1500 Yıllık Tevrat Lazer İle Okundu

Bilinen en eski İbranice yazıtlar olarak kabul edilen 1500 yıllık Tevrat lazer görüntüleme teknolojisi kullanılarak okundu.
1500 Yıllık Tevrat Lazer İle Okundu

Dünya tarihinde bilinen en eski yazıtlar olarak bilinen 1500 yıllık İbrani yazıtı olan parşömenler aslında 45 yıl önce bulunmuştu. Ancak o zamanın teknolojisiyle okunamayan yazıtlar günümüze kadar özel olarak muhafaza edildi ve lazer teknolojisiyle okunmaları sağlandı.

İsrail’deki Ein Gedi bölgesinde bulunan Tevrat, parşömenler şeklinde ve okunamayacak haldeydi. Tam olarak 45 yıl önce aynı şekliyle bulunan parşömenler özel olarak günümüze kadar muhafaza edildi. Amerikalı ve İsrailli bir grup arkeolog tarafından oluşturulan okuma ekibi ileri adli tıp teknolojisi olan lazerle görüntüleme yöntemiyle Tevrat’ı okumayı başardı.

Parşömeni okuyan arkeolog parşömenlerin Yahudi kutsal kitabı olan Tevrat’ın Vayikra yani 3. Kitabına ait olduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.