3D Dizi ve Film Sahneleri

Dünyaca ünlü dizi ve filmlerin 3 boyutlu giflerini görmek ister misiniz? İşte gerçek gibi görünen o film sahneleri...
3D Dizi ve Film Sahneleri

Dünya üzerinde yayınlanan yada yayınlanacak olan tüm diziler de 3D çekim teknolojisi olmazsa olmaz bir gerçektir. Eğer bir sinema filminde gerçeklik yakalanmak isteniyorsa, günümüzde bunun çözümü 3D çekim teknolojisinden geçmektedir. Önümüzdeki yıllarda belki de bu sistem değişecektir ancak şuan günümüze durum bu... Peki, hangi dizi ve filmlerde 3D çekim teknolojisi kullanılmaktadır? İşte, 3D çekim teknolojisinin kullanıldığı bazı dizi ve filmler ile GİF'leri...

1. Breaking Bad

Yayınlandığı dönemde hem konusu ile hem de çekimleri ile herkesi kendisine hayran bırakan bir yapımdı Breaking Bad... Dizi içerisinde yer alan sahneler 3D teknolojisini içerisinde çok az barındırsa da az çekilen görüntüler uzun süre hafızalardan silinmedi. 

breaking bad


 

2. Captain America

Aksiyon filmlerinin son dönemde en iyisini yapmaya çalışan MARVEL, Captain America filmi ile çok iyi bir işe adım attı. Sahne çekimlerinde 3D teknolojisi kullanarak aksiyon filmine katabileceği en büyük katkıyı yaptı.

captain america gif


 

3. Harry Potter

Unutulmaz bir seriye sahip olan ve büyücülük okulunda yaşanan esrarengiz olayları aktaran Harry Potter, içerisinde en çok 3D çekim barındıran fimlerin başında gelmektedir. Çok fazla büyü ve aksiyonun olduğu Harry Potter serisi içerisinde 3D çekimleri olmazsa olmazdı zaten...

Bu seri içerisinde birçok film olduğu için diğer 3D çekimlerinden sadece iki tanesini sizler için aşağıda paylaşıyoruz.

harry potter


 

4. Harry Potter

harry potter


 

5. Harry Potter

harry potter


 

6. Iron Man

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere, aksiyon filmlerinde 3D çekim teknolojisi olmazsa olmazlardan... MARVEL'de bu işien iyi yapanlardan. Captain America'da nasıl bu teknolojiyi kullandıysa Iron Man filminde de aynı şekilde kullandı. MARVEL'in neredeyse bütün filmlerinde (özellikle son zamanlarda) 34 çekim teknolojisi kullanılmaktadır.

iron man


7. Star Trek

Aksiyon filmlerine değindik ama uzay filmlerine değinmediğimiz zaman haksızlık etmiş oluruz. Star Trek yani "Uzay Yolu" filmin de kullanılan 3D çekim teknolojisini sizler de GİF'ten görüyorsunuz. Zaten uzay filmi yapıyorsanız kullandığı çekim yöntemleri de dönemin son teknolojilerini içerisinde barındırmalıdır.

star trek


 

8. Sherlock

Polisiye dizi ve film tarihinin belki de en iyisi Sherlock... Yayınlandığı günden itibaren herkesin sevgisini kazanan bu yapım sadece konusu ile değil aynı zamanda çekim teknikleri ile de kendisinden söz ettiriyor. Yeni yapımların birçoğunda olduğu gibi Sherlock dizisinde de 3D çekim teknolojisi kullanılmaktadır.

sherlock


 

9. Supernatural

Kaç sezon oldu biz sayamadık ama hala daha eski tadını verdiği kesin. Supernatural dizisi Amerika'da 13 sezondan fazladır devam ediyor. Bir dizi için gerçekten bu büyük bir başarı... Konusu zaten tartışmasız çok iyiyken, buna bir de çekim başarısı eklenince tadından yenmiyor. İşte, 3D teknolojisinin kullanıldığı bir çekim...

supernatural


 

10. The Hobbit

Yüzüklerin Efendisi filmi ile büyük bir gişe yaptıktan sonra serinin öncesini anlatan bir film yapmaya karar verildi ve ortaya The Hobbit çıktı. Tabi, Yüzüklerin Efendisi serisinden sonra çıktığı için ondan daha iyi bir teknolojiye de sahip oldu. 3D teknolojisinin oldukça fazla kullanıldığı filmde, zaman zaman kendinizi filmin içerisinde hissedebilirsiniz.

the hobbit


 

11. The Walking Dead

Düşünsenize...Uykudan uyanıp gözlerinizi açıyorsunuz ve her yer zombi dolu... Korkutucu dimi? İşte, böyle bir dizi The Walking Dead... Hem konusu hemde 3D çekimleri ile uzun zamandır dizi sektöründe yerini koruyan ve her sezon konusu ve çekimleri ile kendisine hayran bırakan.

the walking dead


 

12. The Flash

Son dönenlerde süper güçleri olan karakterlerin dizisi başta ABD'de olmak üzere birçok ülkede popüler olmaya başladı. Bu durumda yeni çekim teknolojisi kullanmayı zorunlu kıldı. Eğer bir insandan süper güç etkisi yaratacaksanız, bu sadece konu ile değil aynı zamanda çekim teknolojisiyle de alakalıdır.

the flash

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.