ABD'de Göçmen Kökenli Şiddet Yeniden Gündemde

ABD'nin Los Angeles şehrinde geçtiğimiz hafta işlenen cinayetlerden sonra manşetlerde MS 13 adlı kanlı bir çetenin adı geçiyor. Yaklaşık 30 yıldır Los Angeles ve çevresinde dehşet saçan bu çete Hispanik kökenli göçmenlerden oluşuyor.
ABD'de Göçmen Kökenli Şiddet Yeniden Gündemde

ABD'nin Los Angeles şehrinde geçtiğimiz hafta işlenen cinayetlerden sonra manşetlerde MS 13 adlı kanlı bir çetenin adı geçiyor. Yaklaşık 30 yıldır Los Angeles ve çevresinde dehşet saçan bu çetenin adı daha önce de pek çok tecavüz, cinayet ve şiddet olayı ile anılııyordu. 

ABD'de geçen hafta pazartesi günü ormanlık alanda 4 erkek cesedi bulundu. Polis kaynakları olayın bir cinayet olduğunu doğrularken manşetlerde ise bölgede uzun zamandır dehşet saçan bir çetenin adı geçiyor. Başta El Salvador olmak üzere Honduras, Guatemala ve Meksikalıların kurduğu MS 13 adlı mafya çetesi Los Angeles bölgesinde gerçekleşen pek çok cinayet, tecavüz ve şiddet olaylarının baş sorumlusu olarak gösteriliyor. 

Geçen ay New York'da kesici aletler ve beysbol sopaları ile vahşice öldürülen lise öğrencisi iki kızın katil zanlılarının yine MS 13 üyeleri olduğu iddia ediliyor. Polis kaynakları cinayet ile ilgili dört MS 13 üyesinin göz altına alındığını açıkladı. Ayrıca Houston şehrinde üç genç kızın kaçırılıp tecavüze uğradıktan sonra öldürülmesinin arkasında da bu çetenin üyelerinin adı geçiyor. 

MS 13 ABD'nin Los Angeles eyaletinde başta iç savaştan kaçan El  Salvadodorlu göçmenler olmak üzere Honduras, Guatemala ve Meksikalı göçmenlerin 1980'li yıllarda oluşturduğu bir çete. Bu sokak çetesi adını daha çok pala gibi kesici aletler ile işledikleri vahşi cinayetler ile duyurdu. Önce Los Angeles'da Meksikalıların hakim olduğu bölgelerde yayılan çete daha sonraları ise ülkenin diğer eyaletlerinde yayıldı. FBI verilerine göre, MS 13 şu anda ABD'de 46 eyalette faaliyet gösteriyor. 

Trump'a Göre Suçlu Obama
Bütün seçim kampanyasını göçmen karşıtlığı üzerine kuran Başkan Trump ise MS 13'ün artan şiddet gösterisi sebebi ile Obama yönetimini suçladı. Seçim kampanyasında Meksika sınırına duvar örme sözü veren Trump, MS 13 gibi Hispanik kökenli mafya çetelerinin ABD sokaklarında dehşet saçmasının ana sebebi olarak Eski Başkan Obama'nin açık göçmen politikasını gördüğünü belirtti. Ancak FBI kaynaklarına göre bu çete 1990'lı yıllarda bir tehdit olarak görüşmeye başlandı ve 1994 yılında sadece bu çete üyelerinin yakalanması için özel bir birim oluşturuldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.