2020 Mulan Filmi Oyuncuları Konusu ve İzleyici Yorumları

2020 yılında çıkmış olan bir aksiyon, macera filmi olan Mulan adlı filmi inceleyerek içerik haline getirdik. Disney Filmleri adı altında yayınlanan film çıktığı gün büyük ilgi uyandırdı.
2020 Mulan Filmi Oyuncuları Konusu ve İzleyici Yorumları

Mulan (2020) Filmi İncelemesi

Eylül 2020’de beyazperdeye yansıtılan filmin oyuncu kadrosunu, yapımcılarını, konusunu ve izleyici yorumlarını derledik. İşte Mulan hakkında bilinmesi gerekenler.


1. Film ilk olarak 4 Eylül 2020 tarihinde gösterime girmiştir. Film uzunluğu tam 1 saat 55 dakikadır.

Mulan


2. Film fragmanı Movieclips Trailers’in orijinal YouTube kanalında 5 Aralık 2019 tarihinde yayınlanmıştır. Yayınlanan fragman 1.572.696 kişi tarafından izlenmiş ve olumlu yorumlar almıştır.

Mulan1


3. Mulan, Walt Disney Pictures tarafından üretilen bir 2020 Amerikan aksiyon drama filmidir. Bu, Disney'in aynı adlı 1998 animasyon filminin Çin folkloru " The Ballad of Mulan "a adanan canlı aksiyon uyarlamasıdır. Filmin bütçesi 200 milyon Dolar’ken gişesi COVID-19 salgını sebebiyle sadece 69.9 milyon Dolar.

Mulan2


4. Filmin yönetmen koltuğunda Niki Caro otururken, yapımın senaryosunu Rick Jaffa ve Amanda Silver üstlenmiştir. Film yapımcılığını Chris Bender yaparken sinematografisini Mandy Walker, şarkılarını ise Harry Gregson-Williams yapmıştır. Prodüksiyonun dağıtıcılığını ise Disney + üstlenmiştir.

Mulan3


5. Filmin oyuncu kadrosunun bir kısmı ise Yifei Liu (Mulan), Donnie Yen (Commander Tung), Li Gong (Xianning), Jet Li (İmparator), Jason Scott Lee (Böri Khan), Yoson An (Honghui), Tzi Ma (Zhou), Rosalind Chao (Li), Pei-Pei Cheng (Matchmaker) ve Xana Tang (Xiu) gibi isimlerden oluşuyor.

Mulan4


6. Disney filmi Mulan’ın odak noktası ise Babasını kurtarmak amaçlı Çinli bir kızın erkek bir asker kılığına girmesinin etrafında dönüyor.

Mulan5


7. Mulan’ın konusunu ise Çin imparatorunun her bir aileden bir erkeğin orduya katılması yönünde bir emir verir. Babasının hasta olması sebebiyle onun için endişelenen Mulan adlı genç kız babasının yerine erkek kılığına girerek orduya katılır. Katıldıktan sonra başına gelen olaylar ve Çin’in durumu olarak yorumlayabiliriz.

Mulan6


8. IMDB üzerinden 68.862 kişi tarafından oylanan film 5,4 puan alarak pekte olumlu eleştirilmemiştir. Biz NeOldu yazarları olarak filmi izlediğimizde oynanış ve senaryo iyi olsa bile izlenmediğinde kaybedilek bir şey olmadığını düşünüyoruz. Puanımız 4 / 10

Mulann


Mulan 2020 Hakkındaki İzleyici Yorumları

👤 Hunları şeytan gibi göstermek bi yana, kırmızı gözlü, gri benizli, kafalarında kalpak ellerinde 2 metrekare kılıç ile adam öldürmek için "iki elçi bi mesajı göndermek için çok fazla" şeklinde açıklamalar getiren, bıyıklı bi adamı kadın sanıp asılacak kadar salak tipler olarak gösteren film. Bizim bir arkadaş gitmiş, evet türkiye'de izlemiş ve demişti ki "filmde Moğollar diyolar ancak orjinalinde Türkmüş bunnar". orjinalinde ise "hans(hunlar)" diye bağırıyorlar ve Moğol kelimesi de sadece bir kere barbekü ile kullanılıyor.


👤 Her ne kadar ırkımıza ve kültürümüze ciddi bir hakaret içerse de çok güzel bir sevgi öyküsüdür Mulan.. yıllar önce sinemada izleyip tadı damağımda kalınca cd den bir kez daha izleyip bir çizgi filmde genç bir kızın duygularının ancak bu kadar güzel yansıtılabileceği kanısına vardım. Tarihte savaşmış milletlerin birbirine çamur atması da şahsımca oldukça doğaldır, Fransızlar-İngilizler, Ermeniler-Türkler bunun gayet açık göstergesi. 


