Omega 3 İçeren Acai Üzümü Nedir, Faydaları Nelerdir?

Acai üzümü alışık olmadığımız ama çok faydalı olan bir meyvedir. İçerisinde omega 3 barındıran nadir besinlerdendir. İşte acai üzümünün faydaları...
Omega 3 İçeren Acai Üzümü Nedir, Faydaları Nelerdir?

Yüzyıllar öncesinde Brezilya’nın yerli halkı tarafından gıda olarak tüketilmeye başlanan Acai üzümü sayısız faydasından dolayı çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaya başlanmıştır. İçeriğimizde acai üzümünün özellikleri ve faydalarından bahsedeceğiz. Bu faydaları öğrenerek yararınıza kullanabilirsiniz.

Acai Üzümü Nedir?

Acai üzümü, Euterpe ailesinden, uzun ve salkımlı yaprakları olan bir tür palmiye ağacının meyvesidir. Bu ağaçta yetişen acai üzümü mor renklidir ve yaban mersinine çok benzemektedir. Acai üzümü Güney Amerika Kıtasına özgü tropikal iklimlerde yetişen, son yıllarda tanınmaya ve popüler olmaya başlayan bir meyvedir.

Henüz yeni yeni tanınmasının en büyük nedeni bu ağacın Brezilya’nın kuzey bölgelerinde ve özellikle Amazon nehri ve diğer nehirlerin kıyılarında doğal olarak yetişmesidir. Brezilya’nın bu bölgelerinde yaşayan yerli halk tarafından çeşitli hastalıkların tedavisinde yüzyıllar öncesinden beri kullanılmakta olan Acai Üzümü adını da yerli halkın söylediği şekliyle dünyaya duyurmuştur.

“Acai” adının eski bir kabile şefinin kızının ismi olduğuna dair bir efsaneden de söz edilmektedir. Günümüzde Acai üzümü en yaygın olarak Amerika kıtasında kullanılmaktadır. Gıda olarak tüketilmesinin yanı sıra çeşitli kozmetik ürünlerine de ilave edilerek özelliklerinden faydalanılmaktadır.

Acai Üzümünün Faydaları Nelerdir?

Yüzyıllar öncesinde Brezilya’nın yerli halkı tarafından gıda olarak tüketilmeye başlanan Acai üzümü daha sonraları sayısız faydasının olduğu görülerek çeşitli hastalıkların ve rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaya başlanmıştır. Brezilya yerli halkı tarafından geleneksel tıp alanında ishal tedavisinde, yüksek ateşli hastalıklarda ateşin düşürülmesinde, yüksek kanamaların durdurulmasında, ülser tedavisinde, parazit enfeksiyonlarının önlenmesinde kullanılmıştır.

1. Antioksidan Kapasitesi Yüksek Bir Meyvedir

Acai Üzümü Nedir, Faydaları Nelerdir?

Acai üzümü en yüksek antioksidan kapasitesine sahip meyvelerden biridir. Antioksidan maddeler sağlığımız için olumsuz etkilere neden olan serbest radikallerin vücuttan atılabilmesi için çok önemlidir. Başka bir ifade ile vücudumuza detoks yapmamıza imkan sağlayan maddelerdir ve Acai üzümü en iyi detoks yapma imkanı sağlayan meyvedir.

2. Kalp ve Damar Sağlığını Korur

Acai Üzümü Nedir, Faydaları Nelerdir?

Acai üzümünün içeriğinde bulunan antioksidan maddeler damarlarda meydana gelen tıkanıklıkların ve pıhtıların önlenmesinde oldukça etkilidir. Damar sağlığı üzerine göstermiş olduğu bu olumlu etki ile kalbin sağlıklı bir şekilde tüm vücuda kan pompalamasına yardımcı olur. Kalp ritminin ve kalp kapakçıklarının da korunmasına katkı sağlar.

3. Kilo Vermeye Yardımcıdır, Obeziteyi Önler

Acai Üzümü Nedir, Faydaları Nelerdir?

Acai üzümü yüksek lif içeriğine sahiptir. Yüksek lif içerikli gıdaların sindirimi bağırsaklarda uzun sürdükleri için tokluk hissi verirler. Böylece sık yemek yeme alışkanlığının önüne geçilebilmektedir. Bu özelliği nedeniyle de son yıllarda kilo vermek isteyen kişiler arasında oldukça popüler bir gıda olmuştur.

4. Kanseri Önler

Acai Üzümü Nedir, Faydaları Nelerdir?

Acai üzümü birçok bilimsel araştırmaya konu olmuş bir meyvedir. Bu araştırmalar arasında kanser de bulunmaktadır. Deney hayvanları üzerinde yapılan araştırmalarda Acai üzümünün mesane kanserine neden olan kanserli hücrelerin gelişimini engellediği ispatlanmıştır.

