Adnan Januzaj Kimdir

Adnan Januzaj, 5 Şubat 1995’de Belçika’nın Brüksel kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Belçika Milli Takımı’nda sol açık pozisyonunda görev alan futbolcudur.Adnan Januzaj, futbol kariye
Adnan Januzaj Kimdir

Adnan Januzaj Biyografisi

Adnan Januzaj’ın Kulüp Kariyeri

Adnan Januzaj, futbol kariyerine 10 yaşındayken Belçika ekibi RSC Anderlecht'in altyapısında başladı. 6 sene burada forma terleten Belçikalı, 2011 yılında İngiliz kulüp Manchester United’in dikkatini çekti ve alt yapı takımına transfer oldu. 2012-13 sezonunda, 18 yaşında olmasına rağmen United'ın U-21 takımında forma giymeye başladı. İlk grup maçlarında fazla forma şansı bulmasa da Elit Grup'ta oynadıkları 14 maçta da forma giydi. İngiltere U-21 Ligi şampiyonu oldu.

adnan januzaj manchester united

Sezon sonunda en iyi rezerv takımı oyuncusu ödülünü kazandı. 2 sene burada mücadele verdikten sonra 2013 yılında as takıma yükseltildi. 2013-2014 sezonunda kırmızı şeytanlar ile 35 maça çıkıp 4 gol attı ve sezon sonunda İngiltere Community Shield kupasını kazandı. Bir sonraki sezon performansında biraz düşüş olsa da maçlara genel olarak ilk 11’de çıkmaya başladı ve 21 maçta sahne aldı. Adnan Januzaj, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Manchester United forması altında devam etmektedir.

Adnan Januzaj’ın Milli Takım Kariyeri

Adnan Januzaj, milli formayı kariyerinde ilk kez 2014 yılında Belçika Milli Takımı’nda giydi ve burada kariyeri boyunca 5 maçta sahne aldı. 2014 yılında düzenlenen Dünya Kupası’nda ve 2016 yılında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası elemelerinde takımı ilke beraber sahada yer aldı.

Adnan Januzaj’ın Başarıları

Manchester United

FA Community Shield: 2013

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.