Abdou Razack Traore Kimdir

Abdou Razack Traore, 28 Aralık 1988’de Fildişi Sahili’nin Frambo kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Burkina Faso Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Abdou Razack Traore Kimdir

Abdou Razack Traore’nin Kulüp Kariyeri

Abdou Razack Traore, futbola resmi anlamda ilk olarak Raja Casablanca takımında başladı. Bir sezon kaldığı takımda sadece 4 maça çıktı ve sezon sonunda Rosenborg’a transer oldu. 2006-2010 yılları arasında burada mücadele veren tecrübeli hücum oyuncusu toplamda 51 maça çıkıp 3 gol attı.

Burada oynadığı oyun ile isminden zaman zaman söz ettirmeye başlayan Abdou Razack Traore, 2010 yılında Lechia Gdansk’a transfer oldu. 2 sezon mücadele verdiği takımı ile ilk sezonda çok fazla forma şansı bulamasa da ikinci sezonda uyumu sağladı ve takımda yerini sağlamlaştırdı. Bu takımda forma giydiği süre boyunca da 25 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

abdou razack traore gaziantepspor

2013 yılında ise sürpriz bir şekilde yolunu Türkiye’ye çevirdi ve Gaziantepspor’a transfer oldu. İlk sezonda istenileni veremeyen Fildişili, sadece 11 maçta forma giyerken, bir sonraki sezon performansını arttırdı ve 27 maça çıktığı takımda değişilmezler arasına girdi.

abdou razack traore kardemir karabükspor

2014-2015 sezonunda ise ligin başka ekibi Kardemir Karabükspor’a transfer oldu. Sezon içerisinde takımı ile 33 maça çıkıp 12 gol atan Abdou Razack Traore, bu performansına rağmen takımının küme düşmesine engel olamadı ve sezon sonunda takımdan ayrıldı.

2015-2016 sezonu öncesinde de Konyaspor ile anlaştı.

Abdou Razack Traore’nin Milli Takım Kariyeri

Abdou Razack Traore, milli formayı kariyerinde ilk kez 2011 yılında Burkina Faso Milli Takımı’nda giydi. Milli takım ile 2013 ve 2015 Afrika Uluslar Kupası’nın yanı sıra 2014 Dünya Kupası Şampiyonası’nda yer aldı. Tecrübeli futbolcu kariyeri boyunca milli takımda 9 kez forma giyme şansını elde etti.

Abdou Razack Traore’nin Başarıları

Rosenborg

  • Norveç Lig Kupası: 2009, 2010
  • Norveç Süper Kupası: 2010

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.