A’dan Z’ye Farkında Olmadığınız Şaşırtan Gerçekler - 1

Günlük hayatta kullandığımız yada doğru bildiğinizi sandığınız bir çok şey bakın aslında neymiş.
A’dan Z’ye Farkında Olmadığınız Şaşırtan Gerçekler - 1

korsan

Korsanlar

Filmler’e ve romanlara konu olan korsanlar, sizlerin de bildiği üzere bir gözlerini kapatan band kullanırlar. Aslında bu band kör oldukları için değil. Ansızın karanlık bir bölgeye giriş yapıldığın da karanlığa alışma süresini yok etmek içindir.

 


haslanmis-yumurta

Haşlanmış Yumurta

Haşlanmış yumurta rafadan yumurta yada sahanda yumurtaya göre daha uzun sürede öğütülür. Vücut öğütme işlemini yaparken yumurtanın sağladığı enerjiden daha fazla enerji tüketir. Bu anlamda haslanmış yumurta aslında çok iyi bir diyet yemeğidir.

 


asansor

Asansörler

Günümüz de artık tüm yapılarda bir asansör bulunuyor ve her asansörün de için bir ayna görüyoruz. Peki bu aynanın asansölere konulma amacı nedir. Saçlarınızı ya da elbisenizi düzeltmek mi? Hayır. Asansör’e binerken kabinin yerinde olduğunu görün diye konulmaktadır.

 


alisveris-arabasi

Alışveriş

Alışveriş arabaları standard ölçüler de yapılır. Bu ölçüler günümüze gelene kadar bir çok defa değişmiştir. Eskiye göre ölçülerin büyük oranda arttırılması ( Günümüzdeki hali) alışveriş’in % 19 daha arttığını göstermiştir.

 


en-zengin-aileler

Zengin ve Fakir

Yapılan bir araştırmaya göre Dünyanın en zengin 3 ailesi, en fakir 48 ülkenin toplamından daha fazla servete sahiptir.

 


everest-dagi

Everest Dağı 

Everest dağı bir çok dağcının ziyaret ettiği spor ve rekor denemeleri için en uygun yerdir. Zorluğu ve yüksek ölüm riski nedeni ile bu tırmanışı deneyen 200’den fazla dağcının cesedi hala bu dağda yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.