Just Mercy Filminin İncelemesi, Konusu ve İzleyici Yorumları

2020 yapımı dizi ve filmleri incelediğimiz serimizde bu sefer hukuk severleri derinden etkileyecek bir Dram – Hukuk filmi olan Just Mercy’i içerik haline getirdik.
Just Mercy Filminin İncelemesi, Konusu ve İzleyici Yorumları

Just Mercy Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tanınan aktörlere ve başarılı bir senaryoya sahip olan Just Mercy adlı filmi NeOldu.com okurları için araştırdık. Filmin konusunu, yapımcılarını, oyuncu kadrosunu, izleyici yorumlarını ve bilmeniz gerekenleri derledik. İşte detaylar.


1. İlk sürümü 25 Aralık 2019’da ABD’de yayınlanan film asıl olarak 10 Ocak 2020’de vizyona girmiştir. Uzunluğu 2 saat 17 dakika olan filmi aksiyon macera vurdu kırdı sevenlerin izlememesini tavsiye ediyoruz.

Just Mercy


2. Warner Bros. Pictures’in YouTube orijinal kanalında 4 Eylül 2019’da yayınladığı JUST MERCY Official Trailer adlı fragman videosu 10.567.572 kişi tarafından görüntülendi. Yine West Bros. Pictures’in kanalında 2 Aralık 2019’da yayınlanan 2. Fragman olan JUST MERCY – Main Trailer adlı video ise 4.201.536 görüntülenme alarak filme dair beklentileri yükseltti.

Just Mercy1


3. Senaryosunu Destin Daniel Cretton ve Andrew Lanham’ın üstlendiği filmin yapımcılığını The Blind Side ve daha 20 prodüksiyonunda yapımcılığını yapmış olan Gil Netter yapıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise senaryosunda görev alan ve Camdan kale adlı filmde görev yapan Destin Daniel Cretton oturuyor.

Just Mercy2


4. Bu uzun dram filminin oyuncu kadrosunun bir kısmı ise şu şekilde; Jamie Foxx (Walter McMillian), Michael B. Jordan (Bryan Stevenson), Michael Harding (Sheriff Tate), Christopher Wolfe (Jim Wilkes), J. Alphonse Nicholson (Henyr Davis), Adam Boyer (Hapishane Gardiyanı), Jacinte Blankenship (Christy Stevenson), Charmin Lee (Alice Stevenson), Brie Larson (Eva Ansley).

Just Mercy3


5. Gerçek bir hikayeye dayalı olan film Bryan Stevenson adlı yazarın kaleme aldığı Just Mercy: A Story of Justice and Redemption adlı kitaptan uyarlanmıştır. Filmin odak noktası ise genç bir avukatın adaleti sağlamak için gösterdiği çabayı anlatması.

Just Mercy4


6. En gelişmiş ülkeler dahil dünyanın dört bir yanındaki kusurlu adalet sistemini gözler önüne seren filmin izleyiciye anlatmaya çalıştığı konu ise Harvard’dan yeni mezun olmuş acemi ve genç bir avukat olan Stevenson’un para kazanmaya çalışması yerine haksız yere hapsedilmiş insanları kurtarma öyküsü.

Just Mercy5


7. Film Rotten Tomatoes’ten %84 Google’den ise %93 eşleşme ve beğeni almıştır. IMDB’de ise  41488 kişinin verdiği oy ile 7,6 gibi bir puana ulaşmayı başarıp beğenilen yapımlar arasında kendine yer edinmiştir.

Just Mercyy


Just Mercy Filmi Hakkındaki İzleyici Yorumları

? Jamie Foxx ve Michael B. Jordan'ın başrollerde olduğu adalet temalı 10 Ocak 2020’de vizyona giren muhteşem bir sinema filmi. Her dakikası dram dolu bir çalışma, tüm dünyaya kanun ve özgürlükler ülkesi diye itelenen ABD'nin aslında nasıl bir bok çukuru olduğuna dair bir fikir verebiliyor izleyiciye.
nı."


? Merhametsiz ve kötü insanlara karşı içimdeki öfkeyi harmanlayarak beni çok ama çok sinirlendiren ve üzen 2020 yapımı güzel bir dram filmi efendim. Film şayet başladığı şekilde bitseydi gece gece ortalığı yıkacaktım sanırım. İnsanların sırf parası var, sırf tanıdıkları var diye her istediklerini yapabiliyor olmalarından bıktım. Masum insanların tepelerine çökerek susturulmalarından; bunları görüp de kendi başı yanmasın diye asla ses çıkarmayan insanların var olmasından da bıktım.


