68 Yıl Kimliği Olmadan Yaşadı!

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde yaşam süren Mehmet Tor, 68 yaşına kadar kimliği olmadan yaşam sürdü.
68 Yıl Kimliği Olmadan Yaşadı!

Akçadağ ilçesine bağlı Büyükköy Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Tor, 2010 yılına kadar kimliği olmadan hayat sürdü. Bir hayalet gibi yaşayan Mehmet Tor, bu süre içinde imam nikahı ile evlendi ve bu evliliğinden 6 çocuğu oldu. Mehmet Tor’un nüfus cüzdanının olmamasından dolayı çocuklar annelerinin nüfusu üzerine kaydedildi. 6 çocuk annelerinin soy adları ile okula gidip yaşamlarını sürdürürken Mehmet Tor ise 2010 yılına kadar hiçbir sorun ile karşılaşmadan yaşadı.

KİMLİĞİNE 2010 YILINDA KAVUŞTU

Tor, köyden hiç çıkmadığı için başının herhangi bir derde girmediğini belirtti. 2010 yılında yolunun devlet dairesine düşmesi ile birlikte kimliğin eksikliğini yaşayan Tor, yaptığı girişimler sonucunda kimlik sahibi oldu. Böylelikle Mehmet Tor, 2010’da Akçadağ ilçe nüfus müdürlüğüne giderek kaydını yaptırınca ilk kez bir nüfus cüzdanı sahibi olmuş oldu.

RESMİ NİKAH KIYDI

Sonrasında yeniden evlenen Mehmet Amca, ikinci evliliğinden olan 2 çocuğunu da kimliğine kavuştuktan hemen sonra resmi nikah kıyarak kendi nüfusuna alabildi. Diğer taraftan nüfus kaydı olmadığından dolayı askere de gidemeyen Mehmet Tor, 65 yaş üstü olmasından dolayı askerlikten de muaf oldu. Mehmet Amca şimdilerde ise 68 yıl sonra kavuştuğu kimliği ile köyünde gözlerden uzak sakin bir yaşam sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.