Adnan Oktar Kimdir

Son dönemin en çok konuşulan isimleri arasında yer alan Adnan Oktar kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte, suç örgütü kurmak iddiası ile tutuklanıp cezaevine gönderilen Adnan Oktar’ın hayatı…
Adnan Oktar Kimdir

Adnan Oktar Biyografisi

Son yılların en çok konuşulan isimlerinden bir tanesi olan ve 2018 yılında Emniyet Müdürlüğü’nün kendisi hakkında başlattığı operasyonla tutuklanıp cezaevine gönderilen Adnan Oktar kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte, Adnan Oktar’ın hayatı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

adnan oktar

Adnan Oktar Kimdir?

Kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar, 1956 yılının Şubat ayında Ankara’da dünyaya geldi. Adnan Oktar, babasının küçük yaşlarda kaybetti. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da okuyan Oktar, liseyi ise İstanbul’da okudu. Üniversite eğitimi için 1979 yılında İstanbul'daki Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümüne kayıt oldu ancak burayı bitiremeden ayrılmak zorunda kaldı.

adnan oktar

Sonrasında bir kez daha üniversiteye kayıt yaptıran Adnan Oktar, bu kez İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümü'ne giriş yaptı. Sonrasında bu okula da yarım bırakmak zorunda kaldı.

Harun ve Yahya peygamberlerin adlarından türettiği Harun Yahya takma adıyla birçok kitap yazan Oktar, ateizm, Darwinizm ve siyonizm karşıtı görüşleriyle biliniyor.

Adnan Oktar ve Kedicikler Skandalı

Adnan Hoca, 2011 yılında kurduğu A9 televizyonunda "erkek kardeşler" ve "kadın bacılar" ile yaptığı müzikli programlarla daha fazla kamuoyu önüne gelmeye başladı.

adnan oktar cemaati

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun da gündemine aldığı bu yayınlarla ilgili "Reyting kaygısıyla genç kızların cinsel meta olarak kullanılmaktan kaçınılmadığı, toplumun ahlaki değerlerini yozlaştıran bu tutumun ve aşırı dekolte giyim tarzının Adnan Oktar tarafından normalleştirilmeye çalışıldığı" ifadelerinin yer aldığı bir rapor yayınladı.

2018 Adnan Oktar’a Emniyet Operasyonu

Belirtilen suçlamalar sebebiyle uzun süredir polisin takibinde olduğu anlaşılan Adnan Oktar, Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyon sonrasında gözaltına alındı ve mahkemenin ardından cezaevine gönderildi.

adnan oktar

Hakkında hazırlanan iddianame de suç örgütü kurmak sebebiyle yargılanan Adnan Oktar’ın ve çevresindeki diğer kişilerin bütün mal varlıklarına el konuldu. Aktif halde bulunan bütün şirketlere de kayyum atandı.

Emniyet’in yaptığı açıklamada, operasyonda birçok silahın da ele geçirildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.