Adnan Polat Kimdir

Eski Galatasaray Spor Kulübü Başkanı ve iş adamı Adnan Polat, 23 Şubat 1953 tarihinde Erzurum’un Aşkale ilçesinde dünyaya geldi.
Adnan Polat Kimdir

Adnan Polat Biyografisi

Adnan Polat, Erzurum doğumlu olsa da eğitiminin büyük bir bölümünü İstanbul’da geçirdi ve 1971 yılında İstanbul Işık Lisesi'nden mezun oldu. Lise eğitimini aldıktan sonra üniversiteye gitti. Daha sonraki yıllarda ise Yüksek Lisans eğitimini almak için A.B.D.'ye gitti. 1976 yılında, Long Island Üniversitesi'nde İş İdaresi öğrenimini tamamladı.

 

Adnan Polat’ın Kariyeri

Eğitimi hayatını bitirdikten sonra Türkiye’ye döndü ve kendi şirketi olan Polat Holding’de şantiye şefi olarak çalıştı.

Ege Seramik kuruluşunda 10 yıla yakın bir süre çalıştı.

İş hayatının yanı sıra futbola da ilgi duyan Adnan Polat, 1992-1996 yılları arasında Galatasaray Kulübü'nde Başkan Yardımcılığı ve Futbol Komitesi Başkanlığı yaptı.

Sporla ilgilendiği kadar siyasetle de ilgili olan Polat, 1999 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday oldu ancak seçilemedi.

Adnan Polat, 2006-2008 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2008 yılında ise Galatasaray Başkanlığı’na aday oldu ve kulübün 33. Başkanı oldu.

adnan polat eski galatasaray başkanı

İtalya Cumhurbaşkanı tarafından Adnan Polat’a topluma ve cemiyete hizmet eden isimlere verilen İtalya Devlet Nişanı verilmiştir.

2011 yılında yönetimi ibra edilmeyerek Galatasaray Kulübü’nden ayrıldı. Yerine ise Ünal Aysal geldi.

Adnan Polat, Ayşe Polat ile evlendi ve bu evlilikten Eda adında bir kızı ve Kerim adından bir oğlu oldu.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.