Adil Aşırım Kimdir? & Hakkında Bilgi

1964 Yılında Iğdır da dünyaya gelen Türk Siyasetçi kimliği ile tanınan Adil Aşırım hakkında ayrıntılı bilgiyi bu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Adil Aşırım Kimdir? & Hakkında Bilgi

Adil Aşırım Biyografisi

1964 yılında Iğdır'da dünyaya gelen Adil Aşırım, lise eğitimini Edirne Uzunköprü'de tamamlamıştır. 1983 senesinde kazandığı ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden 1987 senesinde mezun olan Aşırım, 1988 ve 1990 yılları arasında İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'ne geçiş yaparak yüksek lisansını burada tamamlamıştır. Yüksek lisans dönemi de bittikten sonra telekomünikasyon şirketinde araştırma ve tasarım mühendisliği yapmıştır.

Adil Aşırım


Adil Aşırım Milletvekili Oluşu

1995 senesinde DSP ile katılım gösterdiği seçimlerde partisinin MHP ve HADEP'in üzerine geçerek kıl payı %14 oyla beraber milletvekili seçilmesine neden olan Adil Aşırım, 20. Dönem milletvekillerinden bir tanesidir. TBMM'de 4 yıl süre ile milletvekilliği görevini ifa eden Aşırım, DSP içerisinde oldukça aktif bir şekilde çalışmalar göstermiş, o dönemki siyasi olaylara karşı söylemleri ile dikkatleri üzerine çekmiştir.

Adil Aşırım Milletvekili Oluşu


Adil Aşırım DSP İstifası

1996 senesine gelindiği zaman ihraç talebi ile beraber Merkez Disiplin Kurulu'na giden Adil Aşırım, aynı sene içerisinde DSP'den istifa etmiştir. Sonrasında da hızlı bir şekilde ANAP'a katılım gösteren siyasetçi, 2002 senesine kadar ANAP MYK üyeliği yapmıştır. 2001 ve 2003 yılları arasında ANAP Dış İlişkiler Sekreterliği görevini ifa eden Aşırım, ANAP'ın etkinliğini yitirmesi ile beraber MHP teşkilatı içerisine dahil olmuş, daha sonrasında da AK Parti içerisinde görev almaya başlamıştır.

Adil Aşırım DSP İstifası


Adil Aşırım Belediye Başkan Adaylığı

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kısa süre önce gerçekleştirilen toplantı kapsamında 2019 senesinde düzenlenecek olan yerel seçim için belediye başkan adayları açıklandı. Iğdır Belediye Başkan Adaylığı için adı açıklanan Adil Aşırım, Ak Parti teşkilatı içerisinde yer alan ve bu partide aktif bir şekilde çalışmalar düzenleyen bir siyasetçi olarak belediye başkan adaylığına layık görüldü. 2019 seçimleri için Niğde'de çalışmalara başladı.

Adil Aşırım Belediye Başkan Adaylığı

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum