2019 Filmi Shazam! Analizi

2019’un aksiyon komedi yapımlarından biri olan Shazam adlı filmi siz NeOldu.com okurları için araştırarak içerik haline getirdik.
2019 Filmi Shazam! Analizi

Shazam! (2019) Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Mart 2019’da gösterime girmiş bir süper kahraman filmi olan Shazam!’ın oyuncu kadrosunu, konusunu, yapımcılarını ve izleyici yorumlarını bir araya getirdik. İşte Shazam! (2019) hakkındaki detaylar.

1. Film ilk olarak 15 Mart 2019’da Toronto’da beyazperdeye yansımıştır. Film uzunluğu tam 2 saat 12 dakikadır.

1-741.jpg


2. Film fragmanı Warner Bros. Pictures’in orijinal YouTube hesabından 21 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanmıştır. Yayınlanan bu fragman tam 46.985.002 kişi tarafından görüntülenmiş olup 471.000 kişi tarafından beğenilmiştir.

2-759.jpg


3. Shazam! Aynıa dlı DC Comics karakterine dayanan bir 2019 Amerikan süper kahraman filmidir. New Line Cinema tarafından üretilen ve Warner Bros. Pictures tarafından dağıtılan bu film, DC Extended Universe (DCEU) 'nun yedinci filmidir. Yönetmen koltuğunda David F. Sandberg otururken film senaryosunu Henry Gayden üstlenmiştir.

3-750.jpg


4. Filmin yapımcısı Aquaman, Annabelle 3, Korku Seansı ve Dehşetin Yüzü adlı filmlerinde yapımcılığını üstlenen 54 yaşındaki usta yapımcı Peter Safran’dır. Menşei ABD olan filmin çekim bütçesi 100 milyon Dolar’ken elde edilen gişe parası tam 366 milyon Dolar’dır.

4-762.jpg


5. 2019’un en kaliteli filmlerinden biri olan Shazam!’ın oyuncu kadrosunun bir kısmı ise şu şekilde; Zachary Levi (Shazam), Mark Strong (Dr. Sivana), Asher Angel (Billy Batson), Jack Dylan Grazer (Freddy Freeman), Djimon Hounsou (Wizard), Faithe Herman (Darla Dudley), Grace Fulton (Mary Bromfield), Ian Chen (Eugene Choi), Jovan Armand (Pedro Peña), Marta Milans (Rosa Vasquez), Cooper Andrews (Victor Vasquez).

5-628.jpg


6.  Shazam! Filminin odak noktası yeni büyüyen ve annesini arayan genç bir çocuğun annesini bulmak yerine hiç beklenmedik bir şekilde süper güçler bulur ve bulmasının hemen ardından kendisine baş düşman edinmesinin etrafında dönüyor.

6-618.jpg


7. Film konusu evlatlık gittiği ailedeki Billy Batson’ın ‘’Shazam!’’ kelimesini dile getirmesinin ardından 6 Mitolojik Tanrının gücüne sahip yetişkin bir bireye dönüşmesinden sonra alışma sürecini ve bu duruma alışmaya çalışırken kötü karakterle savaşmasını ele alıyor.

7-758.jpg


8. Bu macera dolu film Beyazperde üzerinden 3,8/5 puan almayı başarmıştır. Film IMDB üzerinden ise tam 246.631 kişinin verdiği oy ile 7,1 puan almıştır. Biz NeOldu yazarları olarak izlediğimiz filmi en iyi süper kahraman filmleri listesinin 2. Sırasına aldık.

8-670.jpg


Shazam! (2019) Filmi Hakkındaki İzleyici Yorumları

👤 Zachary Levi rolün hakkını vermiş. Çocuklar çok iyi, hikaye keyifli kostüm bilinçli bir tercih. Zamanında Superman'den daha popüler bir karakterden bahsediyoruz ve çizgi romanın altın çağına çok şık bir gönderme olmuş o köstüm. Şu an DC'yi DC yapan Geoff Johns'un hikayesine de oldukça sadık kalmışlar. 10 numara iş çıkartmışlar! karakteri öncesinde pek bilmeyen arkadaşlar atıp tutuyor ve olmayacak filmlerle kıyaslıyorlar ama Shazam dediğin karakter her şeyiyle bu! 


👤 Şahsen beğendiğim filmdi. Yer yer güzel espiriler vardı. Sadece bunlar sıkılmamanız için yeterli. Birkaç arkadaş aksiyon sahnelerinin veya işte dövüş sahnelerinin yetersiz olduğunu söyledi. hand-to-hand combat fazla göremedik. Her ne kadar bu eleştiriyi anlasam da ve hatta biraz hak versem de, üzerine biraz düşününce böyle olmaması normal gibime geliyor. Zira süper kahramanımız aslında sadece 15 yaşında bir çocuk. Bunun dışında, son sahnesi gerçekten harikaydı. Ne olduğunu yazmıyorum spoiler'a girmemesi için. Fakat bende "devam filmleri olacak" hissi uyandırdı. Umarım olur.


