Abdul Rahman Baba Kimdir

Abdul Rahman Baba, 2 Temmuz 1994’de Gana’nın Tamale kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Gana Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Abdul Rahman Baba Kimdir

Abdul Rahman Baba’nın Kulüp Kariyeri

Abdul Rahman Baba, futbola ilk olarak genç yaşlarda Dreams FC’nin alt yapısında başladı ve burada uzun yıllar gelişimini tamamladıktan sonra 2001 yılında Asante Kotoko’ya kendisini geliştirmesi için kiralık gönderildi ve burada oynadığı sezon içerisinde profesyonel futbol kariyerine başladı. Sezon içerisinde takımı ile 25 maça çıktı ve sezon sonunda takıma geri döndü.

2012-2013 sezonun başında bu sefer transfer teklifi aldı ve yolunu Almanya’ya çevirerek Greuther Fürth takımına bonservissiz şekilde transfer oldu. 2 sezon formasını giydiği takımda toplamda 44 maça çıktı ve 2 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

2014-2015 sezonuna da bu takımın formasın altından girdi ancak ilk haftaların sonunda 2,5 Milyon Euro’ya Augsburg’a transfer oldu. Augsburg ile ilk sezonunda 31 maça çıkarken, sergilediği oyun ile dikkatleri üzerine çekerek takımın değişilmez oyuncuları arasında yer aldı.

Burada gösterdiği performans sayesinde dikkatleri bir kez daha üzerine çekti ve 2015-2016 sezonu öncesinde 20 Milyon Euro gibi yüksek bir bonservis bedeli karşılığında İngilizler'in güçlü ekibi Chelsea’ya transfer oldu. 2015-2016 sezonunda Chelsea forması altında 15 karşılaşmada boy gösterdi.

2016-2017 sezonunda ise Alman ekibi Schalke 04'e kiralandı.

Abdul Rahman Baba’nın Milli Takım Kariyeri

Abdul Rahman Baba, milli formayı kariyerinde ilk kez 2013 yılında Gana U-20 takımında giyerken, burada yer aldığı süreçte 7 maçta forma terletti. Bir sene sonra hem milli takımda hem de kulüp takımlarında gösterdiği performans sonucunda Gana A Milli Takımı’na yükseltildi. Kariyeri boyunca 11 kez a milli formayı giydi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.