Jojo Rabbit Filmi Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumları

Jojo Rabbit filmi ile ilgili bilinmesi gereken bilgileri ve oyuncu kadrosunu bu içeriğimizde sıraladık. İşte film hakkında bilgiler.
Jojo Rabbit Filmi Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumları

2019 Yapımı Jojo Rabbit Hakkında Bilinmesi Gerekenler

2019 yılında gösterime girmiş birçok kaliteli ve dizi arasından en başarılı olanlar arasına girmeyi başarmış olan Jojo Rabbit adlı filmi NeOldu.com okurları için araştırdık. Filmin konusunu, oyuncu kadrosunu, yapımcılarını ve izleyici yorumlarını toparladık. İşte Jojo Rabbit hakkındaki detaylar.


1. Normalde 2019 yapımı olan bu yapımın Türkiye’de gösterime giriş tarihi ise 31 Ocak 2020 oluyor. Filmin uzunluğu kategorisine göre gayet ideal olarak tam 1 saat 48 dakika. En İyi Uyarlama Senaryo Oscar’ı ödülü bulunan filmi izlemenizi tavsiye ediyoruz.

JojoRabbit


2. Film fragmanı SearchlightPictures’in orijinal YouTube kanalında 3 Eylül 2019 tarihinde yayınlanmıştır. Yayınlanan fragman 24.355.008 kişi tarafından görüntülenmiştir. Bu ön kesit 250.000 kişi tarafından beğenilerek olumlu yorum yağmuruna tutulmuştur.

JojoRabbit1


3.  Filmin yönetmen koltuğunda Thor: Ragnarok  (2017), Aylak Vampirler ve +45 filmde görev alan Taika Waititi oturuyor. Prodüksiyonun yapımcıları ise yönetmeni olan Taika Waititi ve yapımlarıyla En İyi Film Oscar’ı ödülüne adaylığı bulunan 41 yaşındaki deneyimli yapımcı Carthew Neal. Dağıtımını Fox Searchlight Pictures’in yaptığı filmin müzikleri Michael Giacchino’ya Görüntü yönetmenliği ise Mihai Malaimare Jr.’a ait.

JojoRabbit3


4. Jojo Rabbit adlı yapımın kaliteli bir oyuncu kadrosu bulunuyor. İşte onlardan bazıları; Roman Griffin Davis (Jojo), Thomasin McKenzie (Elsa), Scarlett Johansson (Rosie), Raika Waititi (Adolf), Sam Rockwell (Captain Klenzendorf), Rebel Wilson (Fraulein Rahm), Alfie Allen (Finkel), Stephen Merchant (Deertz), Archie Yates (Yorki), Luke Brandon Field (Christoph).

JojoRabbit3


5. Jojo Rabbit adlı yapımın odak noktası ise; Tavşan Jojo annesinin evinde bir kızı sakladığını fark eden genç bir insanın yaşadığı alt üstlüğün hikayesi etrafında dönüyor.

JojoRabbit4


6. Filmin asıl konusu; Adolf Hitler’in gençlik kamplarında yaşayan Jojo Betzler adında genç bir çocuğun annesinin evlerinde Yahudi asıllı bir kızı gizlice tuttuklarını öğrenmesiyle başlayan olayları ele alıyor. Kız evin çatı katında yaşamaya çalışırken, hayali arkadaşı Adolf Hitler olan Jojo’nun kafasında büyük bir dengesizliğe yol açar. Hitler çocuğun hayalindeki gibi değildir ve Jojo bu durumdan kurtulmak için korkunç bir ırkçılığa tek başına kafa tutar.

JojoRabbit5


7. Google Kullanıcılar’da %93 eşleşme alan film Beyazperde üzerinde 3,7/5 puan almıştır. IMDB üzerinde 271.298 kişi tarafından puanlanan yapım 7,9 puan alarak kaliteli yapımlar arasında kendine yer edinmiştir.

