'Acı Ömrü Uzatıyor'

Çinli bilim adamlarının yaptığı araştırmalar acının insan ömrünü uzattığını ispatladı. Sayısız insanın severek tükettiği acının birçok hastalığa siper olduğu açıklandı.
'Acı Ömrü Uzatıyor'

Birçok insanın yemeklerinde olmazsa olmazlarından acının insan ömrünü uzattığı ortaya çıktı. Çinli bilim adamları yaptıkları araştırmalar sonucunda acı yemenin solunum hastalıkları, kansızlık ve kanser gelişimini engellediğini ortaya çıkardı.

 

aci-biber-001.jpg

500 Bin Kişiyi Kapsayan Araştırma

Çin Tıp Bilimleri Akademisi araştırmacıları acı yemenin sağlığa etkisini saptamak için ülkedeki orta yaşlı ve yaşlı yaklaşık 500 bin kişi üzerinde çalışma yürüttü. Bu araştırmalar yedi yıl boyunca devam etti. Neticeye göre acı yiyenlerin yemeyenlere nazaran ölüm oranının yüzde 14 daha az olduğu ortaya çıktı. Haftada 1-2 kez acı yiyenlerde bu rakam yüzde 10 seviyelerinde.

Araştırmaya dahil olan bireyler yemeklerinde taze ve kuru Şili biberi kullandı. Taze bibere daha fazla yönelenlerin diyabetten ölüm riskinin daha az olduğu gözlendi. Bilim adamları acının içeriğindeki biyo-aktif maddelerin organizmayı savunduğunu belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.