15 Temmuz Kahramanlarının Gerçek Hikayeleri

15 Temmuz 2016 yılında tam 249 şehit verdik. Ülkemizi işgalci hainlerden koruyan onurlu şehitlerimizin o geceki hikayelerini sizler ile paylaşacağız.
15 Temmuz Kahramanlarının Gerçek Hikayeleri

15 Temmuz İle İlgili Hikayeler

15 Temmuz 2016 yılında Türkiye'nin asil kahramanları bir tarih yazdı. Tüm dünyayı ve işgalci teröristleri şaşırtarak hayrete düşüren onurlu Türk halkı, sokaklara çıkarak ana toprağını korumayı başardı. Tam 248 şehit verdiğimiz bu tarihi olayda tüm şehit ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Her şehidimizin vatan için ne kadar önemli olduğu konusunda elbette hem fikiriz. Bu içeriğimizde sizler için 15 Temmuz’un Kahraman Şehitleri hakkında gerçek hikayeleri paylaşacağız.

İşte 15 Temmuz günü yaşananlar ve 15 Temmuz kahramanları;

1. Ömer Halisdemir

15 Temmuz İle İlgili Hikayeler

Asb. Kd. Basçavuş olan Ömer Halisdemir aslen Niğdelidir. Evli ve 2 çocuk babası olan Ömer Halisdemir, 15 Temmuz darbe girişimi anında Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmeye çalışan Fetöcü hain Semih Terzi'yi, Özel Kuvvetler komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'dan aldığı emir üzerine alnından vurarak öldürmeyi başarmıştı. Bu onurlu görevi başarıyla tamamlayan Ömer Halisdemir o sırada tam 30 kurşun yiyerek şehit düştü. 15 Temmuz darbe girişimi seyrini değiştirerek tarihe geçen Ömer Halisdemir'i saygıyla anıyoruz.

2. Mustafa Cambaz "Kalkışmayı yapanlar kalktıkları gibi oturmamalı!"

15 Temmuz İle İlgili Hikayeler

Gazeteci ve aynı zamanda foto muhabirliği yapan Mustafa Cambaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Meydanlara inin!" çağrısına yanıt olarak sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide "Kalkışmayı yapanlar kalktıkları gibi oturmamalı. Hatta hiç oturmamalı." diyerek evinden dışarı çıktı. Çengelköy'de oturan Mustafa Cambaz, Çengelköy Karakolunu basan hainlere engel olmaya çalıştı. Askerlerin açtığı ateş sonucunda hayatını kaybeden Mustafa Cambaz tüm Türk halkına örnek oldu.

3. Ayşe Aykaç

15 Temmuz İle İlgili Hikayeler

Ev hanımı olan Ayşe Aykaç, evli ve 4 çocuk annesiydi. 15 Temmuz gecesi abdest alarak namazını kıldı. Ardından eşi Mustafa Aykaç ile dışarı çıktı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne giden Ayşe Aykaç en ön tarafta yer alıyordu. Tankların üzerinde bulunan askerler tarafından insanlık dışı bir şekilde üzerine ateş açılan Ayşe Aykaç şehit düştü.

4. Fatih Satır "Ben gidiyorum. Memleketimi bir avuç çapulcuya bırakmam."

15 Temmuz İle İlgili Hikayeler

Henüz 26 yaşında öğrenci olan Mustafa Cambaz 15 Temmuz Darbe Girişimini arkadaşlarından öğrendi. Arkadaşları ona gitme dedi. Fakat Mustafa Cambaz arkadaşlarının sözünü dinlemeyip "Ben gidiyorum. Memleketimi bir avuç çapulcuya bırakmam." diyerek evden çıktı. Direnmesi sonucu askerler ona karşı ateş açtılar. Mustafa Cambaz yere yığıldığında üzerindeki Türk Bayrağı, cenazesindeki tabuta sarıldı.

5. Bülent Aydın

15 Temmuz İle İlgili Hikayeler

Iğdırlı Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın, Kara Kuvvetleri Komutanı'nın korumalığını yapmaktaydı. 15 Temmuz darbe girişimi akşamı saat 21.30 civarında Genelkurmay Karargah'ında silahlı darbeci askerler ile çatışmaya girdi. Uzun bir çatışmanın ardından şehit düşen Bülent Aydın 15 Temmuz Darbe Girişiminde şehit düşen ilk isim oldu.

