10 Yılın En Çok İzlenen Türk Filmleri

Son 10 yıl içinde ülkemizdeki sinemaseverlerin en çok rağbet gösterdiği filmleri değerlendirdik. İşte Türk sinema tarihine damgasını vuran ve Box Office Türkiye' nin rakamlarıyla gişede en çok başarı yakalayan 10 film...
10 Yılın En Çok İzlenen Türk Filmleri

kurtlar vadisi ırak film2006 - KURTLAR VADİSİ IRAK (34.866.233 Kişi)

Üsteğmen Süleyman Kuzey Irak' ta görev yapan bir askerdir. Amerikan askerleri tarafından kafaya çuval geçirilme hadisesini yaşamıştır ve bu duruma sessiz kalmak onuruna dokunmuştur. Bu ağır yük ile daha fazla yaşayamayacağını anlar ve olayın ayrıntılarını, neler hissettiğini kaleme alır. Yazdığı mektubu devletin gizli ajanı Polat Alemdar' a gönderen üsteğmen hayatına son verir. Polat Alemdar ve arkadaşları bu mektubu okuduğu zaman etkilenir ve konu hakkında bir şeyler yapabileceklerini düşünerek Kuzey Irak' a hareket ederler. Kurtlar Vadisi dizisinin en popüler olduğu dönemlerde çekilen film yayına girer girmez büyük ilgi görmüştür. Filmde Necati Şaşmaz, Gürkan Uygun, Bergüzar Korel gibi isimlere Billy Zane, Ghassan Massoud, Gary Busey gibi yabancı isimler de eşlik etmiştir. 

 


 

white angel movie2007 - BEYAZ MELEK (31.151.309 Kişi)

Beyin kanseri olan babalarının tedavi edilmesi için İstanbula gelen Ali ve Reşat kardeşlerin başından geçen hikayenin anlatıldığı filmde kemoterapinin ağır ve ağrılı olmasına dayanamayan babalarının hastaneden kaçmasıyla olaylar gelişir. Ali ve Reşat hastaneye geldiklerinde babalarını bulamaz ve bu koca şehirde nereye gitmiş olabileceğini bulmaya çalışır. Baba ise hastaneden kaçarken denk geldiği bir huzurevine girmiş ve oradaki diğer ihtiyarlarla karşılaşmıştır. Huzurevi sakinleri hastalığı sebebiyle tam konuşamayan babayı sahiplenmiş ve oğullarının terk ettiğini düşünerek onlarla kalması konusunda ikna etmişlerdir. Ali ve Reşat sonunda babalarının izini bulmuştur fakat burada oldukça mutlu olduğunu görmüşlerdir. Zaten ilerlemiş olan kanserin belki de tedaviye olumlu sonuç vermeyeceğini ve babalarının boşu boşuna ağrı ve acı çekeceğini düşünen kardeşler, son günlerini sevdiği ve mutlu olduğu bu ortamda geçirmelerine bir süre ses çıkarmazlar. Baba da huzurevindekilerle tanıştıkça, onların dramlarını ve hikayelerini öğrendikçe onlara daha çok ısınır ve orayı daha çok sever. Senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı filmde başrolde yer alan Mahsun Kırmızıgül' e, Sarp Apak ve Yavuz Bingöl ile birlikte Erol Günaydın, Yıldız Kenter, Arif Ekin, Cezmi Baskın, Gazanfer Özcan, Ali Sürmeli ve Salih Kalyon gibi deneyimli isimler eşlik ediyor.

 


 

recep ivedik film2008 - RECEP İVEDİK (38.414.342 Kişi)

Güngörende yaşayan bencil, kaba ve ilginç bir karaktere sahip Recep İvedik amaçsız şekilde hayatına devam eden bir adamdır. Bir gün yolda giderken cüzdanını düşüren bir adam görür ve cüzdanı alıp kaçmaya çalışan başka bir adama müdahale ederek cüzdanı sahibine vermek ister fakat adam çoktan ortadan kaybolmuştur. Cüzdanı alıp eve gelen Recep, televizyon izlerken cüzdanını düşüren adamı televizyonda görür. Adamın adı Muhsin' dir ve Antalya' da turizmle uğraşan büyük bir iş adamıdır. Cüzdanı sahibine teslim etmek için İstanbul' dan Antalya' ya doğru yola çıkan Recep için komik olaylar daha yoldayken başlar. Bir şekilde Antalya' ya varan Recep cüzdanı Muhsin Bey' e teslim eder. Tam dönecekken küçükken aşık olduğu ve ailesiyle birlikte Almanya' ya giden Sibel' in otele gelmesiyle kalmaya karar verir. Recep İvedik ve otelde başından geçen maceraları anlatan film Şahan Gökbakar' ın aynı isimli skeç tiplemesinin sinemaya uyarlamasıdır. Filmde Şahan Gökbakar' a Fatma Toptaş, Lemi Filozof, Hakan Bilgin ve Tuluğ Çizgen gibi isimler eşlik ediyor.


