ABD'de Sürücüsüz Araç Devri

Amerikalı bilim adamları günümüz otomobillerinin çevreye zararlı gazlar saçtığı düşüncesiyle çevre dostu sürücüsüz araç sistemine geçmeyi planlıyor. Elektrikle çalıştırılacak sürücüsüz araçların 2030'larda yaygınlaşacağı tahmin ediliyor.
ABD'de Sürücüsüz Araç Devri

Bilim adamları modern otomobillerin çevreye bıraktığı zararlı gazları azaltmak için sürücüsüz araçlar hazırlanması gerektiğini belirtiyor. ABD’li bilim adamları, sürücüsüz taksilere geçişin modern otomobillerin bıraktığı zararlı gazların oranını önemli ölçüde azaltmaya imkan tanıyacağını düşünüyor. ABD'nin Berkeley şehrinde bulunan Lawrence Ulusal Laboratuarı’nın bilim adamları bu konuda plan hazırlıyor.

abd-surucusuz-araclara-geciyor.jpeg

Sürücüsüz Araçlara 2030'da Geçilebileceği Tahmin Ediliyor

Yapılan hesaplamalara göre araştırmacılar sürücüsüz sisteme en geç 2030 yılında geçileceğini öngörüyor. Araştırmalar bu zamana kadar sürücüsüz araçların ekonomik ve çevre dostu olduğunu gösterse de bu teknolojinin belirtilen sürede kaydedeceği yayılma tahmin edilememiştir. Denemeler sürücüsüz taksi yani elektromobilin 1,6 km mesafeye bıraktığı sera gazı özel amaçlar için kullanılan ve 2014 üretimi geleneksel motorlu araçla karşılaştırıldığında yüzde 90 oranında azalacak ve hibrid motorlu bireysel makinelere oranla yüzde 63-82 oranında aşağı düşecek. Ayrıca bu araçlar için elektrik üretiminin biraz daha attırılması gerekecek. Bununla birlikte araçların şu anki araç yakıtlarının tüketimi azalacağından üretimi de azalacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.