70.Cannes Film Festivali Yarın Başlıyor

70'inci Cannes Film Festivali geniş güvenlik önlemleri altında yarın başlıyor.
70.Cannes Film Festivali Yarın Başlıyor

Cannes'da festival için hazırlıklar sonlanırken, olağanüstü hal altında gerçekleşecek festival için bu yıl şehirdeki güvenlik önlemleri üst düzeyde olacak.

12 gün sürecek festival için Cannes'a yaklaşık 200 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Silah ve Kurşun Geçirmez Yelek Verildi

Şehirde yerel polis memurlarına ilk defa silah verildi. Cannes tren istasyonu ve Nice havaalanında askerler koruma görevi yapacak. Görev yapacak Jandarma birliklerine ise kurşun geçirmez yelek verildi. Bir diğer önlemde 80 gönüllü, şüpheli gördükleri durumları polise bildirmek için görev alacak. Şehirde bulunan 550 güvenlik kamerası da anlık olarak takip edilecek.

Beton Saksılar Konuldu

Cannes'a sadece 33 kilometre uzaklıktaki Nice şehrinde geçen 14 Temmuz'da kamyonla düzenlenen saldırıda 86 kişi hayatını kaybetmiş 100'den fazla kişi yarala almıştı. Şehrin festival sürecince en yoğun caddesi olan Croisette'e, yaklaşık 400 büyük beton saksı konuldu. Beton saksıların özellikle bu tip bir saldırının önüne geçmek için konulduğu düşünülüyor.

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.