6. Adil Büyükcengiz "Vatanı bu hainlere mi bırakacağız?"

15 Temmuz İle İlgili Hikayeler

Evli ve 3 çocuk babası olan Adil Büyükcengiz, eşinin ve çocuklarının eve geri gel uyarısına karşılık "Vatanı bu hainlere mi bırakacağız?" diyerek evden çıktı. Saraçhaneye giden Adil Büyükcengiz, zırhlı araçlara sahip olan darbecilere karşı direndi. Sırtından vurularak şehit düşen Adil Büyükcengiz, her Türk vatandaşının yapması gereken bir şeyi yapmıştı.

7. Erol Olçak

15 Temmuz İle İlgili Hikayeler

Ülkenin önemli iş adamları arasında yer alan Erol Olçak, televizyondan 15 Temmuz darbe girişimini öğrendi. Öğrenmesinin ardından oğlu Abdullah Tayyip'i de yanına alan Erol Olçak, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gitti. Darbeci askerlerin açtığı ateş sırasında vücuduna tam 3 kurşun isabet eden Erol Olçak hayatını kaybetti ve şehit düştü. Oğlu Abdullah Tayyip’te babasıyla birlikte şehit düşen isimlerden biriydi. Kadim dostu Erol Olçok ve ismini taşıyan oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un cenazesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göz yaşları içindeki vedası hafızalara kazındı.

8. Ziya İlhan Dağdaş

15 Temmuz İle İlgili Hikayeler

15 Temmuz darbe girişiminden 4 gün önce Erzincan'dan Ankara'ya Kara Harp Okulu Bando Bölük Komutanlığı'na tayin edilen Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdağ, yeni yeni yerleşimini sağlıyordu. Darbe gecesi, sivil kıyafetleri ile dışarı çıkan Ziya İlhan Dağdaş, Genelkurmay Başkanlığı'nın önünde başına isabet eden kurşunla şehit düştü.

9. Ahmet Oruç

15 Temmuz İle İlgili Hikayeler

Mesleği polis olan Ahmet Oruç, evli ve 1 çocuk babasıydı. Adana'da görev yapmaktaydı. İkizi ile birlikte Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde işe başlamıştı. En büyük hayali helikopter pilotu olan Ahmet Oruç, Daire Başkanlığı'nda eğitim almaktaydı. 15 Temmuz gecesinde açılan bombalı saldırı sonucu ikizi ile birlikte hayata gözlerini yumdu.

10. Halil Kantarcı "Hakkını helal et, bana bir şey olacaksa evde de olur!"

15 Temmuz İle İlgili Hikayeler

Evli ve 3 çocuk babası olan Halil Kantarcı, kendi halinde bir esnaftı. 35 yaşındaki Sivaslı genç, 15 Temmuz darbe girişimini televizyondan öğrendi. Öğrenir öğrenmez dışarıya çıkan Halil Kantarcı direkt Çengelköy Karakolu'na doğru yola çıktı. Çıkmadan önce eşi Ayşe Kantarcı'ya şu sözleri söylüyordu "Hakkını helal et, bana bir şey olacaksa evde de olur." diyerek vatanını korumak için evinden ayrıldı. Karakolda hainlere göğüs geren Halil Kantarcı, FETÖ’cü teröristler tarafından kahpece şehit edildi.

11. Haki Aras "Bunlar bizim askerimiz olamaz. Bize ateş ediyorlar!"

15 Temmuz İle İlgili Hikayeler

Aslen Ardahanlı olan Haki Aras, evli ve bir çocuk babasıydı. Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından gece saat 01.30'da yola çıktı. Haki Aras şehit düşmeden önce çektiği bir video da şunları söylüyordu, " Bunlar bizim askerimiz olamaz. Bize ateş ediyorlar." Vatan caddesinde hain askerlerin açtığı ateş sonucu şehit düştü.

