bu köpeğe nasıl davranacağı hakkında bilgi verilmesi gerekecektir. Bazen kulak ve kuyruklarının çekilmesi durumunda çileden çıkabilir.


Önerilen İçerik: En İyi Köpek Cinsleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum