2015 Yılında Çıkan En İyi 10 Film

Geride bıraktığımız 2015 yılı içerisinde yayına giren ve en çok izlenen filmleri listeledik. İşte sinemaseverlerin en çok izlediği ve yıla damgasını vurmuş 10 film...
2015 Yılında Çıkan En İyi 10 Film

the martian posterMARSLI (THE MARTIAN)

Mars gezegenine göderilen bir grup astronotun hikayesinin anlatıldığı filmde asıl karakter olan Mark Watney, ekip arkadaşlarıyla birlikte Mars görevini bitirmiş, dönecekleri gemi için hazırlıklarını tamamlamışlardır fakat aniden bastıran şiddetli fırtına şartları zorlaştırmıştır. Fırtınanın etkisiyle uçuşan parçalardan biri Mark' a çarpar ve Mark gözden kaybolur. Arkadaşları onu ararlar fakat bulamazlar. Fırtına etkisiyle gemi de yan yatmaktadır ve bir an önce kalkış yapmak durumundadırlar. Mark' tan sinyal kesilince öldüğünü düşünüp giderler fakat Mark hayattadır ve koskoca gezegende yalnız başına kalmıştır. Zeki ve becerikli olan adam bu yeteneklerini kullanarak hayatta kalmayı ve dünyaya yaşadığına dair sinyal göndermeyi başarır. Ekip Mark' ın yaşadığını görünce kurtarma operasyonu başlatır ve astronot arkadaşları hiç düşünmeden anında Mars gezegenine doğru yola çıkarlar. Başrolde Matt Damon' un oynadığı filmde Sean Bean, Jessica Chastain, Jeff Daniels gibi isimler ona eşlik ediyor.


 

avengers age of ultron posterYENİLMEZLER ULTRON ÇAĞI (AVENGERS AGE OF ULTRON)

İlk filmin devamı niteliğinde olan Ultron Çağı'nda bu kez süper kahramanlar Iron Man' ın önderliğinde toplanırlar. Barışı sağlamak için yeni bir sistem çalıştırılmalıdır ve bunu yapmak isteyen Iron Man için işler istediği gibi gitmez. Ultron' a karşı bu kez tüm kahramanlar birleşmek durumunda kalırlar. İlk filmde olmayan Black Widow, Hawkeye ve Nick Fury de bu filmde diğer kahramanlara katılırlar. Iron Man, Hulk, Thor, Kaptan Amerika, Black Widow, Hawkeye ve Nick Fury güçlerini birleştirirler. Film boyunca aksiyon ve macera hiç eksilmeden devam ediyor. Görsel efektleriyle ve komedi unsurlarıyla eğlendiren film 250 milyon Dolar bütçe ile çekilmiştir. Fragman yayınlandığı ilk 24 saat içinde Marvel yapımları arasında en çok izlenen fragman olmuştur.


 

mission impossible 5 posterGÖREVİMİZ TEHLİKE 5 (MISSION IMPOSSIBLE 5)

Ethan Hunt' ın yeni maceralara atıldığı filmde bu kez görev çok büyük bir organizayonu çökertmek. Bu organizasyon dolandırıcılık yapan ve IMF' yi çökertme hedefi olan bir gizli örgüt tarafından planlanıyor. Hunt ve ekibi bu örgütü engellemek için yola çıkıyorlar fakat kısa süre sonra örgütün hedefi haline geliyorlar. Böylece sıkı bir kovalamaca başlıyor. Bu tehlikeli maceralarına alışık olduğumuz Hunt ve ekibi bu kez kendilerini en zor görevin içinde buluyorlar. Başrolünde diğer filmlerde olduğu gibi Tom Cruise yer alıyor. Jeremy Renner, Simon Pegg, Rebecca Ferguson ve Alec Baldwin gibi isimler eşlik ediyor. Bol aksiyon ve kovalamaca sevenler için seyir zevki yüksek bir film ortaya çıkmış diyebiliriz. 


 

mad max fury road posterMAD MAX FURY ROAD

Mad Max, önceki maceralarından çıkardığı ders ile yoluna yalnız devam etmenin can güvenliğini sağlayabilmek için başlıca karar olduğuna karar veriyor fakat çorak topraklarda yaşayan ve halkını kısıtlı olarak verdiği su ile bir arada tutan zalim kral Joe, kendini tanrı gibi ölümsüz olarak tanıtmıştır ve halkı ona tapmaktadır. Tahmin etmediği ise gizli şekilde krala isyan eden bir kadın vardır. Bu kadın kral için çok değerli olan şeyleri de alıp kaçmaya başlamıştır. Bu serüvenin başlarında Mad Max' in tamamen kukla gibi olsa da sonradan işler değişiyor ve isyanı yöneten kişi konumuna geliyor. Film bu yılın en çok beklenen filmleri arasında yer alıyordu. Başrolde Tom Hardy ve Charlize Theron' un yer aldığı filmde Nicholas Hoult, Nathan Jones, Zoe Kravitz ve Rosie-Huntington Whiteley yer alıyor. 


 

düğün dernek 2 sünnet DÜĞÜN DERNEK 2 SÜNNET

İlk filmde oğlunu evlendirmeye çalışan İsmail, ikinci filmde torununu sünnet ettirmek için kolları sıvıyor. İlk filmde olduğu gibi yine bir araya gelen ekip, kendilerinden beklendiği gibi boylarını aşan bir olaya imza atıyorlar. Sünnet işi yöresel olmaktan da çıkıp tüm il çapında bir olay halini alıyor. Bu koşuşturmanın içinde yeni bir aşk doğuyor ama ne olursa olsun bu sünnet yapılacak diyen İsmail ve arkadaşlarının başından geçen komik olaylar izleyenleri gülümsetiyor. Filmin kadrosunda yine ilk filmdeki gibi Ahmet Kuram, Murat Cemcir, Rasim Öztekin, Barış Yıldız, Devrim Yakut, İnan Ulaş Torun, Şinasi Yurtsever ve Erdal Tosun yer alıyor. Film gişede büyük ilgi görse de ilk filmin gölgesinde kaldığı eleştirilerine maruz kalmaktan kurtulamadı.


 

007 spectreSPECTRE

James Bond karakterini yine Daniel Craig' in canlandırdığı filmde Bond bu kez gizli bir mesaj sonucu Meksika' ya gider. Oradan İtalya' ya giden Bond orada Lucia ile tanışır. Lucia tanınan bir suçlunun eski eşidir. Burada gizli bir toplantıya katılmayı başaran Bond, Spectre adlı gizli bir örgütün olduğunu görür. Bu örgütün ifşa edilmesini sağlayan Bond' un başına bir sürü bela açılacaktır. Film bol aksiyon sahnelerine yer veriyor olsa da asıl James Bond severleri tatmin edemediğini görüyoruz. Seriyi sıkı takip eden kişiler kısır bir döngüsü olan bu filmin önceki filmlerden bir tık aşağıda olduğunu nalayabilir fakat aksiyon filmi sevenler için izlemesi oldukça keyifli bir film yapılmıştır. Harcanan 300 milyon Dolar ile patlama sahneleri görsel efektler oldukça başarılı sonuçlar ortaya koymuştur. Seyir zevki yüksek olan filmde Monica Belluci en yaşlı Bond kızı olarak tarihe geçmiştir.


 

jurassic wolrd posterJURASSIC WORLD

Dinozorların tekrar hayata döndürüldüğü film olan Jurassic Park serisini dördüncü filminde bu kez eğlence parkı haline getirilen dinozor adasının eski ilgiyi görmediği konusundan yola çıkılıyor. Aynı şeyleri görmekten sıkılan insanlar için yeni bir şeyler yapmak isteyen park yetkilileri, genetiğini değiştirdikleri yeni bir dinozor türü ortaya çıkarırlar fakat bilim insanları bu türün sahip olduğu özellikler hakkında yeterli bilgiye sahip değildir. İnanılmaz zeki olan bu hayvan insanları kandırıp tutulduğu kafesten kurtulur. Adaya dehşet saçan dinozor diğer dinozorlara da zarar verir ya da kontrol dışı kalmalarına sebep olur. Bu gelişmeler karşısında ne yapacağını bilemeyen park yetkilileri diğer dinozorların yardımıyla büyük bir mücadele başlatırlar ve adadaki insanların zarar görmesini engellemeye çalışırlar. Önceki serilere göre görsel efektleriyle neredeyse kusursuz olan bu filmde izleyenler heyecan ve aksiyona doyacak. Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Nick Robinson ve Ty Simpkins gibi oyuncular karakterleri canlandırıyor.