12. Demet Sezen

15 Temmuz İle İlgili Hikayeler

15 Temmuz Kahramanları arasında yer alan Demet Sezen, FETÖ'cü hainlerin bombaladığı Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na göreve çağrılmayı beklemeden gitmişti. Kızını eşi Hakan Sezen'e emanet eden Demet Sezen, darbecilerin açtığı ikinci bombardıman sonucunda şehit düştü.

13. Mehmet Ali Aksu

15 Temmuz İle İlgili Hikayeler

Asıl mesleği aşçılık olan Mehmet Ali Aksu, evli ve 2 çocuk babasıydı. Esenler'in Fatih Mahallesi'nde ikamet eden Ali Aksu, 15 Temmuz Darbe Girişimini öğrendikten sonra Bağcılar'daki Yüzyıl Caddesi'ne gitti. Darbeci hainleri arabasıyla durdurmak istedi ve aracını zırhlı tankların üzerinde sürdü. Fakat acımasız ve vicdansız hainler durmadı ve tanklarını Mehmet Ali Aksu'nun üzerinde doğru sürdü. Mehmet Ali Aksu tankın altında kalarak hayatını kaybetti ve şehit düştü.

14. Tevhit Akkan

15 Temmuz İle İlgili Hikayeler

15 Temmuz darbe girişimini protesto etmek için 2 çocuğu ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önüne gitti. Hainlerin karşı koyması sonucunda Tevhit Akkan yaralandı ve yere düştü. Tevhit Akkan'ın büyük oğlu babasını yerde hareketsiz bir şekilde gördü. Yanında ise kardeşinin yaralı bedenini görünce dayanamayıp onları hastaneye götürmeye karar verdi. Hastaneye giderken 2 kardeş babalarına Kelime-i Şehadet getirmesini istedi. İki kardeş o gece babalarını şehit verdiler.

15. Birol Yavuz

15 Temmuz İle İlgili Hikayeler

15 Temmuz'un kahramanlarından bir tanesi olan Birol Yavuz, evli ve 3 çocuk babasıydı. Daha öncede Cizre'de PKK terör örgütüne karşı yürütülen operasyonda yaralanan Erol Yavuz, iyileştikten hemen sonra görevinin başına koştu. 15 Temmuz Gece'sinde şehit düşen Birol Yavuz arkasında 3 tane kız çocuğu bıraktı.

15 Temmuz'un Fedakar Kahramanları

15 Temmuz İle İlgili Hikayeler

15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen vatandaşlarımız, sokağa çıkan korkusuz halkımız ve saygı değer gazilerimizin her biri birer kahraman. 15 Temmuz'da Milleti için sokağa çıkıp nöbet tutan her bir insan evladından Allah razı olsun. Şehit ailelerine baş sağlığı, gazilerimize ve sokağa çıkan halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Sokağa Çıkan Vatansever Türk Milleti

15 Temmuz İle İlgili Hikayeler

Camilerden gelen sela sesleri ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sokağa inin çağrısı ile Türk Milleti darbeci hainlere karşı koymak için meydanlara indiler. Gururlu ve bir o kadar da vatansever Türk halkı aileleri için, gelecek nesilleri için tüm gece boyunca nöbet tuttular. Tekbir sesleriyle vatanını koruyan halkımız, gösterdiği bu cesaret dolu hareket ile tüm dünyayı ve hainleri şaşkına uğrattı. Sokağa çıkıp nöbet tutan, tankların önüne yatan, vücudunu top mermilerine siper eden, F16’lara kafa tutan Türk Milleti 21. yüz yılın destanını yazdı.

15 Temmuz Gazilerimiz

15 Temmuz İle İlgili Hikayeler

15 Temmuz Darbe Girişiminde çok fazla şehit verdik. O kanlı geceden başarılı bir şekilde çıkmamızı sağlayan şehitlerimize ve gazilerimize borcumuz büyük. Ülkesi için canını ortaya koyan gazilerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Hain askerlerin karşısında durup göğüs geren gazilerimizin kocaman bir yüreğe sahip olduğunu kabul etmeliyiz. Kim bilir belki de gazilerimiz olmasaydı vatanımız FETÖ'cü hainlerin elinde bir oyuncağa dönüşecekti.

Benzer İçerik Önerileri
Dakika Dakika 15 Temmuz Darbe Gecesi15 Temmuz Sözleri 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.