2015 Yılında Dünyanın En Çok Kazanan Yazarları

Forbes dergisinin yaptığı araştırmalara göre işte dünyanın en çok kazanan yazarları.
2015 Yılında Dünyanın En Çok Kazanan Yazarları

1. James Patterson - 90 milyon dolar

james-patterson-.jpg

Her yıl ortalama 16 kitap yayımlayan yazar James Patterson’ın kazancı 90 milyon dolar.

2. John Green - 26 milyon dolar

john-green-.png

Gençlik edebiyatı ile tanınan ve The Fault in Our Stars’ın yazarı olan John Green’in kitabı sinemaya uyarlanmasıyla birlikte sadece ABD’de 3,5 milyondan fazla kopya sattı.

3. Veronica Roth - 25 milyon dolar

veronica-roth-.jpg

Listenin en genç yazarlarından biri olan Veronica Roth’un seri halinde yayımladığı kitaplar en çok okunanlar listesi içinde yerini aldı. Roth, 2014-2015 yılları içerisinde Uyumsuz (Divergent) üçlemesiyle 3,9 milyon dolar kazandı. Serinin ikinci kitabı Yandaş (Insurgent) beyazperdeye aktarılmasıyla birlikte 25 milyon dolarlık hasılat yaptı. Üçüncü kitap Kuralsız’ın yanı sıra üçlemenin koleksiyon kitabı Dört de geçtiğimiz günlerde Artemis Yayınları’nca Türkçe'ye aktarıldı.

4. Danielle Steel - 25 milyon dolar

daniel-steel-.jpeg

1973 senesinden beri Danielle Steel’in kitapları rafların en çok okunanlar köşesinde yer alıyor. Şu ana kadar Steel’in 94 kitabı bulunuyor.

5. Jeff Kinney - 23 milyon dolar

jeff-kinney-.jpg

Türkçe'ye Saftirik Greg’in Günlüğü olarak aktarılan Diary of a Wimpy Kid’in yazarı Jeff Kinney listenin üst sıralarında yer alıyor. Kitabın 1,5 milyonluk satış rakamının yanı sıra asıl kazancı 45 dile çevrilen serinin yurtdışı baskılarından geliyor.

6. Janet Evanovich - 21 milyon dolar

janet-evanovich.jpg

Bu sene içinde Janet Evanovich’in yazarlığını yaptığı Stephanie Plum serisinin üç yeni kitabını daha yayımlanarak en çok satanlar listesinde yerini aldı.

7. J. K. Rowling - 19 milyon dolar

rowling.jpg

Yıllardır en çok okunan yazarların başında gelen J.K. Rowling’in  “Career of Evil” adlı kitabı en çok satanlar arasında bulunuyor.

8. Stephen King - 19 milyon dolar

stephen-king-.jpg

Kariyeri boyunca kazandığı 433 milyon dolarla en çok satan yazarlar arasında hep ismi geçen Stephen King, bu yıl da 19 milyon dolarla en çok satan listesinde yerini aldı.

9. Nora Roberts - 18 milyon dolar

nora-roberts.jpg

Kariyeri boyunca 220'nin üzerinde romanda imzası bulunan Nora Roberts’in en çok kazananlar listesinde yer almasının nedeni yazdığı kitaplardan aldığı telif hakları ücretleri.

10. John Grisham - 14 milyon dolar

john-grisham-.jpg

1988 yılından bu yana her yıl yeni bir kitap yayımlayan yazarın “Gray Mountain” isimli romanı 2014 yılında 620 bin kopyalık satış başarısına ulaştı.

11. Dan Brown - 13 milyon dolar

dan-brown-.jpg

Geçtiğimiz yıl 28 milyon dolarla listenin ikinci sırasında yer alan Dan Brown çıkaracağı yeni kitabıyla listenin en başında yer almak için mücadele edecek gibi görünüyor.

12. Suzanne Collins – 13 milyon dolar

suzanne-collins.jpg

Suzanne Collins yazdığı Açlık Oyunları (The Hunger Games) kitabından eskisi gibi para kazanamasa da kitabın çekilen filmi 752 milyon dolarlık hasılat yaptı.

13. Gillian Flynn - 13 milyon dolar

gillian-flynn.jpg

Flynn Kayıp Kız’ın yazarıdır ve romanın sinema versiyonu 368 milyon dolarlık gişe yaptı.

14. Rick Riordan - 13 milyon dolar

rick-riordan-.jpg

Fantastik edebiyat ve gençlik edebiyatının en çok satan isimleri arasında yer alan Rick Riordan, mitolojik serisi Percy Jackson'la 13 milyon dolar kazanan yazarlardan.

15. E. L. James - 12 milyon dolar

james.jpg

Gri’nin Elli Tonu üçlemesi ve ardından film uyarlamasıyla da sinema hasılatı elde eden James yine de listenin son sırlarında yer alıyor.

16. George R. R. Martin - 12 milyon dolar

george-martin.jpg

Taht Oyunları’nın (Game of Thrones) yazarı Martin, serinin yeni kitabı Kış Rüzgârları ile de  (The Winds of Winter) listede kendine yer buluyor. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.