5. Enerji Verir

Acai Üzümü Nedir, Faydaları Nelerdir?

Acai üzümü vücuda enerji sağlamasına karşın şeker oranı düşük bir gıda maddesidir ve vücuda vermiş olduğu enerji şekerden gelmez. İçeriğindeki demir, potasyum, fosfor, kalsiyum, B ve C vitaminleri ile omega 3, 6 ve 9 vücuda güç verir ve vücudun daha dinç olmasını sağlar.

6. Soğuk Algınlığı, Grip ve Nezleyi Önler

Acai Üzümü Nedir, Faydaları Nelerdir?

Acai üzümü yüksek antioksidan madde kapasitesi ile bağışıklık sisteminin güçlenmesine ciddi katkı sağlamaktadır. İçerisindeki A, B, C ve E vitaminleri ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücuda hastalıklarla savaşabilmesi için güç verir.

7. Hücre Sağlığını Güçlendirir, Yaşlanmayı Geciktirir

Acai Üzümü Nedir, Faydaları Nelerdir?

Acai üzümü yapısında bulunan antioksidanlar vücudumuzun yapı taşları olan hücrelerin genel sağlığının korunmasına ve geliştirilmesine yardımcı olur. Hücreler yenilendikçe yaşlanma da gecikir. Ayrıca cilt güzelliği korunabilir.

8. Kolesterolü Düşürür

Acai Üzümü Nedir, Faydaları Nelerdir?

Acai üzümü Omega 3 yağ asidi içeren nadir besinlerden biridir. Omega 3 doymamış bir yağ asididir ve kalp ve damar sağlığının korunması için çok önemlidir.Kötü kolesterrolü azaltıcı etkisi bulunur. Yalnızca omega 3 değil, omega 6 ve omega 9'da bu meyvede yer alır.

9. Cilt Sağlığı İçin Önemlidir

Acai Üzümü Nedir, Faydaları Nelerdir?

Acai üzümünün yüksek antioksidan içeriği son yıllarda kozmetik sektörü tarafından da fark edilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır. Yüksek antioksidan içeriği ile Acai üzümü cildin ve cilt hücrelerinin gelişimine katkı sağlar.

10. Beyni Geliştirir

Acai Üzümü Nedir, Faydaları Nelerdir?

Hafıza ve öğrenme sorunları bazı vitaminlerle giderilebilir. Bu vitaminler acai üzümünde bulunmaktadır. Yüksek oranda B vitamini içeren bu meyve, yaşlanma ile birlikte gelişebilecek beyin hastalıklarının riskini azaltır. Beyin fonksiyonlarının iyileşmesine katkı sunar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yaban Mersininin FaydalarıMuşmulanın Faydaları
Kuşburnunun Faydaları

Acai üzümü yaban mersini aynı mı?

Acai üzümü görünüm olarak yaban mersinine benzese de aynı meyve değildir. Acai üzümü Güney Amerika kökenli bir meyvedir. Yaban mersini ise Kuzey Amerika'da yetişir. Acai üzümü bir tür palmiye ağacından yetişmektedir. Yaban mersini ise çalı tipi bir ağacın meyvesidir.

Acai üzümü tadı nasıl?

Acai üzümünün yadı ekşi ve tatlıdır. Mayhoş bir tada sahiptir ve bu tat çok sevilir. Lezzetli bir meyve olan acai üzümü birçok siyah ve mor meyve gibi antioksidan deposudur. İçerisinde birçok vitamin ve mineral barındırır. Sağlığa birçok katkı sağlar ve vücudu hastalıklardan korumakta etkilidir.

Acai üzümü nasıl yenir?

Acai üzümü ham meyve olarak, püre halinde ve meyve suyu şeklinde tüketilebilir. Reçeli yapılabilir ve kahvaltılarda da yenilebilir. Bunun yanı sıra tatlılarda kullanılabilir ve tariflere lezzet katar. Üstelik mor ve kırmızı rengi sayesinde acai üzümünden doğal bir gıda boyası da yapılabilir.

Acai Berry zayıflatır mı?

Acai üzümü kilo vermeye yardımcıdır ve zayıflatabilir. Acai üzümünü ara öğünlerde ve içeceklerde kullanarak kilo vermek mümkün. Bu meyvede bolca lif bulunur ve bu lifler tok tutma etkisine sahiptir. Sindirimi hızlandırır ve diyet yapanlara yardımcı olur.

Acai meyvesi nerelerde yetişir?

Acai üzümü Güney Amerika'nın kuzeyinde yetişmektedir. Nehir kıyılarını seven bir ağacın meyvesidir. Brezilya'daki nehir kıyıları boyunca acai ağaçları bulunur. Bu bölgede acai üzümü üretimi çok fazladır. Türkiye'de ise acai üzümünün yetişebileceği bir iklim ve toprak koşulu bulunmamaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.