2015'in Ülkemizde En Çok Gişe Yapan 10 Filmi

2015 yılında ülkemizde vizyona giren yapımlardan en çok izlenenler hangileridir? İşte yerli ve yabancı filmlerin yer aldığı 2015 yılının en çok izlenen ilk 10 filmi...
2015'in Ülkemizde En Çok Gişe Yapan 10 Filmi

yapışık kardeşler film10) YAPIŞIK KARDEŞLER (1.014.630 Kişi)

Filmin adından da anlaşılacağı üzere Halim ve Selim çift yumurta ikizidirler fakat diğerlerinden farkları yapışık olarak dünyaya gelmiş olmalarıdır. Kollarından yapışık bu kardeşler köylerinde eğlenceli ve mutlu bir hayat sürmektedirler. Belli bir yaşa kadar yapışık olmak sorun olmazken artık evlilik çağları gelmiştir ve bu duruma bir çare bulmak durumundadırlar. Köyde kız bulamadıkları için tası tarağı toplayıp İstanbul yollarına düşerler. Yapışık kardeşlerin İstanbul' da başına gelen olayların anlatıldığı film komedi unsurunu ilk dakikadan son dakikaya kadar sürdürüyor. Filmde İlker Ayrık ve Hakan Bulut başrolü paylaşıyorlar. İlker Ayrık ayrıca filmin yönetmenliğini de yapıyor.


 

avengers 2 movie9) YENİLMEZLER ULTRON ÇAĞI (1.284.848 Kişi)

İlk filmin devamı niteliğinde olan Ultron Çağı'nda bu kez süper kahramanlar Iron Man' ın önderliğinde toplanırlar. Barışı sağlamak için yeni bir sistem çalıştırılmalıdır ve bunu yapmak isteyen Iron Man için işler istediği gibi gitmez. Ultron' a karşı bu kez tüm kahramanlar birleşmek durumunda kalırlar. İlk filmde olmayan Black Widow, Hawkeye ve Nick Fury de bu filmde diğer kahramanlara katılırlar. Iron Man, Hulk, Thor, Kaptan Amerika, Black Widow, Hawkeye ve Nick Fury güçlerini birleştirirler. Film boyunca aksiyon ve macera hiç eksilmeden devam ediyor. Görsel efektleriyle ve komedi unsurlarıyla eğlendiren film 250 milyon Dolar bütçe ile çekilmiştir. Fragman yayınlandığı ilk 24 saat içinde Marvel yapımları arasında en çok izlenen fragman olmuştur.


 

aşk sana benzer film8) AŞK SANA BENZER (1.406.620 Kişi)

Babasından kalan dükkanı işleten Ali, küçük bir Ege kasabasında hayatına devam etmektedir. Kasabayı ziyaret eden Deniz isimli bir kısı ilk gördüğü andan itibaren etkilenen Ali' nin hisleri karşılıksız değildir. Aralarında büyülü bir elektrik olmuştur ve aşık olmuşlardır. Mutlu bir ilişkileri olan ve tüm kasabanın bu mutluluğa şahit olduğu aşka nazar değişmiştir. Ali' nin geçmişi gelir çiftin yakasına yapışır. Çift büyük sıkıntı ve sorunların üstesinden gelebilecek midir? Konusuyla alışık olduğumuz aşk filmlerinden farklı olmayan filmin başrollerinde Burak Özçivit ve Fahriye Evcen yer almaktadır. Burak Özçivit aynı zamanda filmin yapımcılığını da üstlenmiştir. 


 

bana masal anlatma film7) BANA MASAL ANLATMA (1.576.979 Kişi)

Rıza, dolmuş şoförlüğü yapmakta olan bir delikanlıdır. Yaşadığı Suriçi semtinde herkes tarafından sevilir ve annesiyle birlikte yaşar. Dolmuşta gördüğü bir kıza aşıktır fakat çekingendir ve kızlara nasıl yaklaşması gerektiği hakkında pek bir fikri yoktur. Platonik aşkı ile direksiyon sallamaya devam eden Rıza' nın karşına bir gün Ayperi isminde güzel bir kız çıkar. Bu kız masallar diyarından kazara gelmiştir ve kahramanını aramaktadır. Ayperi ile birlikte Rıza' nın hayatı değişir. Hatta bu kız öyle bir kızdır ki kimin hayatına temas etse onun hayatını güzelleştirmektedir. Suriçinde geçen sıcak ve samimi hikayesi olan film komedi unsurlarıyla ön plana çıkıyor. Kadrosunda yer alan Fatih Artman, Hande Doğandemir, Devrim Yakut, Cengiz Bozkurt, Tarık Ünlüoğlu ve Gürkan Uygun gibi isimler ve senarist Burak Aksak ile romantik komedi dalında oldukça iddialı filmler arasındaki yerini almıştır.


 

bahara yolculuk film6) SELAM BAHARA YOLCULUK (1.683.497 Kişi)

Türkiye' den kalkıp Kırgızistan' a giden bir öğretmenin hikayesinin anlatıldığı film gerçek bir hikayeye dayanmaktadır. Oradaki Türk okullarına çocuklara eğitim vermek için giden öğretmenin yaşadığı olaylar ve gurbette yaşam mücadelesini anlatan filmde Gürol Güngör, Aslıhan Güner, Merve Sevi ile birlikte Mıktıbek Apazov, Egemberdi Bekboliev ve Nazira Aitbekova gibi Kırgız oyuncular bkarakterlere can veriyor. Filmin duygusal yanı ağır basan ve beklenenden çok daha fazla ilgi görerek gişede başarıya imza atna bir film olmuştur.


