Bir Pedro Almodóvar Filmi: Acı ve Zafer Hakkında Tüm Merak Edilenler

2019 Ekim ayı vizyondaki filmler arasında Pedro Almodóvar’ın yeni filmi Acı ve Zafer 11 Ekim'de vizyona girdi. Bu içeriğimizde dram türünün başarılı bulunan örneklerinden Dolor y gloria filmini detaylı bir şekilde ele alıyoruz.
Bir Pedro Almodóvar Filmi: Acı ve Zafer Hakkında Tüm Merak Edilenler

Bir Pedro Almodóvar Filmi: Acı ve Zafer Hakkında Tüm Merak Edilenler

Pedro Almodóvar’ın yeni filmi Dolor y gloria, 11 Ekim’de vizyona girdi. Yönetmenlerin özel hayatlarından yola çıkarak çektiği başyapıtların arasında gösterilebilecek bu film özgünlüğüyle 2019 Ekim ayı vizyondaki filmler arasında oldukça dikkat çekiyor. Bu içeriğimizde Acı ve Zafer filmi hakkında bilinmesi gerekenleri ve tüm merak edilenleri siz sinemaseverler için bir araya getiriyoruz.


1. 72. Cannes Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Besteci ödüllerine sahip Acı ve Zafer,  İspanya’nın bu yılki Oscar adayıdır. Bir yandan hüzünlü bir yandan da izleyiciye umut veren bu film, 2019 yılında çok fazla başarılı rakibi olmasına rağmen dram türünde adından söz ettirmeyi aldığı ödül ve adaylığı sayesinde başardı.

aci-ve-zafer.jpg


2. Antonio Banderas'ın başrolünde oynadığı filmde ona Penelope Cruz, Asier Etxeandia ve Leonardo Sbaraglia gibi ünlü isimler de eşlik ediyor. Yapımın müzikleri ise Alberto Iglesias imzası taşıdığından uzun süre dillere dolanacak gibi duruyor. Filmde müzik; kendini ve zamanın işleyişini yansıtabilen bir karakterin tutku dolu dokunuşlarını, geçmişin acılarını ve kurallarını kendi koyduğu dünyasını daha iyi yansıtmasına yardımcı oluyor. 

aci-ve-zafer-hakkinda.jpg


3. Pedro Almodóvar’ın yeni filmi Acı ve Zafer’de Salvador Mallo adındaki bir yönetmenin 60’lı yıllara yani çocukluğuna, annesi ile birlikte yeni bir yaşam için Valencia’ya göçüne ve sinemayla tanışıp kendini bulma serüvenine değiniliyor. Yönetmen Almodóvar aslında bu hikayede kendi gerçek yaşamının en derinine iniyor.

antonio-banderas.jpg 


4. Acı ve Zafer filmi süresi boyunca geçmiş ve şimdiki zamanın birleştirildiği kısımların birbirinden çok da farklı olmadığını görüyoruz. Bu da bu kadar fazla parçadan oluşan bir hikayenin nasıl ustalıkla kurgulandığını bizlere gösteriyor. Adeta zamanı görünmez kılmayı başaran bu film, zihni ve hafızayı aynı düzlemde eşitlemeye çalışırken izleyiciye gelmiş geçmiş zamanın tüm etkilerini de başarılı bir şekilde yansıtmayı başarıyor.

aci-ve-zafer-filmi.jpg


5. Filmdeki samimiyet izleyiciye doğrudan yansıyor. Kendinden parçalar bulunduran yönetmen samimi itiraflarıyla da filmi hareketlendiriyor. Uyuşturucu kullanımından eşcinsel ilişkisine kadar her detayını aktaran Almodóvar yaşlandıktan sonra üretememenin ruhuna ve bedenine yansıyan acılarını cesurca göstermekten çekinmiyor. 

pedro-almodóvar.jpg


6. Birkaç defa izlediğinizde hem hikayede hem de kendi hayatınızda başka başka sonuçlara varabileceğiniz bu filmi kesinlikle izlemenizi öneriyoruz. Hikayesi ve oyunculuğu ile başarılı bir otobiyografi olan Acı ve Zafer 2019’un sonlarına doğru izlenmeye değer filmlerden birisi aldı diyebiliriz.

aci-ve-zafer-2019.jpg

Önerilen İçerik; Biyografi Filmleri - IMDb Puanına Göre En İyi Biyografi Filmleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.