A Beautiful Day in the Neighborhood 2020 Filmi İncelemesi ve İzleyici Yorumları

En kaliteli 2019 yapımları olan dizi film içeriklerini yazdığımız serimizde şimdi A Beautiful Day in the Neighborhood hakkında araştırma yaparak sizler için inceledik.
A Beautiful Day in the Neighborhood 2020 Filmi İncelemesi ve İzleyici Yorumları

A Beautiful Day in the Neighborhood Filmi Analizi

2019 yılında yapılmış olan dram filmi A Beautiful Day in the Neighborhood’u araştırarak oyuncu kadrosunu, yapımcılarını, izleyici yorumlarını, konusunu ve başrollerini araştırarak NeOldu.com okurları için içerik haline getirdik. İşte A Beautiful Day in the Neighborhood hakkındaki detaylar.


1. 22 Kasım 2019 tarihinde ABD’de yayınlanan film Türkiye’de ise 28 Şubat 2020’de yayınlanmıştır. Uzunluğu 1 saat 49 dakika olan film 68,3 milyon Dolar gişe hasılatı yapmıştır.

A Beautiful Day


2.  Sony Pictures Entertainment’in orijinal Youtube hesabından 22 Temmuz 2019’da yayınladığı fragman 15.339.091 kişi tarafından görüntülenerek büyük ilgi toplamayı başarmıştır.

ABeautifulDay1


3. Filmin yönetmen koltuğunda Bağımsız Ruh En İyi İlk Senaryo ödülüne adaylığı bulunan 41 yaşındaki tecrübeli yönetmen ve yazar olan Marielle Heller oturuyor. Filmin yapımını ise Peter Saraf ve Marc Tutletaub yapıyor.

ABeautifulDay2


4. Tom Junod’un ‘’Kahraman Diyebilir misin ?) adlı eserine dayalı olan yapım Micah Fitzerman ve Noah Harpster tarafından kaleme alınmıştır. Başrolünü 5 farklı ismin yaptığı prodüksiyonun şarkıları Nate Heller Sinematografisi ise Jody Lee Lipes tarafından yapılmıştır.

ABeautifulDay3


5. Biyografi – Dram filminin oyuncu kadrosunun bir kısmı ise şu şekilde oluşuyor; Tom Hanks – (Fred Rogers), Matthew Rhys – (Lloyd Vogel), Chris Cooper – (Jerry Vogel), Susan Kelechi Watson – (Andrea Vogel), Maryann Plunkett – (Joanne Rogers), Enrico Colantoni – (Bill Isler), Tammy Blanchard – (Lorraine), Noah Harpster – (Todd), Carmen Cusack – (Margy).

ABeautifulDay4


6. Çıktığı gün büyük bir izleyici kitlesine ulaşan yapımın odak noktası Tom Hanks’in canlandırdığı Fred Roger ve gazeteci olan Tom Junod arasında geçen gerçek hayattaki bir dostluğun etrafında dönüyor.

ABeautifulDay5


7. Filmin konusu ise sivri dilli bir gazeteci olan Junod’un isteksizce Fred Rogers hakkında yazı yazmayı kabul etmesi sonucu ikilinin birbirleri ile tanışmaları ve hayata olan bakış açılarının değişmesi olarak yorumlayabiliriz.

ABeautifulDay7


8. Google Kullanıcılar üzerinden %80, Rotten Tomatoes üzerinden ise %95 eşleşme alan film kendini sevdirmeyi başardı. Film şu an IMDB üzerinden 54.861 kişi tarafından oylanarak 7,3 gibi başarılı bir beğeni oranına sahip.

ABeautifulDayy


A Beautiful Day in the Neighborhood Hakkındaki İzleyici Yorumları

👤 Amerika'nın bir nevi Barış Manço'su, adam olacak çocuğu'nun kahramanı, Fred Rogers'ın hikayesi. Tom Hanks döktürüyor. Salak salak gözlerinizden yaşlar geliyor izlerken. Çok hüzünlü de değil aslında, sadece kendinizle bir iç muhasebe yapıyorsunuz izlerken. film yapımcıları özellikle Tom Hanks'i tercih etmişler çünkü, 60 yaş üzeri beyaz erkek aktör adaylar arasında adı hiç seks skandalına karışmamış olan sadece Hanks varmış.


👤 7.2 / 10 Tom Hanks'in Amerika'nın barış Manço'su Fred Rogers'ı canlandırdığı, dingin, duygusal ve de naif bir film A Beautiful Day in the Neighborhood. Öfke ve nefretin insanın yaşamasını zorlaştıran bir yük olduğuna çok doğru ve yerinde eleştiriler var filmde. Boyundan büyük işlere kalkışmadan amacına hizmet edebilmiş, mütevazi ve iç ısıtan bir film. Tom hanks zaten çok iyi oynamış da, ben matthew Ryhs'i çok beğendim. Bu sene erkek oyuncuların performansı genel anlamda mest etti beni. Çok büyük toplara girilmeden, basit dokunuşlarla ortaya çıkmış samimi ve iç ısıtan bir aile filmi.


👤 Çok ilginç, beklentimin çok üstüne çıkmış, çok önemli şeyler söyleyen bir film oldu benim için. İzlemeden önce, allah allah, elin Amerikalı Tv ikonunun hikayesini neden izleyeyim, ne alaka gibi duygulara garkolsam da, ama Tom Hanks de var dur bakalım. İzleyelim neymiş bu diye başlamış oldum. Filmde en çok ilgimi çeken şey, çocukluğumuzda, iyilik ve sevginin, hayatla mücadelede nasıl ise yarar bir şey olabileceğini, gösteriyor olması idi. Malum, 80 ler sonrasi reklam sektoru, tv sinema ve medyada, mini mini beyinlere oykunmesi icin aktarılanlar, her daim güçlü ve acımasız olan karakterler oldu. Durum 2020 lerde de farklı değil. 


👤 Fevkaladenin fevkinde bir film olmuş diyebilirim. Amerikan Tv kültürünü, Fred Rogers i bilmeseniz bile, bir şekilde, eminim ki hepimize, bir yerlerde dokunabilecek güzel bir hikaye anlatıyor. Çünkü çoğumuz, hayatla basa çıkarken, derisi kalın olup, delikanlı olma mottoları ile büyümüş, bu yöntemlerden nemalanan çocuklar üstüne kurmuşuz yetişkinliğimizi. yani bazi ismi lazım değiller gibi, öküzün önde gideni olmasak da, güçlü olmaktan kafamızın bastığı o maalesef anlamında soyluyorum. İzleyin, izlettirin efenim. Imdb notuyla 8 lik filmdir. Şahanedir, pek güzeldir.


👤 Gönül gözümden bir perde daha kaldıran film. Fred Rogers'ı tanımıyorum ama bu kadar iyi insanları bir türlü samimi bulamıyorum. Sanki bu kadarı insani değil gibi. Dünyadaki bütün canlılara iyi davranabilmek mümkün değil diye düşünüyorum. Daha doğrusu bu filme kadar öyle düşünüyordum ta ki Fred'in, vejeteryan mısın? sorusuna. 'annesi olan bir şeyi yiyemem.’ cevabına kadar. O andan sonra Tom Hanks'i daha dikkatli izledim.


👤 İçimi ısıtan bir film oldu kendisi. Fred Rogers hakkında çok bilgim yoktu ama araştırdıklarım, Barış Manço benzetmesi ve Tom Hank oyunculuğu ile kendisiyle kısa zamanda yakından tanışmış gibi oldum. İnşanın önce kendini sonra da etrafındakileri olduğu gibi kabul etmesinin ulaşılması zor büyük bir erdem olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle filmde geçen birçok diyalogu çok beğendim. Özellikle "her şey evde başlar" konulu kısmı (yukarıda yazılmış, o yüzden tekrar etmiyorum). Fakat açıkçası filmi biraz kopuk buldum. Ama tabii içerisinde Tom Hanks barındıran bir film olduğu için her türlü izlenir.


👤 Herkesi etkilemeyecek ama bazı kişileri etkileyecek bir film. Nasıl derseniz, film aslında size garip bir teknikle kendi psikanalizinizi yaptırıyor. Rogers (Hanks) uzun süre ekrana (Iloyd'a) bakarken aslında seyirciye bakıyor. Çok ilginç bir teknikle aslında Iloyd biz oluyoruz. öfkemiz, kırgınlıklarımız ve de iyi taraflarımıza. Daha çok içselleştirilince anlam kazanan bir drama bu. Hikayeye gelirsek, bu adamı daha önce tanımadım ama Great Big Story'de nasıl ırkçılığa karşı çıktığı ve entegrasyona kararlı bir şekilde yaklaştığını anlatıyordu. Kesinlikle tavsiye edilir.


👤 Dürüst olacağım, başından beri bu filme şüpheyle yaklaştım, ama dostum yanıldığım için mutluyum. Küçüklüğümden beri Mister Rogers'a bayılıyorum ve başka birinin onu oynaması fikrini beğenmedim. Ancak Tom Hanks, neredeyse unuttuğum noktaya kadar Fred'in ruhunu ve varlığını gerçekten somutlaştırdı. Bir Mister Rogers değildi! Bu film o kadar küçük anı büyük şekillerde kullandı ki yürek burkan ve ham olarak yansıtabildi. Alçakgönüllü bir şekilde görüldüğünü ve maruz kaldığını hissetmemi sağladı. Gerçekten izlenmesi gereken bir zevk.


A Beautiful Day in the Neighborhood Filminin Başrolleri ve Oyuncuları

Tom Hanks – Fred Rogers

Kendisini Forrest Gump, Cast Away, Er Tyan’ı Kurtarmak, Greyhound gibi yapımlarda devamlı bizlere gösteren ünlü oyuncu hayatı boyunca 45’ten fazla yapımda rol aldı. İki sefer Oscar ödülü almış ve zor rollerin üstesinden gelebilme özelliği ile tanınmış dramatik rollerin adamı Tom Hanks şu anda 64 yaşında.

Tom Hanks


Matthew Rhys – Llyod Vogel

46 yaşındaki İngiliz kökenli aktör hayatı boyunca 40’ın üzerinde yapımda görev almıştır. İki Altın Küre Adaylığı ve bir Primetime Emyy Ödülüne sahiptir. 2019 ve 2020 de kendini A Beautiful Day in the Neighborhood ve Perry Mason adlı yapımlarda göstermiştir.

Matthew Rhys


Chris Cooper – Jerry Vogel

69 yaşında tecrübeli bir Amerikan oyuncusudur. Amerikan Güzeli, Tersyüz, Zafer yolu gibi yapımlar ile tanınır. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ına sahiptir.

Chris Cooper


Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2019 ABD – 28 Şubat 2020 Türkiye

Kategori: Biyografi – Dram

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.