JojoRabbitt


2019 Yapımı Jojo Rabbit Filmi Hakkında İzleyici Yorumları

👤 İyi bir film değil, ama kötü de değil. Amerikalıların bir kısmı gereksiz yere ya gömmüş ya da göğe çıkarmış. Waititi'nin mizahını seviyorum. Kendisini ünlendiren, vampirlerle dalgasını geçtiği komedi filmi pek eğlenceliydi. Sıkıcılıktan ölen Thor serisine de taze kan getirmeyi başarmıştı her ne kadar Thor'u bir şebeğe dönüştürse de. Thor vasattı, ama eğlenceliydi. Bu filmden sonraki yapımı Jojo Rabbit'te de mizahını korumaya çalışmış ama çok zor bir işe soyunmuş.


👤 Savaş karşıtlığı kör gözüm verilirken ciddileşme hatasına düşülüyor. Bu yüzden izleyici yer yer affalayabiliyor. Yani demin Nazizm, savaş, hitler üzerine mizah dolu (komik veya değil) bir taşlamayken bir süre sonra birden ciddileşiyor. Hitler portresiyse tam bir hayal kırıklığı. Tarantino'nun Hitler'i çok daha komikti doğrusu. Hani amaç baştan beri ciddilik olsa amenna ama Waititi izleyiciyi güldürmeye çalışıyor hitler portresiyle, evet, bazen de güldürebiliyor ama kalan zamanlarda bu hitler portresi çok sıkıyor. Filmin ton dışındaki sorunu da ana karakter dışında etkileyici bir yan karakterin olmaması. 


👤 Yılın en iyi filmlerinden olan Taika Waititi'nin son filmi. Zaman zaman cıvık ve komik, zaman zamansa aşırı ciddi olan film komedi-drama dengesini çok iyi ayarlamış. İlginç bir şekilde film komedi ve dramı harmanlamak yerine çoğunlukla ayrı tutmuş. Yani bazı anlar ve özellikle filmin ilk kısmı tamamen komediyken, ikinci art arada gidiyor ve son kısımda neredeyse tamamen drama. Bu ton değişiklikleri yüzünden filmi eleştirenler olmuş ama ayarlayamamaktan ziyade bence kesinlikle bilinçli bir tercih. 


👤 Sam Rockwell ve Scarlett Johansson harikalar. Scarlett özellikle bu yaşından sonra zirveye çıktı resmen. Senenin en çok konuşulan filmlerinin vazgeçilmezi olmuş bu sene. Ama en çok çocuk oyuncuları beğendim. Başroldeki Jojo ve onun arkadaşı Yorkie gerçekten harikalar. Yorkie'yi oynayan çocuk evde tek başınanın yeniden çevriminde de başrolü kapmış. Umarım geleceği eskisindeki müptezele benzemez. Son olarak, son zamanlarda gördüğüm en güzel son bu filmdeydi. Kısaca, mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Atiye'yle falan uğraşacağınıza 1 saat 48 dakikanızı bu filme ayırın, pişman olmazsınız.


👤 Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Oh be. Uzun süredir sinemada gittiğim bir filmden bu kadar tatminli ayrılmamıştım. Bayıldım. Kesinlikle gidin, gözü kapalı tavsiye ederim. hem 2 buçuk 3 saatinizi ayırmanız gerekmiyor, tam tam kıvamında. Casting'e ayrı bir kocaman alkış buradan, ama tabii ki Taika Waititi ye iki kat alkış, hem yönettiği, hem de hayatımıza matrak Adolf Hitler gibi bir kavram kattığı için. Jojo'yu oynayan Roman Griffin Davis büyük adam olacak belli, bilmiyorum başka bir filmi var mi ama, o ne güzel mimiklerdir, ne güzel ağız burun büzmektir, ayrıca sunu da söylemeden geçemeyeceğim ki Scarlett Johansson'un oğlu olsa böyle görünürdü bence.


