Adnan Yılmaz Kimdir

25. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekili olan Adnan Yılmaz, 1953 yılında Erzurum Hasankale'de doğmuştur. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Fatime'dir.
Adnan Yılmaz Kimdir

Adnan Yılmaz Biyografisi

Adnan Yılmaz’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Daha sonra Erzurum Belediyesinde göreve başladı. 1973'te Türkiye Zirai Donatım Kurumu (TZDK) Ankara Bölge Müdürlüğüne atandı. TZDK’nın Erzurum Bölge Müdürlüğüne geçen Yılmaz,  Personel Şefi, Bölge Müdür Yardımcısı görevlerinde bulundu. 1992 yılında ise Erzurum Bölge Müdürü oldu. Bu görevi 15 yıl yürüttü. Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Kamu Yöneticisi, Uzman, Şube Müdürü ve Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak 11 yıl görev yaptı.

 

Adnan Yılmaz’ın Siyasi Hayatı

24. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili olarak seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisinde Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyeliği, Türkiye Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Genel Sekreteri ve Türkiye Peru Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak görevler yaptı.

25. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekili olarak meclise giren Adnan Yılmaz, 26. Dönemde yapılan seçimlerde meclise girememiştir. 

Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.