Adet Düzensizliğine Ne İyi Gelir? 15 Şifalı Bitki Önerisi

Adet düzensizliği olan kadınlar adetlerini düzene sokmak istiyorsa ne yapmalıdır? Adet düzensizliği çeken kadınlar için şifalı bitkileri derledik.
Adet Düzensizliğine Ne İyi Gelir? 15 Şifalı Bitki Önerisi

Adet Düzensizliğine İyi Gelen Bitkiler

Adet döngüsü, kanamanın 1. gününden itibaren başlayıp diğer regl kanamasının başlangıcına kadar olan süredir. Her kadın, uzunluğu 21 ile 35 gün arasında değişen bir adet döngüsü yaşamaktadır. Eğer bu düzenin dışında ara kanamalar ve aşırı kanama oluyorsa bu durum adet düzensizliği olarak kabul edilmektedir. Peki adet düzensizliğine ne iyi gelir? İşte adet düzensizliğini ortadan kaldıran bitkiler;

1. Papatya Çayı

Adet Düzensizliğine İyi Gelen Bitkiler

Bir bardak suya, saç ile cilde de çok faydası olan kuru papatyayı bir tutam atın ve yaklaşık 1 dakika kaynatın ve 1 dakika demleyin. Daha sonra süzerek için. Adet düzensizliği kişinin psikolojisi ve sinirlilik durumu ile yakından alakalı olduğu için sakinleştirici özelliği ile bilinen papatya çayı adet düzensizliğinde son derece etkilidir.

2. Rezene Çayı

Adet Düzensizliğine İyi Gelen Bitkiler

Bağırsaklarında şişme olanların ve karınlarında gaz olanların da faydalanabileceği sinir sistemini rahatlatan rezene, tıpkı papatya gibi bir bardak suyun içine bir tatlı kaşığı kadar katıp 1 dk kaynatın ve 1 dakika demleyin. Daha sonra süzerek için.

3. Soğan Kürü

Adet Düzensizliğine İyi Gelen Bitkiler

Sarımsak ezen aletle kuru soğanı ezerek suyunu çıkarabilirsiniz. Soğan kahverengi kabuklu olmalıdır. Soğanı yıkayıp sirkeli suyun içinde kök ve kabuğuyla bir süre bekletin ki dezenfekte olsun. Daha sonra suyu kaynatın. Su kaynayınca soğanı dört parçaya bölerek içine atın. Bu şekilde 5 dakika kaynadıktan sonra kürü hazırlanmış olacaksınız. Ilık şekilde tüketmelisiniz.

4. Testeredişli Aslan Pençesi

Adet Düzensizliğine İyi Gelen Bitkiler

4-5 gr aslan pençesini bir bardak suda 5 dakika kaynatıp ılık olarak günde 2 defa içerseniz hormonları dengelemeye yardımcı olur. Adet döneminizin düzene girmesi için tüketmeniz gereken bir bitkidir.

5. Çörekotu

Adet Düzensizliğine İyi Gelen Bitkiler

Günde toplam 15 gr çörekotu iyice dövülmeli ve az su ile yenmelidir. Ancak öğütülmüş olan çörekotunu yemek zararlıdır, çörekotunu tüketmeden hemen önce öğütmek gerekir. Adet döneminde yaşanacak ağrıların da önüne geçmenizi sağlar.

6. Çobançantası Otu

Adet Düzensizliğine İyi Gelen Bitkiler

Bir yemek kaşığı otu bir bardak suda kaynatın ve 15 dakika demleyin. Daha sonra günde süzerek 3-4 defa için. Düzenli olarak tüketildiği zaman adet döngüsünü düzenleyen bu bitki son derece yararlıdır.

7. Zencefil

Adet Düzensizliğine İyi Gelen Bitkiler

Zencefil adet döngülerini düzenleme ve menstrüel ağrıyı azaltmada son derece etkili olan zencefil, Adet kanamasını teşvik eder. Geciken kanama veya yetersiz adet dönemlerini dengeleyebilmektedir.

