2020 Yılında Hayatımız Nasıl Değişecek

Gün geçtikçe teknoloji de kendini geliştirmeye devam ediyor. Web 1.0 ile başladığımız bilişim teknolojileri sürecinde web 2.0'ın ardından web 3.0 hayatımıza girecek.
2020 Yılında Hayatımız Nasıl Değişecek

Kullanıcıların web üzerinde hazırlanmış bir içeriğe ulaşarak, hazırlanmış bu içeriği görüntülediği sisteme web 1.0 , kullanıcıların hazırladıkları içeriklere farklı kullanıcıların ulaşmasına olanak tanıyan sistemler için ise web 2.0 adı veriliyordu.

Katılımcılığı ve kullanıcı etkileşimini destekleyen bu sayede kullanıcıların oluşturdukları içeriklerin kolayca dolaşıma girmesinde payı olan web 2.0’ın yerini yakın zaman da web 3.0 alacak.  


Web 3.0 anlamsal ağ olarak tanımlanmak ve 2020 yılında tam olarak ortaya çıkacağı söylenmektedir. Ortak bir dil üzerinden birbirleriyle iletişim kuran ağlardan oluşacağı düşünülmektedir. Cihazların birbirleriyle iletişim kurabildikleri ortak protokoller üzerinden çalışmaktadır.


Günümüzde dünyada web 3.0 uygulamaları için alt yapı çalışmaları tamamlanmış olmakla birlikte mevcut internet siteleri web 1.0  ve web 2.0 düzeyindedir. Bu nedenle internet kullanıcıları Web 3.0' ın hayatlarına getireceği yenilikleri biraz daha bekleyecekler gibi gözüküyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.