👤 Başıma bir iş gelmeyecekse DC ve Marvel evreni hayranı birisi olarak beğenmediğim hatta izlerken sıkıldığım ender filmlerden. Yukarılarda bir entry var çocuk filmi diyenleri anlamıyormuş çünkü zaten çocukla alakalı bir filmmiş. Ama maalesef bu film yetişkinlere hitap etmiyor. Yer yer güldürüyor kabul ama o kadar. Verilen paraya değeceğini düşünmüyorum. Bir pazar günü kardeşiniz yada çocuğunuzla oturup televizyondan izleyebilirsiniz.


👤 Komedi ve aile anlayışını beğendim ama aksiyonu çok vasat olmuş. Bir de 3D izleyince kararan ekran, zaten dandik olan aksiyon sahnelerini acayip sıkıcı hale getirdi benim için. Bitse de gitsek artık diye içimden geçirmedim değil. Bir de filmde kötü karakter çok zayıf kalmış. Mark Strong'u her ne kadar sevsem de buradaki karakteri çok dandik yazılmış açıkçası. Kendisinden film boyunca ciddi bir tehlike sezmedim, dolayısıyla da umursamadım. DC bu saatten sonra dükkanı kapasın gitsin bence.


👤 Gerçekten bitse de gitsek diyerek izlediğim ender filmlerden. Dc ve marvel universe den çıkmış neredeyse tüm çizgi film ve tüm filmleri izlemiş olarak tam bir hayal kırıklığı oldu benim için. Zaten aksiyon sahneleri olarak fragmandan fazlasını veremedi. Bir de bu kadar cıvıtılmaz ki.


👤 Film DC evreninin karanlığını ciddi ciddi karanlık ışıksız bir ekranla veriyor. DC nedir Marvel nedir bir haber benimle seyretmeye gelen arkadaşlarımdan ikisi de “bu film neden bu kadar karanlık?” diye şikayet etti durdu. o kadar karanlık bir görüntü. Fakat film keyifli eğlenceli, o karanlık ekrana alışınca bir sorun kalmıyor, DC filmleri arasından kıyas yapacak olursam ancak Wonderwomen, Aquaman izlemiş biri olarak Shazam’ın o iki filmin yanından bile geçemeyeceğini söyleyebilirim. Oyunculuklar çok basit kalıyor. Yine de kesinlikle sıkıcı bir film değil, keyifli vakit geçirebileceğiniz bir başlangıç filmi.


👤 Kötü film. Epey çocukça ve çok saçma şeyler var. Eğlenceli kısımları var (fragmanlarda da görüldüğü üzere) ancak sanki ufaklar için hazırlanmış filme girmişim gibi hissettim saçma seçimlerden/hatalardan. Suicide Squad'ta kötüydü ancak bundan çok daha iyi bir film bana kalırsa. Çocuğun hikayesi, gelişimi, süper kahraman olduktan sonraki olanlar, espriler vs. güzel ancak yersiz espriler. 7 puan dahi almaması gerekir böyle bir filmin.


👤 İzleme fırsatını daha yeni buldum, gayet güzel ve eğlenceli bir film olmuş. Çizgi romanına en yakın anlatılan karakterlerden biri olmuş. Çocuk filmi demek biraz saçma çünkü zaten ana karakter 15 yaşında bir çocuk. Tam olarak 15 yaşında bir çocuğun süper güçleri olursa ne yapacağını filme yansıtmış. Komedi dozajı gayet yerindeydi, zaman zaman kahkaha bile attırdı. Uzun süredir izlemek istemem beklentimi arttırmıştı ve beklentimi karşıladı diyebilirim. Filmi 4 kelimeyle özetlemek gerekirse: aile, komedi ve süper kahraman. Notum 8/10


Shazam! (2019) Film Oyuncular ve Başrolü

Zachary Levi – Shazam

Amerikalı oyuncu ve şarkıcı. Beyaz Perde Sanatçıları Derneği En İyi Komedi Dizisi Kadrosu Ödülü ve Teen Choice En İyi Aksiyon Dizisi Erkek Oyuncusu Ödülü’ne sahip, şu zamana kadar aralarında Chuck (2007 – 2012), Thor: Karanlık Dünya yapımlarının da olduğu 50’den fazla yapımda rol aldı.

o1-098.jpg


Mark Strong – Dr. Sivana

İngiliz aktör kendini en çok Stardust (2007) filminde Prens Septimus rolü ile tanıttı. Bu zamana kadar 49’dan fazla yapımda rol aldı, 25. Bond filmi No Time To Die filminde’de rol alması bekleniyor. Şu anda 57 yaşında.

o2-089.jpg


Çıkış Tarihi: 15 Mart 2019

Kategori: Aksiyon – Komedi – Macera

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.