11 Yaşında Dünyanın En Genç Dahisi Oldu

ABD'li Tanishq Abraham eğitim hayatındaki üstün başarısı ile 11 yaşında 3 diploma ile üniversiteden mezun oldu.
11 Yaşında Dünyanın En Genç Dahisi Oldu

ABD dünyanın en genç dâhisi olan Tanishq Abraham’ı konuşuyor. Kaliforniya eyaletinde yaşayan genç dahi Abraham, üniversiteden mezun olan en genç kişi unvanına sahip oldu. 3 farklı alanda diploma alarak üniversiteden mezun olan ABD’nin yeni gözdesi Abraham, “Mucize Çocuk” olarak adlandırılıyor.  Ülke geleceği açısından büyük bir umut kaynağı olarak gösterildiği için kendisi ile gurur duyan Abraham, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile bu başarısının büyük kariyer hedefinde atılan ilk adım olduğunu söyledi.

abraham.jpg

7 Yılda Eğitim Hayatını Tamamladı

Devlet yetkililerinin bile ilgisini çekmeyi başaran mucize çocuk, 4 yaşında yüksek IQ topluluğu olan Mensa’nın üyesi oldu. 5 yaşında adım attığı eğitim hayatında büyük başarılar gösteren Abraham, üstün zekası ile sürekli sınıf atlayarak 10 yaşında liseyi bitirdi. Geçen yıl kapısını araladığı ABD’nin en ünlü üniversitelerinden American River College üniversitesinden bu yıl mezun oldu. Sergilediği üstün başarı ile matematik, fizik ve yabancı dil dallarından toplam 3 farklı diploma kazandı. Bu başarısı ile Abraham, American River College üniversitesinin 60 yıllık tarihinde de  bir ilke imza attı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.