Abdülkerim Durmaz Kimdir

Geçmiş yaşantısında futbolcu ve teknik direktörlük yapan, günümüzde (2015) ise kariyerine TV yorumcusu olarak devam eden Abdülkerim Durmaz, 13 Eylül 1960 yılında İstanbul’un Karagümrük semtinde dünyaya geldi.
Abdülkerim Durmaz Kimdir

Abdülkerim Durmaz Biyografisi

Abdülkerim Durmaz’ın Futbolculuk Kariyeri

Abdülkerim Durmaz, futbola küçük yaşlarda ilgi duydu ve ilk olarak doğduğu semtin takımı olan Karagümrükspor’un alt yapısında futbola başladı. Uzun süre genç takımlarda oynadıktan sonra ilk profesyonel karşılaşmasına 1978 yılında çıktı. Takımı için önemli bir futbolcu olan Durmaz, 1982-1983 sezonunda takımının 2. Lig kategorisinden, 1. Lig kategorisine çıkaran oyuncuların başında geldi. Sezon sonunda Gol Kralı unvanını kazandı.

Başarılı performansı sayesinde birçok büyük kulübün dikkatini üzerine çekmeyi başaran Durmaz, 1984-1985 sezonunda Fenerbahçe'ye 8 Milyon TL’ye transfer oldu. 10 yıla yakın bir süre burada top koşturdu ve kariyeri boyunca 103 maça çıkıp 5 kez fileleri havalandırdı. Ardından gelen yıllarda ise Ankaragücü, Sakaryaspor, Zeytinburnuspor, Fatih Karagümrükspor ve Güngören Belediyespor’da forma giydi. 1995-96 sezonunda Güngören Belediyespor'da oynayarak aktif sporculuk hayatını noktaladı

Abdülkerim Durmaz, 1 kez ümit 14 kez de A milli olmak üzere toplam 15 kez milli oldu.

abdülkerim durmaz teknik direktör

 

Abdülkerim Durmaz’ın Teknik Direktörlük Kariyeri

Abdülkerim Durmaz, futboldan emekli olduktan sonra, Karagümrük semtinde bir dönem kıraathane işletmeciliği yapsa da, kısa bir süre Karagümrükspor’da teknik direktörlük görevinde bulundu. 2013 yılına kadar birçok takımın başında teknik direktör olarak kariyerine devam etti. Spora ilgisini hiçbir zaman kaybetmeyen Durmaz, TGRT'de spor yazarlığı yaptı.

 

Abdülkerim Durmaz’ın Televizyon Kariyeri

abdülkerim durmaz beyaz futbol yorumcucsu

Ertem Şener’in Beyaz TV kanalına transfer olup spor müdürü olduktan sonra, yaptığı Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarına transfer oldu. Programlarda "Ahmet Çakar, Sinan Engin, Rasim Ozan Kütahyalı ile beraber yorumculuk yapmaktadır.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.