 

ali baba ve 7 cüceler poster5) ALİ BABA VE 7 CÜCELER (1.827.011 Kişi)

Cem Yılmaz' ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı dördüncü film konu olarak bahçe süsü olarak cüce üreten Ali Şenay' ın başına gelenleri anlatır. Ali Şenay ve kayınbiraderi için işler istedikleri gibi gitmemektedir. Yeterli para kazanamayan ikili işleri büyütmeye ve kurumsal bir firma olmaya karar verirler. Bunun ilk iş iç pazarı bırakıp yurt dışına açılmaktır. Bulgaristan' da düzenlenen bahçe fuarına katılan ikili, yanlış anlaşılma sonucu başlarını büyük bir belaya sokarlar. Boris adındaki mafya liderinin işlerine çomak sokmuşturlar ve hayatları tehlike altındadır. Komedi unsuru altında yaşanan kovalamaca ile enteresan maceralara imza atacaklardır. Filmde Cem Yılmaz, Çetin Altay, Zafer Algöz ve Irina Ivkına gibi isimler yer almıştır. 


 

kocan kadar konuş film4) KOCAN KADAR KONUŞ (1.930.677 Kişi)

Efsun 30 yaşına gelmiş ve evlenememiş olması nedeniyle ailesi ve yakın çevresi tarafından eleştirilmektedir. Efsun ise 30 yaş barajı konana ve bu yaşa kadar mutlaka evlenmek durumunda bırakılan kızlardan olmak istemediğini belirtir. Ayrıca Efsun' un erkeklere karşı çok da fazla bir ilgisi ya da tecrübesi olmamıştır fakat kendini baskı altında hissetmektedir. Bir gün liseden unutamadığı içten içe aşık olduğu Sinan karşısına çıkar. Sinan da aslında lisedeyken ona aşıktır fakat bir türlü sevgili olamamışlardır. İkinciye çıkan bu fırsatı kaçırmak istemeyen Efsun ne yapacağını bilmediğinden ailesindeki kızlardan yardım ister. İzmirli aile erkek kullanım klavuzunu yazmışcasına neler yapması gerektiğini anlatırlar. Efsun dediklerini yapmaya çalıştıkça komik duruma düşecek ve işleri zora sokacaktır. Film kitaptan uyarlanmış olmakla birlikte ikinci filmi 2016 yılında vizyona girecektir. Başrollerde Ezgi Mola ve Murat Yıldırım' ın yer aldığı film romantik komedi türünün iyi örneklerinden...


 

fast and furious 7 movie3) HIZLI VE ÖFKELİ 7 (2.961.089 Kişi)

Serinin yedinci ve çekirdek kadronun son kez bir arada yer aldığı filmde bu kez bir intikam planı yapılmaktadır. Bu konudan haberi olmayan ekip Dominic' in evi havaya uçurulduğu zaman olayın ciddiyetinin farkına varır. Shaw adlı yeni düşmanları onları takip etmektedir. Dominic bu kez düşmanın çok tehlikeli olduğunu anlar, gizli devlet ajanından yardım ister. Birlikte hükümetin yaptırdığı bir takip cihazını ele geçirmek için harekete geçerler. Filmde yine arabalar üzerine aksiyon dolu bolca sahne görmek mümkün. Hatta bu kez arabalar uçaklardan atılıyor ve gükdelenler arasında uçuyor. Filmin aksiyon sahneleri çok nadir ara veriyor. Genelde heyecan yüksek tutuluyor. Film çekimleri esnasında trafik kazasında hayatını kaybeden Paul Walker için son bölümde özel yer ayırmışlar. Son bölümü filmi sevmese de herkesin saygı duyacağı şekilde bitirilmiş. 


 

mucize film2) MUCİZE (3.582.552 Kişi)

Mahsun Kırmızıgül' ün senaryosunu yazıp yönettiği film oldukça ilgi gördü. Filmin konusu 1960 lı yılların Türkiyesi üzerine kurulmuş. Ege Bölgesi' nde bir kasabada öğretmenlik yapan bir adam darbe ve baskı döneminde sürgün edilir. Hiç bilmediği Doğu Anadolu' nun ücra bir köşesindeki köye gelen öğretmen buradaki halkın da yoksulluk içinde yaşam savaşı verdiğini görür. Burada yaşayan çocukların eğitim aşkını gören öğretmen çocukları yetiştirmek için kolları sıvar. Mahsun Kırmızıgül, dönemini iyi yansıtan bir film ortaya koymuş ve ortaya başarılı bir dram çıkmış. Filmde Mahsun Kırmızıgül, Talat Bulut, Mert Turak, Seda Tosun, Meral ÇEtinkaya ve Ali Sürmeli gibi isimler yer alıyor.


 

düğün dernek 2 film1) DÜĞÜN DERNEK-2 SÜNNET (5.231.330 Kişi)

İlk filmde oğlunu evlendirmeye çalışan İsmail, ikinci filmde torununu sünnet ettirmek için kolları sıvıyor. İlk filmde olduğu gibi yine bir araya gelen ekip, kendilerinden beklendiği gibi boylarını aşan bir olaya imza atıyorlar. Sünnet işi yöresel olmaktan da çıkıp tüm il çapında bir olay halini alıyor. Bu koşuşturmanın içinde yeni bir aşk doğuyor. Ama ne olursa olsun bu sünnet yapılacak diyen İsmail ve arkadaşlarının başından geçen komik olaylar izleyenleri gülümsetiyor. Filmin kadrosunda yine ilk filmdeki gibi Ahmet Kuram, Murat Cemcir, Rasim Öztekin, Barış Yıldız, Devrim Yakut, İnan Ulaş Torun, Şinasi Yurtsever ve Erdal Tosun yer alıyor. Film gişede büyük ilgi görse de ilk filmin gölgesinde kaldığı eleştirilerine maruz kalmaktan kurtulamadı.

İlkay Engin

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.