3 Boyutlu Yazıcı İle Ev Üretildi

Çinli mühendisler 3 boyutlu yazıcı ile sadece 3 saatte ev yaptı.
3 Boyutlu Yazıcı İle Ev Üretildi

Çin'in her konuda hızla gelişen bir ülke olduğuna ve her yeniliye hızla adapte olabildiğine şüphe yok. Ancak bu kez teknolojinin sınırlarını biraz zorlayıp 3 boyutlu yazıcı ile ev yaptılar, hem de sadece 3 saatte.

Zhuoda Group isimli bir Çin mühendislik şirketi geliştirdiği yeni 3 boyutlu yazılımla 3 saat içerinde bir evin dış hatlarını tamamıyla bitirmeyi başardı. Dış kısmı 3 saatte içerisinde tamamlanan ev iç hatlarıyla birlikte 10. gün sonunda oturmaya hazır hale geldi.

3d yazıcıyla yapılan ev

Özel bir üç boyutlu yazıcıyla üretilen evin içerisindeki eşyalar tamamen tarım ve endüstri atıklarından geri dönüşüm sayesinde üretildi. Doğa dostu olan evde kullanılan malzemeler yangına ve sele karşı da son derece dayanıklı malzemeden yapıldı. Kısa sürede yapılan ev ayrıca radon gazı birikimine karşı kendisini koruyor ve gazın birikimine izin vermiyor. 3 boyutlu yazıcıların ürettiği evin depreme fazlasıyla dayanıklı olduğu açıklandı.

Firmanın şimdiki hedefi ise bu tarz hızlı ve pratik bir şekilde yapılan doğa dostu evleri yaygınlaştırmak ve tüm insanların ev sahibi olmasını sağlamak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.