? Bu tarz filmlerden ne bekliyorsanız onu aldığınız bir film. Gerçek hikayeden uyarlama olduğu için de öyle fantastik mucizeler yok. Gerçekte ne olabilecekse o gerçekleşiyor. Michael B. Jordan ve Brie Larson Marvel filmlerinden sonra düzgün bir filmlerde oynamalarına sevindim. Gerçek oyuncularını bu tarz filmlerde görebiliyoruz. Tüm film boyunca 1990 yılında bile zencilerin uğradığı ''insan yerine dahi konmama'' ''tipine bakarak suçlu ilan etme'' gibi ırkçılıkları işleyen ve çeşitli hukuksuzlukların anlatıldığı hoş bir film.
puanım 7.5/10


? Normal bir film gibi başlayıp kendinizi gerçeklerin içinde bulmanıza neden olan, duygu yüklü biyografi. Filmin en vurucu kısmı, karakterlerin filmin sonundaki gerçek hayattan görüntüleri. Benim gözlerim yaşardı o noktada. Düşünün, idam cezası verilmiş, senelerce içerde yatmışsınız, tekrar yargılama 30 sene sürmüş, beraat etmişsiniz ve ailenizle buluşuyorsunuz. O anın görüntülerini izliyorsunuz filmin sonundaki Footage'da. Bu, adalet sisteminin ne kadar adaletsiz olabileceğini gösteriyor. 


? 3 tane yıldız barındıran güzel bir kadro var. Her ne kadar Brie Larson'un rolü filmde az olsa da, hem Michael B. Jordan hem de Jamie Foxx iyiydi. Hemen hemen tüm karakterleri de beğendim. Gerçek bir hikayenin gerçek kahramanları çok güzel bir şekilde sergilenmiş filmde. Bu tarzda çok fazla film var. Zencilerin yaşadığı eziyeti anlatan... ama bu film beni en çok etkileyenlerden biriydi diyebilirim. Evet ana tema "ırkçılık" ve "adalet". Arka planda verilen en güzel mesaj ise, insan iradesinin ne kadar güçlü olduğu. İnsanı olayın içine sokan ve kahramanlarla bütünleştiren başarılı bir atmosferi var. 


? Amerikan adalet sisteminin ne kadar boktan, ne kadar adi, ne kadar yanlı ve ne kadar adaletsiz olabileceğini gösteren müthiş kaliteli bir sistem eleştirisi filmi. Başından sonuna kadar gözünüzü ayırmadan seyrettiğiniz filmde daha şunun şurasında 20-30 sene öncesine kadar yalancı şahitlerle, eksik kanıtlarla, tek kişinin tamamen tehdit altında alınmış ifadesiyle siyah insanları ölüme veya ömür boyu hapislere nasıl gönderildiğini görüyorsunuz. Ve aynısının şu an ülkenizde kanlı ve canlı karşınızda olduğunu görünce isyan ediyorsunuz.


? Bryan Stevenson'ın kitabı ve bu kitaptan uyarlanan, ırkçılığın Criminal Justice sistemindeki yerini anlatan şahane bir film. Bu filmi haziran ayı boyunca online platformlarda ücretsiz olarak kiralamak mümkün Amerika'da. Netflix'te de var mıdır Türkiye'den izlenebilir mi bilmiyorum, ancak varsa izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Film tamamen gerçek olaylara dayanıyor, filmdeki karakterler de gerçek ve çoğu hayatta.


? Birkaç gün önce Philadelphia Film Festivali'nde "Just Mercy" i izledim ve filmden çok etkilenmiştim ... ve son yıllarda izlediğim en iyi filmlerden biri olduğunu düşünüyorum. Resmin birkaç Oscar adaylığı aldığını - özellikle oyunculuk için - kolayca görebiliyordum. IMDB'ye bakıp 5,6 puan ve bazı olumsuz yorumlar gördüğümde şaşkınlığımı hayal edin! Tüm bunların neyle ilgili olduğundan tam olarak emin değilim ve belki de bazı öfkeli idam yanlısı cezalandırmacılar ya da çoğunlukla siyah oyuncuların olduğu bir filmden nefret edenler olduğu içindir. Tek bildiğim, filmin kaliteli bir yapım olduğu ve bu süre boyunca ilgimi koruduğu.


Just Mercy Filminin Oyuncuları ve Başrolü

Jamie Foxx – Walter McMillian

Amerikalı bir aktör olan Jamie Foxx kendini en çok Django Unchained, Ray ve Just Mercy adlı yapımlarda tanıtmıştır. 45’ten fazla yapımda rol almıştır ve şu anda 52 yaşındadır.

Jamie Foxx


Brie Larson – Eva Ansley

31 yaşındaki güzel oyuncu Eva Ansley Room, Kong: Skull Island, Avengers Endgame ve Captain Marvel (2020) adlı yapımlarda rol alarak ünlenmiştir. Kariyerine 50’den fazla prodüksiyon ile devam etmektedir.

Brie Larson


Michael B. Jordan – Bryan Stevenson

Creed, Creed II., Black Panther filmleriyle tanıdığımız ünlü oyuncu kariyerine 50’den fazla yapımda karşımıza çıkmıştır. Şu anda 33 yaşındadır.

Michael B. Jordan


Çıkış Tarihi: 10 Ocak 2020

Kategori: Suç – Dram – Biyografi – Hukuk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.