 

ertugrul ship 1890ERTUĞRUL 1890

1890 yılında Japonya' ya yardıma giden Osmanlı Donanması' na ait Ertuğrul Fırkateyni Japon sularına girdiği anda fırtınaya yakalanır ve su almaya başlar. Japon denizcileri yardıma gelen ve zor duruma düşen askerleri kurtarmak için canla başla mücadele ederler. Osmanlı askerlerini kurtarmak uğruna kendi hayatlarını tehlikeye atarlar. Bu olaydan neredeyse yüz yıl sonra, 1985 yılında Saddam Hüseyin' in tehdidiyle mahsur kalan 215 Japon vatandaş, Turgut Özal tarafından özel olarak gönderilen uçak ile alınarak Türkiye' ye getirilmiştir. Bu iki olay Türkiye ve Japonya arasındaki dostluğu pekiştirmiştir. İşte bu iki olayın anlatıldığı film, Türkiye-Japonya ortak yapımı olarak vizyona girmiştir. 


 

the hateful eight posterTHE HATEFUL EIGHT

Tarantino' nun sekizinci eseri olan film Western dünyasına yeni bir kazanım olarak gösteriliyor. Django filmiyle bu türü geliştiren Tarantino yine başarılı bir filme imza atıyor. Filmde ağır kış koşulları ve tipi sebebiyle yabancı kişilerin bir konaklama yerine sığınması konu ediliyor. Bu 8 kişinin kimi eski asker kimi suçlu kimi ödül avcısı kimi ise kendini şerif olarak tanıtır. Kar fırtınası iyice bastırıken oraya sığınanalar burada mahsur kaldıklarını ve belki de istedikleri yere varamayacaklarının farkına varmaya başlar. USta yönetmen Tarantino filmin senaryosunun daha önce internete sızdırılmasıyla çekmekten vazgeçmiştir fakat sonra kararını değiştirmiş ve filmi çekmiştir. Kadrosunda Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Michael Madsen ve tim Roth gibi isimlerin yer aldığı film, 2015 yılında çoğu ülkede sinemaseverlerle buluşurken ülkemizde 8 Ocak 2016 yılında vizyona girmiştir. 


 

star wars posterSTAR WARS GÜÇ UYANIYOR (STAR WARS FORCE AWAKENS)

Star Wars hayranlarının hasretle beklediği Güç Uyanıyor, 2015 yılında vizyona girdi. Vizyona daha girmeden fragmanlarıyla olay yaratan filmin oyuncakları ve diğer ürünleri haftalar öncesinden satışa çıktı ve film daha çıkmadan piyasada kendine bir ekonomi yarattı. Filmde önceki serilerde olyana iki yeni karakter dikkat çekiyor. Rey ve Finn adlı yeni kararkterler ile filmin konusu hareketlendirilmiş. Bu iki yeni karater ile birlikte Star Wars serisinin fenomen haline gelen karakterlerinden bazıları da geri dönüyor. Yöentmen koltuğunda oturan ve senaryosunda da parmağı olan J.J Abrams' ın etkisini filmde görmek mümkün. Aksiyon sahneleri ve yaratıcı bir senaryo ile film nefesleri kesecek bir maceraya dönüşüyor. Görsel efektlerin hakkını veren film yayına girdiği tarihten itibaren 10 gün içinde 1 milyar Dolar gişe rakamını aşarak 2015 yılının en çok gelir elde eden birinci, tüm zamanların en çok gelir elde eden üçüncü filmi oldu. 

İlkay Engin

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.