2017 Audi A5 Coupe Tanıtıldı

Audi' nin sportif hatlarıyla diğer modellerinden ayrılan modeli A5 yenilendi. 2017 yılı için makyaj geçiren kasasıyla daha şık hale gelen A5' in Coupe versiyonunun detaylarına daha yakından bakıyoruz.
2017 Audi A5 Coupe Tanıtıldı

DAHA ATLETİK VE DAHA SPORTİF

Audi' nin A serisi içindeki en sportif görünümlü aracı olan A5 yenilendi. 2017 için yenilenen model, daha keskin hatlara kavuştu. Audi' nin A4 ile başladığı yeni tasarım dili, bu modele uygulanınca ortaya hem firmanın ağırbaşlılığını hem de dinamikliğini bir arada sunabilen yeni bir araç çıktı.

A5 modelinin tek kapılı versiyonu olan A5 Coupe için yapılan tasarım değişikliklerini üzerinde daha iyi taşıdığı söylenebilir. Geniş kapılarıyla ve dev jantlarıyla birlikte tam anlamıyla performans canavarı görüntüsü sergileyen modelin tasarım detaylarına ve kabin içinde yapılan yeniliklere yakından bakıyoruz.

2017 A5 COUPE TASARIM DETAYLARI

audi-a5-coupe-on-tasarim.jpg

En son tasarım değişikliğini 2007 yılında gören otomobil, 9 yıl aranın ardından büyük bir değişim geçirdi ve markanın başyapıtları arasındaki yerini şimdiden aldı. 2007 yılına ait bir tasarımın bunca yıl değişmeden kalabilmesi ve beğenirliğini bunca yıl koruyabilmesi takdire layık iken yeni tasarımın taze ve şık görüntüsü yine herkesi etkilemeye yetecek detaylar içeriyor.

Ön profilde, led farların genişlediği ve keskin hatlara sahip yeni yapısıyla araca agresiflik kattığı görülüyor. Farlar opsiyonel olarak, farklı açılara hareket edebilen Matrix Led teknolojisiyle alınabiliyor. Audi' nin kültleşen geniş ön ızgarası altıgen tasarımıyla aracın karakterini oluşturuyor. Izgaranın orta kısmından ve farların yakınında çıkan keskin hatlar ön cama doğru uzanıyor. Bu detaylar kaputun 5 parçalı görüntüye sahip olmasına neden olurken aerodinamik açıdan avantaj sağlıyor.

Izgaranın alt kısmında ince bir hava boşluğu tasarımı tamamlıyor. Yeni tasarımdan nasibini alan tampon, özellikle sis farlarının olduğu bölümlerde dışa çıkıntılı yapısıyla göz dolduruyor. Sis farlarının içinde bulunduğu çıkıntılı yapı, ızgaranın tasarımına benzer hatları ve krom detayları ile görüntüye uyum sağlıyor.

audi-a5-coupe-yan-tasarim.jpg

Yan profilden araca bakıldığı zaman ilk dikkat çeken otomobildeki dengeli tasarım dili oluyor. Farların bitiminden uzanan omuz çizgisi kapılara geldiğinde belirginliği iyice artıyor ve arka stop lambalarına kadar devam ederek en sonunda yavaşça yok oluyor. Kapılardaki omuz çizgisi dışa doğru oldukça büyük çıkıntıya sahip olması bakımından araçtaki dinamik havayı epey yükseltiyor.

Büyük tekerlekler ve geniş jantlar spor görünüme vurgu yaparken, çamurlukların dışa bombeli yapısı kaslı görüntü oluşturuyor ve aracın performans konusunda iddialı olacağını hissettiriyor. Tek parçalı geniş kapı sebebiyle iki parçalı cam tasarımına sahip otomobilde sürücü koltuğunun neredeyse tam orta noktaya doğru konumlandırılması hem dengeye hem de sürüş hakimiyetine katkı sağlıyor.

audi-a5-coupe-arka-tasarim.jpg

Arka tasarıma geçildiğinde led stop lambaları yenilenen tasarımıyla göze çarpıyor. 3 boyutlu görünüme sahip yeni lambalar enine doğru biraz daha genişletilerek aracın da olduğundan geniş ve yere yakın görünmesi sağlanmış. Tamponun sade şekli, ön tasarımın aksine oldukça düz tasarlanmış olsa da tasarım anlamında uyumlu görünüyor ve sportif görüntüyü kırmadan estetik havayı yükseltiyor.