8. Tarçın

Adet Düzensizliğine İyi Gelen Bitkiler

Menstrüel dönemleri düzenlemek ve menstrüel krampları azaltmak için tarçın çok faydalıdır. Geleneksel Çin tıbbına göre, vücuda ısı vermek etkisi olduğu düşünülmektedir. Ayrıca, insülin düzeylerini düzenlemeye yardımcı olan ve menstrüel düzgünlüğü etkilendiğinden şüphelenilen hidroksikalkon içerir. Tarçın tozundan yarım çay kaşığını sütle karıştırıp bir hafta boyunca için. 

9. Susam

Adet Düzensizliğine İyi Gelen Bitkiler

Susam tohumları, menstrüel döngüleri düzenlemek için hormonlarınızı dengelemeye yardımcı olurlar. Aşırı hormana bağlanmaya yardımcı olan lignan ile yüklüdürler. Artı, hormon üretimini teşvik eden en iyi esansiyel yağ asitlerini içermektedir. Menstruasyon döngülerini ısınma etkileri nedeniyle düzenlenmeye yardımcı olmaktadır. 

10. Zerdeçal

Adet Düzensizliğine İyi Gelen Bitkiler

Çeyrek çay kaşığı zerdeçalı, bir bardak süt ve 1 çay kaşığı bal ile karıştırıp, tüketin. Birkaç hafta boyunca veya iyileşme görene kadar günlük olarak içebilirsiniz. Ek takviye olarak zerdeçal da alabilirsiniz. Doğru dozaj için doktorunuza başvurmanızı tavsiye ederiz.

11. Havuç Suyu

Adet Düzensizliğine İyi Gelen Bitkiler

İyi bir demir kaynağı olan havuç, düzensiz adet dönemleri için basit bir evde ilaç yöntemidir. Ham havuç aynı zamanda düzgün hormon işleyişini teşvik eder. Üç ay boyunca düzenli olarak bir bardak havuç suyu içtiğinizde yararını göreceksinizdir.

12. Aynısefa Çiçeği

Adet Düzensizliğine İyi Gelen Bitkiler

Morigold olarak da bilinen aynısefa çiçeği kan dolaşımını dengeler. Bu çiçeğin analjezik özellikleri adet öncesi sancıları dindirir. 200ml kaynamış suya 2 gram kurutulmuş aynısefa çiçeği ekleyin. 5 dakika beklettikten sonra günde iki kez için.

13. Alıç

Adet Düzensizliğine İyi Gelen Bitkiler

Alıç, çayını yapmadan tüketebileceğiniz adeti düzene sokan bitkiler arasında yer alır. Düzenli olarak tüketildiği zaman rahmin uyarılmasını sağlar. Bu sayede regl döneminiz düzene girer. Ayrıca alıç, kanı sulandırır. Bu sayede adet dönemi daha ağrısız geçer. İçerisindeki faydalı bileşenler sayesinde de adet sancısı az yaşanır.

14. Reyhan 

Adet Düzensizliğine İyi Gelen Bitkiler

Reyhan bitki antioksidan özelliği olan bir bitkidir. Regl dönemlerini düzene sokan bu bitki aynı zamanda krampları ve kasık ağrılarını en aza indirir. Bunun yanı sıra adet söktürücü etkisi de vardır. Hem adeti düzene sokar hem de adetin hızlıca sökülmesine yardımcı olur. Son derece faydalı bir bitkidir.