👤 Marriage Story ve Jojo Rabbit filmi ile bu yılın en başarılı kadın oyuncusu olduğuna hiç kuşku duymadığım (bkz: Scarlett Johansson) ın Oscarda en iyi yardımcı kadın oyuncu adaylığı olması sebebiyle izlediğim ve kelimenin tam anlamıyla bayıldığım film. İnsanlık tarihinin en acı olaylarından birini savaşı, faşizmi, katliamı konu almasına rağmen öyle bambaşka bir açıdan bir çocuğun gözünden komedi tarzında anlatılan bu hikaye bu yıl Oscarda en iyi film, en iyi kurgu, en iyi uyarlama senaryo, en iyi yardımcı kadın oyuncu, en iyi kostüm ve en iyi prodüksiyon tasarımıyla birlikte yarıştığı altı dalın hepsinde ödülü hak eden mis gibi film.


👤 Oscar adayım olan film. Filmi bugün Beyoğlu sinemasında izledim. Baştan söyleyeyim bu satırlar fazlasıyla “Intense” olacak. Film Nazi döneminde Almanya’da geçiyor. Temel olarak bir çocuğun gözünden o dönemi yaşıyoruz. Film bir modern hiciv örneği bana göre. Özellikle filmin dönemi çocuğun gözünden ele alışı, çocuğun kafasındaki hitler canlandırması buna çok güzel hizmet ediyor. Filmde oyunculuklar kesinlikle övgüyü hak ediyor. Kurgusu da bence çok güzel. Bu güzellik kurgunun basitliğinde gizli. Film fazlasıyla tahmin edilebilir sekanslar içeriyor. r.


👤 Benim sevmediğim iki şey var. Kurgunun belki tek eksik kısmı. Bu da yönetmenin anlatım stiliyle ilgili olabilir belki. İlki sahne geçişlerindeki renk ve ışık kullanımı. Çok karanlık bir sahneden çok aydınlık bir sahneye geçişler gözlerimi çok yordu. Diğeri ise ki bu biraz kişisel bir tatminsizlik meselesi ama yönetmen duyguları yaşamamıza asla izin vermedi. Bu da filmi belki güçlü yapan yönlerden ama ben sevmedim. Kötü bir şeyin ardından güzel bir şey gelmesi, veyahut tam tersi. Tam ağlayacağım hop duygu değişiyor. Tam keyifleniyorum hop duygu değişiyor.


2019 Yapımı Jojo Rabbit Filminin Oyuncuları ve Başrolü

Roman Griffin Davis – Jojo

13 yaşındaki yetenekli oyuncu Film Eleştirmenleri En İyi Genç Oyuncu Kadrosu Ödülüne layık görüldü. Jojo Rabiit ve Silent Night adlı yapımlarda kendini tanıtmayı başardı. En İyi Altın Küre Ödülüne adaylığı bulunuyor. Bizde NeOldu yazarları olarak kariyerinde başarılar diliyoruz.

Roman Griffin


Thomasin McKenzie – Elsa

20 yaşındaki güzel oyuncu kendini 2018 Amerikan filmi Leave No Trace’de oynadığı ve siyasi hiciv kategorisine giren Jojo Rabbitt’te Nazi Almanyasında saklanan Yahudi kız rolüyle tanıttı. Şu zamana kadar 15’ten fazla yapımda rol aldı.

Thomasin McKenzie


Scarlett Johansson – Rosie

35 yaşındaki ünlü ve güzel oyuncu Scarlett Johansson kendini oynadığı filmlerdeki kaliteli performansıyla tanıtmıştır. 1998 yılında Atlara Fısıldayan Adam filmindeki rolü ile çıkış yaparak 2003 yılında iki Altın Küre Adaylığı kazanmıştır. Dünya üzerinde altın oran yüz hatlarına en yakın yüze sahip olması ile de tanınır.

Scarlett Johansson


Taika Waititi – Adolf

Filmin yönetmeliğini de üstlenen Taika Waititi aynı zamanda oyunculuğu ile tanınıyor. Bir kez Akademi Ödülü kazanıp iki kez aday olan ünlü aktör aynı zamanda Tv şovlarında da yer alıyor. Şu anda 45 yaşında.

Taika Waititi


Çıkış Tarihi: 31 Ocak 2020 (Türkiye)

Kategori: Dram – Komedi – Savaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.