Kabin içine girildiğinde yenilenen kokpit, tek kelimeyle muazzam görünüyor. Ortası küçültülen direksiyon, tamamı dijital olan gösterge ekranının görüş açısını artırıyor. 12.3 inç boyutundaki ekran, 1440x540 çözünürlük değeriyle inanılmaz netlik ve kalitede görüntüleme sağlıyor. Konsolun tam ortasındaki multimedya ekranı ise 8.3 inç boyutunda ve MMI navigasyon+ yüklü olarak alınabiliyor.

audi-a5-coupe-konsol.jpg

Audi Connect donanımıyla gelecek olan ve dahili sim kart seçeneği sayesinde her daim internet bağlantısı sağlayan model, sahip olduğu interneti Wi-Fi ile araç içindeki yolcuların kullanımına da sunabiliyor. Audi Connect' in bir diğer özelliği ise mobil platformlar arası kolay bağlanabilirlik sunuyor olması...

Apple CarPlay, Android Auto yazılımlarına tam destek sunabilen sistem, Apple Watch uyumu ile öne çıkıyor. Akıllı saat yardımıyla arabanın yeri tespit edilebiliyor ve uzaktan kilit açma/kapama, araç bilgilerini kontrol etme gibi özelliklere erişim sağlanabiliyor.

İçine girildiği andan itibaren teknolojiyi ve konforu harmanlayan görüntüye sahip konsolda dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise havalandırma ızgaraları oluyor. Konsolun ortasında kesintisiz devam eden havalandırma kanalları genişlik algısını artırırken iklimlendirme konusunda yüksek konfor üretebiliyor.

audi-a5-coupe-ic-mekan.jpg

Audi mühendislerinin belirttiğine göre araç içindeki yalıtım ve akustik seviye, lüks sınıf diye tabir edilen araçlara eşdeğer kaliteye sahip. Kullanılan malzeme kalitesi ilk görüşten itibaren kendini belli ediyor. İç aydınlatmada kullanılan renk değiştirebilen ledler, 30 farklı renge kadar seçenek sunuyor ve ruh halinize ya da zevkinize göre ortam aydınlatmasını değiştirebilmenizi mümkün kılıyor.

Yeni vites tasarımı şık ve premium algı yaratıyor. Vites önündeki kontrol düğmelerine göz atınca multimedya ekranı kontrol edebilen dokunmatik ped, algılama hassasiyeti artırılmış ve çoklu dokunma algılayan haliyle geliyor. İki adet bardaklık önünde yer alan küçük saklama gözü diyebileceğimiz alan, kablosuz şarj ünitesine sahip. Kablosuz şarj destekleyen telefonunuzu buraya bıraktığınız an şarj olmaya başlıyor. Böylece yeni A5 Coupe sahibini kablo derdinden kurtarıyor.

audi-a5-coupe-arka.jpg

İç yaşam alanı oldukça geniş olan otomobilin arka koltuklarının sunduğu yaşam alanı biraz dar. Coupe olarak adlandırılan ve tek kapılı olan bu modellerde arka yaşam alanı için yüksek konfor beklemek yanlış olsa da kısa boylu kişiler için ortalama üzerinden alan sunulduğunu da belirtelim.

465 litrelik bagaj hacmi ile önceki modele göre 10 litre daha fazla depolama alanı sunuyor olsa da bunu göz ile hissetmek biraz zor. Arka koltukların 40:20:40 oranında katlanabilen yapısı sayesinde bagaj hacmi iyi seviyelere çıkartılabiliyor.

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.