👤 1998 yapımı sevdiğim Disney yapımı olan animasyon filmin nihayet, live action uyarlaması geliyor. Vizyon tarihi 2020'leri göstermekte. Oyuncu kadrosunda Jet Li , Gong Lidonnie yen gibi yıldızlar var. Mulan rolünü ise genç oyuncu, Yifei Liu oynayacakmış. Bu rolle büyük bir çıkış yapacağı kesin. karakterin ilk görseli geçtiğimiz gün servis edildi. Gayet iyi duruyor. Zamanında animasyon filmi epey bir gürültü koparmıştı, oldukça sağlam bir hikayesi olan filmin yönetmenliğini Niki Caro yapacak. 


👤 Kasting, dekorlar, efektler, kostümler kaliteli. Güzel başlıyor, lakin sıradan devam ediyor ve maalesef kötü bitiyor. Peki neden böyle? bence sebepleri, filmin gereksiz bir "gerçekçilik" kaygısıyla çekilmiş olması, bu bağlamda orijinal animasyonun aksine film uyarlamasının bir müzikal olmaması ve politik doğruculuk. İnternetten araştırdığım kadarıyla, şarkıların filmde kullanılmamasının sebebi, filmin gerçekçi olmasını istemeleriymiş. 


👤 Filmle ilgili söyleyebileceğim tek şey: madem cgi'a para yetmiyordu, koymasaydınız keşke. Ankaya cadıya falan ne gerek vardı arkadaşlar? Hele cadının dövüş sahneleri o kadar olmamış ki, TRT çocuk animasyonu gibi kalmış. Gayet iki boyutlu çizgi filmindeki tamamen yok edilmiş tabur görüntüsünün verdiği şok ve dramı bu kanlı canlı film verememiş. Henüz yarısını izledim ama yarın devam eder miyim, bilmiyorum.


👤 Disney'in Amerika'dan ziyade Çin pazarına göre çektiği ve filme tepki gelmemesi adına ana materyali bombok ettiği film. Şu an yabancı forumlarda yerden yere vuruluyor, imdb puanı yakında 5'in altına iner herhalde. Peki neden? aslında filmdeki her acayiplik ve değişiklik, "Çin halkı buna ne der?" kaygısından kaynaklı. Mesela Mushu'yu koymadık çünkü gerçekçi olsun istedik diyorlar ama Çinliler konuşan hayvan istemiyor. Ana karakterimiz iyi İngilizce bilen ve Çin'de yüzü güzel ama oyunculuğu kötü bir cast. 


👤 Bu kadar olumsuz eleştiriyi haketmeyen film. Çünkü bu bir çocuk filmi. Çocuk filmlerinde kan gövdeyi götüremez, kimse kimseyi şapur şupur öpemez. Dürüstlük erdemdir hatta aile önemlidir mesajları havada uçuşur hatta gözünüzün içine sokulur. Bunları bilerek izlerseniz zaten eleştirecek pek bir şey kalmıyor. Uzun zamandır çocuk filmi izlemiyordum bana da değişiklik oldu. Ha bir daha izlemem o ayrı.


👤 Disney in fabrikasyon filmlerinden biri. Görsellik güçlü olmasına rağmen her şeyin fazla hesaplı olmasından dolayı tam potansiyelini yakalayamamış ortalama bir eğlencelik. Böyle bir casta en azından daha sağlam dövüş sahneleri yazılmalıydı. Komutan rolünde ki Donnie Yen bile savaş meydanında iki dakika civarı görünüyor. Ayrıca sadece Disney Plus gösteriminden filmin 9 günde 270 milyon dolar civarı bir gelir elde ettiği konuşuluyor. Disney bilir işini ne diyelim!


Mulan (2020) Filmi Oyuncuları ve Başrolü

Yifei Liu – Mulan

Çinli oyuncu, model ve şarkıcı olan Yifei Liu şimdiye kadar 35’ten fazla yapımda görev almıştır. Şu anda 33 yaşındadır.

Yifei Liu


Jet Li – İmparator

Tsui Hark'ın yönettiği Once Upon a Time in China adlı yapımda halk kahramanı olan ve büyük Kung Fu ustası Wong Fei Hung rolü ile ünlendi. 57 yaşında ve 58’den fazla yapımda rol aldı.

Jet Li


Çıkış Tarihi: 4 Eylül 2020

Kategori: Aksiyon – Macera – Dram

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.