Açelya Devrim Yılhan Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Unutma Beni isimli dizi ile geçen Açelya Yılhan, 2 Eylül 1985'te Ankara'da dünyaya geldi.
Açelya Devrim Yılhan Kimdir

Açelya Devrim Yılhan Biyografisi

Kamera karşısına ilk kez Unutma Beni isimli dizi ile geçen Açelya Devrim Yılhan, lise eğitiminden sonra Bilkent Üniversitesi Konservatuarı'nda tiyatro üzerine eğitim aldı. Mezun olduktan sonra çeşitli dizi ve filmlerde yer almaya başladı. Kamera karşısına ilk kez Unutma Beni isimli dizi ile geçti. 2008'de yayınlanmaya başlayan dizi, birbirlerini çok seven iki gencin bir türlü kavuşamamasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde Osman Karakoç, Kurtuluş Şakiraağaoğlu, Suat Karausta ve Füsun Günuğur yer aldı. 

 

acelya-devrim3-001.jpg

 

Genç oyuncu daha sonra ise Deniz Yıldızı isimli dizide yer aldı. Dizi, yıllarca babası hakkında yanlış bilgilerle yetiştirilen genç bir kızın, babası ile tanışmasını ve yeni hayatında yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Güneş Emir, Koray Erkök, Serhat Nalbantoğlu, Başak Akbay ve Zerrin Epikmen yer aldı. 2011'de Beni Unutma isimli filmde Olcay karakterini canlandırdı. Film, başarılı bir kadın olan Olcay'ın özel hayatında yaşadığı çalkantıları ve yeni bir kişiyle tanışmasını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Açelya Devrim Yılhan, Kenan Ece, Mert Fırat ve Tuba Ünsal yer aldı. 

 

acelya-devrim4.jpg

 

Açelya Evrim Yılhan daha sonra Leyla ile Mecnun isimli dizide Eylül karakterini canlandırdı. Dizi, Leyla'yı arayan ve ona kavuşmak isteyen bir Mecnun'un yaşadıklarını absürt bir şekilde anlatıyor. Yönetmenliğini Onur Ünlü'nün yaptığı filmin başrollerinde Ali Atay, Ahmet Mümtaz Taylan, Serkan Keskin, Osman Sonant, Cengiz Bozkurt, Ezgi Asaroğlu, Zeynep Çamcı, Müge Boz ve Melis Birkan yer aldı. 2013'te İnadına Yaşamak isimli dizide rol aldı. Dizi, kendilerine emanet edilen bir çocuğa sahip çıkmak için bir araya gelen iki alakasız kişinin birbirlerine zamanla aşık olmasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Sanem Çelik, Murat Ünalmış, Edip Saner ve Nilüfer Açıkalın yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmler

  • 2008-Unutma Beni
  • 2009-Deniz Yıldızı
  • 2011-Beni Unutma
  • 2012-Leyla ile Mecnun
  • 2013-İnadına Yaşamak

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.