Abant Kebabı Tarifi

Türk mutfaklarının vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesi olan kebabın, Bolu ili ile özdeşleşmiş farklı biri türü, Abant Kebabını sizler için hazırladık. Bu eşsiz lezzeti siz de artık sofranıza koyabilirsiniz.
Abant Kebabı Tarifi

Abant Kebabı Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kereviz
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 1 kg kuzu eti ( kemiksiz )
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 adet defneyaprağı
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet dolmalık biber
  • 6 su bardağı su
  • Tuz

Abant Kebabı Nasıl Yapılır?

Her türlü kebabın yapımı mutfakta sizleri biraz uğraştırabilir ancak bu kebabın kendisine has bir özelliğidir. Sonucunda ulaşacağınız tadı düşünüp, zevkle bu yemeği yaparsanız yemeğinizin tadı da o kadar güzel olur. Hazırlanması 20 dakika sürerken, pişirilmesi 45 dakika sürmektedir. Sizler de bu lezzeti sofranızda sevdiklerinize sunmak isterseniz, hazırladığımız Abant kebabı tarifini dikkatlice okuyunuz.

 

Abant Kebabı ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Abant kebabının yapımına başladığınızla ilk olarak 2 adet bostan patlıcanın kabuklarını soyun ve enlemesine olacak şekilde iki parçaya ayırın. Ayırdığınız parçaların ortasını kaşık yardımıyla oyun ve içini yavaşça çıkartın.
  2. Daha sonra çukur bir kabın içerisini soğuk su ile doldurun ve 4 yemek kaşığı tuzu ekleyerek oyulmuş patlıcanları tuzlu suyun içerisinde 25 dakika bekletin. Sonrasında ise patlıcanları tuzlu sun içinden çıkartarak, kağıt havlu üzerine koyarak kurumasını sağlayın.
  3. Diğer yandan malzemeleriniz arasında yer alan kerevizin kabuklarını parmak şeklinde doğrayarak haşlanmasını sağlayın.
  4. Ardından havucun kabuklarını kazıyarak bir parmak eninde doğrayarak haşlamaya bırakın.
  5. Kereviz ve havucu ayrı kaplarda haşlayıp süzdürerek yine ayrı kapların içine alın.
  6. Daha sonra orta büyüklükteki bir tencereye 3 bardak suyu ve kuzu etlerini ilave edip kaynatın. Su kaynadıktan 20 dakika sonra etlerin suyunuzu süzün ve çıkartın.
  7. Daha sonra başka bir tencereye haşlanmış etleri, tuz, bir adet defneyaprağı ve 3 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 40-45 dakika kadar haşlayarak pişirin.
  8. Bu işlemlerin ardından sırasıyla üzerine ilk olarak haşlanmış havucu ardından kerevizi ve bir su bardağı konserve bezelyeleri ilave ederek 8-10 dakika kadar birlikte pişirin ve ocaktan alıp tekrar suyunu süzerek sebzeleri ve etleri bir kabın içine ekleyin.
  9. Hazırladığınız çukur bir tencerede 2 su bardağı sıvı yağını güzelce kızdırın. İçlerini oyarak kağıt havlu üzerine bıraktığınız patlıcanları kızgın yağda arkalı önlü çevirerek iyice kızartın.
  10. Fırın tepsimizi hafifçe yağlayarak kızarmış patlıcanların oyulan kısımları üstte olacak şekilde tepsiye koyun.
  11. Oyulan patlıcanların içine hazırladığınız sebzeli et karışımından tereyağı ve et suyu ile doldurarak patlıcanların üslerini yağlı kağıt ile kaplayarak sıcak fırında 20-25 dakika kadar pişirerek fırından alıp fazla suyunu süzdürerek servise sunabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.