36. İFSAK Ulusal Kısa Film Yarışması Başvuruları Başladı

36. İFSAK Ulusal Kısa Film Yarışması Başvuruları 31 Aralık 2015'e kadar devam edecek.
36. İFSAK Ulusal Kısa Film Yarışması Başvuruları Başladı

Günümüzde, kısa film için yapılan değerlendirmelerde gençlerin sinemayı öğrendiği alan olarak adlandırıldığını duyarsınız. Oysa ki kısa film yapmak, anlatılmak isteneni yoğunlaştırarak sinemasal bir dile dönüştürmektir. Bunun altından kalkabilmek için sağlam ve içselleştirilmiş bir altyapı, sinema diline yoğun bir hakimiyet gerektirmektedir. Bu nedenle kısa film adına bir şeyler yapan kişi ve kurumları desteklemek için yarışmalar düzenlenmektedir. İFSAK’da ( İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği ) 1978 yılından beri kısa film yarışması düzenlemekte ve kısa film arşivinin oluşmasına katkı sağlamakta olan kuruluşların en başında gelmektedir. 

İFSAK'ın geleneksel olarak her yıl düzenlediği kısa film festivali bu yıl 2016 yılında sinemaseverle buluşacak.  

 

Yarışmaya Katılım Şartları İse Şöyle;

1.İFSAK Yönetim Kurulu üyeleri katılamazlar.

2. Yarışmada filmler kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel olmak üzere dört kategoride değerlendirilecektir.

3. Süresi 20 dakikayı aşmayan kısa filmler ( kurmaca, canlandırma, deneysel) ve 30 dakikayı aşmayan belgesel filmler, sayı ve konu sınırlaması gözetmeksizin yarışmada yer alabilir.

4. Yarışmaya gönderilen ve ön elemeyi geçen filmlerin; yönetmenlerine haber verilmek koşulu ile ticari amaç gözetmeksizin festival organizasyonu vb. çeşitli gösterimlerde yer alması yarışmacı tarafından kabul edilmiş sayılır.

5. Orijinal format fark etmeksizin tertip komitesine, filmin 2 adet (2 farklı dvd olacak şekilde) 1920*1080 Full HD, avi,mpeg, mov uzantılı 3 farklı formattan herhangi birine sahip olmak üzere kopyası gönderilir (maksimum dosya boyutu 1 GB olmalıdır). Yarışmaya katılan yapıtların kopyası İFSAK arşivinde saklanır ve filmler iade edilmez.

6. Filmlerin Türkçe veya Türkçe altyazılı olması gerekmektedir.

7. Filmlerin gösterimi sırasında 3. şahıslardan doğacak telif problemi eser sahibinin sorumluluğundadır.

8. Seçici kurulun yargısı kesindir.

9. Ödül alan yönetmenlere birer başarı plaketi verilir.

10. Ön elemeyi geçen filmler, 2016 yılında düzenlenecek olan 22. İFSAK Kısa Film Festivalinde izleyici ile buluşacaktır. Ön elemeyi geçen filmler mart ayı içerisinde www.ifsak.org.tr adresinde ilan edilecektir.

11. Yarışmaya 2015 yılında çekilmiş filmler kabul edilecektir.

12. Seçici Kurul başvuru koşullarına uymayan filmleri yarışma dışı bırakma hakkına sahiptir.

13. Yarışmanın ön seçici kurul ve tek seçici üyeleri aşağıdaki isimlerden oluşmaktadır

14. Yarışmaya katılmak için son başvuru tarihi 31 Aralık 2015’tür

Ön elemeyi geçen filmler, 2016 yılında düzenlenecek olan 22. İFSAK Kısa Film Festivalinde izleyici ile buluşacaktır. Ön elemeyi geçen filmler mart ayı içerisinde www.ifsak.org.tr adresinde ilan edilecektir.

 

Yarışmanın Ön Seçici Kurul Üyeleri ise; 

Prof. Dr. Neşe Kars İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü Sinema Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi

Yamaç Okur Yapımcı – Alt Yazı Dergisi

Ziya Demirel Kısa Film Yönetmeni

Tek Seçici

 

Ercan Kesal Senarist-Oyuncu-Yazar

 

İFSAK İletişim Bilgileri : 

İstiklal Caddesi, Ayhan Işık Sokak, Özverim Apt. No:32 / 4 Beyoğlu 34433 İSTANBUL Telefon : (0212) 292 42 01 292 18 07 Faks: (0212) 252 44 61 www.ifsak.org.tr e-mail: [email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.