Abdülhamit Gül Kimdir? Aslen Nereli? Biyografisi

Abdülhamit Gül, 1977 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğdu. Eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül hakkında daha fazla bilgi için yazımızı okuyabilirsiniz.
Abdülhamit Gül Kimdir? Aslen Nereli? Biyografisi

Abdülhamit Gül, 12 Mart 1977 yılında Gaziantep Nizip'te dünyaya geldi. Babasının adı Cemil, annesinin Saliha olan Abdülhamit Gül, evli ve üç çocuk babasıdır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Gül, eski Adalet Bakanıdır.

Eğitim ve Çalışma Hayatı

Abdülhamit Gül Kimdir?

Cumhuriyet İlkokulu'nda başladığı ilköğrenimini tamamladıktan sonra, Nizip ve Oğuzeli İmam Hatip Liseleri'nde lise eğitimini tamamladı. Nizip İmam Hatip Lisesi'nde mezun oldu. Lise yıllarından itibaren, gençlik kollarında aktif olarak yer aldığı birçok STK'ya katıldı. 2001 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra serbest avukatlık yapmaya başlamıştır.

Siyasi ve güncel konuların yanı sıra, yazı çalışmaları bulunan Abdülhamit Gül, Millî Gazete, Star Gazetesi, Gençlik Dergisi, Edebiyat Ortamı Dergileri gibi birçok platformda makale ve denemeler yayınlandı. Millî Gençlik Vakfı Üniversitelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Siyasi Hayatı

Abdülhamit Gül Kimdir?

Abdülhamit Gül'ün siyasi hayatı Refah ve Fazilet Partileri'nde başladı ve 1999-2001 yılları arasında Milli Gençlik Vakfı Üniversiteler Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Gül, daha sonra Saadet Partisi'ne geçti ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini yürüttü.

2010-2012 yılları arasında Has Parti Ankara İl Başkanlığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Aynı zamanda Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) üyesi oldu.

Has Parti ve AK Parti'nin birleşmesi sonrasında, Abdulhamit Gül, 30 Eylül 2012 tarihinde 4. Olağan AK Parti Kongresinde MKYK üyesi olarak seçildi.

Seçim işleri Başkan Yardımcılığı ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

Gül, 13 Eylül MKYK toplantısından sonra Genel Sekreter görevine atandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziantep Milletvekili olarak 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde meclise girdi.

Gül, AK Parti Genel Sekreterliği görevinde bulunurken, Adalet Bakanı olarak atandı ve 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinden sonra, yönetim sistemi değişti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Adalet Bakanı olarak görevlendirildi.

29 Ocak 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı kararıyla Adalet Bakanlığı görevinden alındı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bekir Bozdağ Kimdir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.