 

recep ivedik 2 film2009 - RECEP İVEDİK 2 (36.904.345 Kişi)

İlk filme duyulan ilgiyi gören Şahan Gökbakar ikinci filmi ertesi sene yeyınladı. Yine bencil ve pislik bir adam olan Recep İvedik bu kez ninesinin isteklerini yerine getirmeye çalışıyor. Recep' in ninesi de tuhaf bir kadındır. Küfür ağzından eksik olmayan bu garip nine ölmeden önce Recep' ten 3 şey istediğini söyler. Bunlar; önce iş bulacak sonra saygınlık kazanacak ve kız bulup evlenecek olmasıdır. Recep ninesinin isteklerini yerine getirebilmek için çalışmalarına başlar. Başvurduğu ilanlardan ya olumsuz dönüş alan ya da girdiği işlerde tutunamayan Recep, ninesinin yönlendirmesiyle dedesinden kalan reklam şirketinde iş bulabileceğini söyler. İş bulan, saygınlık kazanan ve kız bulma olayına da garip bir çözüm getiren Recep İvedik' in maceralarının anlatıldığı filmde Şahan Gökbakar' a Zeynep Çamcı, Asiye Dinçsoy ve Çağrı Büyüksayar eşlik etmektedir.

 


 

new yorkta bes minare film2010 - NEW YORK'TA BEŞ MİNARE (41.534.146 Kişi)

Binlerce hatta milyonlarca kişi tarafından peygamber gibi görülen ve kırmızı bülten ile aranan bir tarikat liderinin Amerika' da yakalandığı bilgisi ulaşır. Bu kişi Deccal kod adıyla aranmaktadır ve çok tehlikeli olabilecek bir kitleyi yönetmektedir. Polis teşkilatında görevli en iyi polislerden iki kişi suçluyu alıp Türkiye' ye getirmekle görevlendirilir. Görevleri gereği sadece bir kişiyi alıp geri dönecekleri düşünülse de planlar istedikleri gibi gitmeyecektir. Film Bitlis, İstanbul ve New York üçgeninde geçen, aksiyon sahneleri bol ve verdiği mesaj ile cesur bir filmdir. 11 Eylül saldırılarının ardından Amerika ve tüm dünyada oluşan İslam karşıtlığına dikkat çeken filmde Mahsun Kırmızıgül, Mustafa Sandal ve Haluk Bilginer'e, Robert Patrick, Danny Glover gibi yabancı isimler eşlik etmektedir. 

 

 


 

eyvah eyvah film2011 - EYVAH EYVAH 2 (42.294.040 Kişi)

Eyvah Eyvah filmiyle büyük ses getiren Ata Demirer, bu başarının hemen ardından ikinci filmini çekti. Eyvah Eyvah 2 ile İstanbul macerasını bitirip köyüne gelen Hüseyin' in yarım kalan aşkı anlatılıyor. İstanbul' a giderken Müjgan' ı geride bırakmış ve babasını aramaya gitmiştir. Babasını bulup köye gelince sıra Müjgan' ı istemeye gelmiştir. Tabi Hüseyin' in Müjgan' a aşkını itiraf etmesi de gerekmektedir. Hüseyin ile Müjgan sonunda sevgili olurlar ve sıra evlenmeye gelir fakat orada bir sorun vardır. Müjgan' ın eski asker olan babası çalgıcı olduğu sebebiyle Hüseyin' e kız vermek istemez. Hüseyin, dedesi, ninesi, babası ve Müjgan' ın ailesi ile birlikte değişik maceralar yaşarlar. Film İlk filmin başladığı Çanakkale Geyikli beldesinde geçiyor. Ata Demirer ile birlikte Demet Akbağ, Özge Borak, Salih Kalyon gibi isimlerin yer aldığı film yöresel komedinin güzel örneklerinden...

 


 

fetih 1453 film2012 - FETİH 1453 (44.339.549 Kişi)

Sultan II. Murat' ın vefat etmesiyle Osmanlı Devleti' nin başına yeni geçen genç yaştaki Sultan Mehmet' in tek bir hayali vardır. O da Canstantiniye' yi fethetmektir. Genç Sultan bu uğurda ne olursa olsun feda etmeye hazırdır fakat Bizans surları sağmalığı ile muşhurdur ve bu güne kadar kim şehri kuşattıysa bu surları geçememiş ve geri çekilmek zorunda kalmıştır. Sultan Mehmet ise o güne kadar yapılan en kuvvetli top olan Şahi Topları' nı hazırlatmıştır. Osmanlı sultanlarından II. Mehmet' in tahta ilk çıktığı ve İstanbul kuşatmasını anlatan film 17 milyon Dolar bütçesiyle Türk sinema tarihinin en fazla bütçeye sahip filmidir. Başrolde Devrim Evin' in oynadığı filmde İbrahim Çelikkol, Dilek Serbest, Cengiz Coşkun ve Şahika Koldemir gibi isimler yer almaktadır.

 

 

 


 

düğün dernek film2013 - DÜĞÜN DERNEK (50.295.757 Kişi)

Sivas'ın bir köyünce parası olmadığı halde oğlunun evlenme isteğini yerine getirmeye çalışan İsmail'in hikayesini anlatır. Babanın dostları olan Tüpçü Fikret, Çetin ve öğretmen Saffet bu konuda gerekli olan desteği sağlamak ve düğünü beraber yapmak için kolları sıvarlar. 10 gün içinde gerekli parayı bulacaklarını ve işleri yerine koyacaklarını düşünen dostlar için işler istedikleri gibi gitmez. Bir şekilde düğünü yaparlar fakat gelinin gerçek nişanlısı düğünü basar. İşler Güçler dizisi ile beğeni toplayan Ahmet Kural ve Murat Cemcir' in başrollerini paylaştığı filmde Rasim Öztekin ve Barış Yıldız başarılı oyunculukları ile yer almaktadırlar. Film ilk vizyona girdiği gün 500 binin üzerinde izleyice ulaşarak bir rekor kırmıştır. Daha sonra Fetih 1453 filminin en çok gişe yapan film olma başarısını elinden almış ve yeni rekora imza atmıştır.


 

recep ivedik 4 film2014 - RECEK İVEDİK 4 (61.245,258 Kişi)

Halkın kötü kahramanı Recep İvedik ilk üç filmki maceralarına bu kez yurt dışında devam ediyor. Recep mahalledeki çocukların futbol takımı çalıştıran gönüllü antrenördür. Mahalle arasındaki boş arazide futbol oynayan çocuklar gelen haberle üzülürler. Bir yatırımcı bu araziyi alıp oraya bina yapacaktır. Buna engel olmak isteyen Recep İvedik gider konuşur ve mal sahibinden 300 bin TL karşılığında araziyi ona satacağına dair söz alır. Bu parayı denkleştirmek için mahalleliden yardım isteyen Recep kimseden bu meblağı bulamayacağını anlayınca elini taşın altına koyar ve televizyonda yayınlanan ıssız ada yarışmasına katılarak büyük ödül olan parayı alarak çocukları kurtarmak için kolları sıvar. Recep İvedik' in yeni maceralarının anlatıldığı film İstanbul ve Maldiv Adaları' nda çekildi. Şahan Gökbakar' a İrfan Kangı, Barış Barut, Ece İncebay, Aziz Karakaya gibi isimler eşlik etmiştir. Film Türk tarihindeki en çok izleyici sayısına ulaşan film rekorunun sahibidir.

 

 


 

düğün dernek 2 sünnet film2015 - DÜĞÜN DERNEK 2 SÜNNET (60.228.409 Kişi)

İlk filmde oğlunu evlendirmeye çalışan İsmail, ikinci filmde torununu sünnet ettirmek için kolları sıvıyor. İlk filmde olduğu gibi yine bir araya gelen ekip, kendilerinden beklendiği gibi boylarını aşan bir olaya imza atıyorlar. Sünnet işi yöresel olmaktan da çıkıp tüm il çapında bir olay halini alıyor. Bu koşuşturmanın içinde yeni bir aşk doğuyor ama ne olursa olsun bu sünnet yapılacak diyen İsmail ve arkadaşlarının başından geçen komik olaylar izleyenleri gülümsetiyor. Filmin kadrosunda yine ilk filmdeki gibi Ahmet Kuram, Murat Cemcir, Rasim Öztekin, Barış Yıldız, Devrim Yakut, İnan Ulaş Torun, Şinasi Yurtsever ve Erdal Tosun yer alıyor. Film 2015 yılı sonunda vizyona girse de yılın en çok izlenen filmi olmayı başardı. Hatta izlenme rakamlarına bakınca tüm zamanların en çok izlenen ikinci filmi ünvanını çok kısa sürede elde etmeyi başardı.

 

İlkay Engin

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum