6GB RAM'li Telefonlar Geliyor

Dünyanın en büyük teknoloji şirketi olan Samsung sektöre bir ilki kazandırma yolunda ilerliyor.
6GB RAM'li Telefonlar Geliyor

Samsung akıllı cihazlar, ev aletleri ve bilgisayarların dışında telefon donanımları da üretiyor. Yarı iletken ürünler konusunda oldukça ileriye giden firma teknolojiye bir ilki kazandırmanın yolunda hızla ilerliyor.

Samsung firması 20nm teknolojisiyle geliştirdiği yeni 12 Gigabit LPDDR4 RAM’in üretimine başlandığını duyurdu. Bu üretimin teknoloji karşısındaki anlamı ise 6 Gigabyte RAM’li telefonların yolda olduğu.

Samsung 6GB Ram

12 Gigabit (Gigabyte değil) ile 1.5 Gigabyte’lık kapasiteye sahip RAM anlamına geliyor. Bu şekildeki dört adet yongayı birleştirince ortaya 6 Gigabyte RAM çıkmış oluyor. Ürünün akıllı cihazlarda kullanılması ise telefonların performanslarının artacağı anlamına geliyor. Şu ana kadar en fazla 4 GB’a erişebilen kullanıcılar Samsung sayesinde 6 GB RAM’e kavuşacak gibi görünüyor. Bilindiği gibi günümüzde kullanılan 4 GB RAM teknolojisini de Samsung üretmişti

Samsung 4GB Ram

20nm’lik yeni yonga setlerinin en büyük avantajı ise günümüzde kullanılanlara göre %30 daha fazla hız ve %20 daha düşük güç tüketimi anlamına geliyor. Bu durumların tabii ki diğer bileşenler ile daha iyi hale getirilebileceğine inanıyor ancak bileşen çeşidine göre bu durum tam tersi de olabiliyor.

6GB RAM kapasitesi sunan akıllı cihazların kullanıcıyla ne zaman karşılaşacağı henüz net olarak bilinmese de teknoloji uzmanlarına göre Samsung bir ilki kendi cihazıyla yapmayı hedefliyor ve sıradaki amiral gemisi Galaxy S7’de kullanmayı düşünüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.