15. Adaçayı

Adet Düzensizliğine İyi Gelen Bitkiler

Adet söktürücü çaylar arasında yer alan adaçayı bazı hormonları uyararak adet döngüsünün düzenlenmesini sağlar. Ayrıca adet döneminde yaşanacak mide bulantısı, baş ağrısı, yorgunluk, kasık ağrıları, mide krampları, sancı gibi durumları da ortadan kaldırır. Kişinin rahatlamasını sağlayan adaçayı, adet söktürücü etkisiyle de bilinmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Adet Döneminde Dikkat Edilmesi GerekenlerAdet Söktürücü Bitkiler
Adete İyi Gelen Çaylar ve EgzersizlerAdet Söktürücü Yiyecek ve İçecekler
Regl Döneminde Cinsel İlişkiye Girmek Zararlı mıdır?Regl Öncesi ve Regl Dönemi Cinsel İstek
Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah mıdır?Hamileyken Regl Olunur mu?
Erkeklerde Regl DönemiAdeti Söktüren Hareket ve Egzersizler
Adet Geciktirici Hap Nedir, Zararlı mı?Adet Gecikmesinin Sebepleri
Adet Düzensizliği ve NedenleriRegl Döneminde Şişkinlik
Adet Kanı Azlığı Neden Olur?Adet Sancısı Nedir, Neden Olur?
Adet (Regl) Döneminin Hesaplanması

Düzensiz adetin sebebi nedir?

Düzensiz adet, genelde hormonal değişimlerden dolayı kaynaklanmaktadır. Depresyon, sigara kullanımı, dış gebelik, menopoz, diyabet, yumurta rezervinde yumurta bulunmaması, rahim kanseri gibi sebeplerden dolayı adet düzensizliği yaşanabilir.

Adet düzensizliği nasıl belli olur?

Adet düzensizliğini anlamanın bazı yolları vardır. Adet döneminde az kan gelmesi, kişinin sürekli olarak başının dönmesi, yorgun hissetmek, şiddetli ağrılar, kramplar ve kusmalar, gereğinden fazla kanamalar, reglin 2 günden az veya 7 günden fazla sürmesi adet düzensizliğine işarettir.

Adet düzensizliği için ne yapmalıyız?

Adet düzensizliğinin asıl kaynağı depresyon ve strestir. Stresten uzak durmak adet döngüsünün düzelmesini sağlayacaktır. Bunun yanı sıra sigara içiyorsanız azaltmalı veya tamamen bırakmalı, düzenli egzersiz yapmalı, tuzlu yiyeceklerden uzak durmalı ve kafein tüketmemelisiniz.

15 günde bir adet olmak neyin belirtisi?

Adetin düzensiz ve aşırı miktarda olması durumunda hormon bozuklukları, polip, hiperplazi, kanser, enfeksiyon, ilaç kullanımı, adenomyosis, tiroid bezi hastalıkları, dış gebelik gibi hastalıklar yaşanabilir. Bunun için direkt olarak doktora başvurulması gerekir.

Adet düzeni nasıl olmalı?

Adette kanama süresi 2 ile 7 gün arasında olmalıdır. Ortalama yaşanması gereken kan kaybı 40 ml civarındadır. Normal bir adet düzeninde adetin başlangıcı ile diğer adetin başlangıcı arasındaki süre 21 ile 35 gün arasında olması gerekir.

1 ayda 2 kere adet neden olur?

Ayda 2 kez adet olmak birçok nedenden dolayı meydana gelebilmektedir. Çikolata kisti, miyom, rahimde kist, hamilelik, kanser, enfeksiyon, dış gebelik gibi durumlar ayda 2 kez kanamaya neden olabilir. Ayda 2 kere adet kanaması yaşanması durumunda doktora gidilmesi tavsiye edilmektedir.

İki adet arası süre ne kadar olmalı?

İki adetin arasındaki süre en az 21, en fazla 35 olmalıdır. Her kadında iki adet dönemi arasındaki süre değişiklik gösterebilir. Bazı kadınlar 26 günde adet olurken bazıları 34 günde adet olabilir. 21 ile 35 gün uzmanlar tarafından normal olarak kabul edilen bir süredir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum