10 Çekirdekli Telefon Satışa Çıktı

Çinli firma Elephone dünyanın ilk 10 çekirdekli işlemciye sahip telefonu olan 9000 modelini satışa çıkarttı.
10 Çekirdekli Telefon Satışa Çıktı

Çin pazarında fiyat performans rekabeti gittikçe kızışıyor. Düşük fiyatlara yüksek performans sunan firmalar çıkarttıkları cihazlarla birbirlerine boy gösterinde bulunuyor. Yıldız savaşlarında kendisini bir adım öne atmak isteyen Elephone ise yeni çıkarttığı 10 çekirdekli telefonla fark yaratabilmeyi başarıyor.

Telefon tasarım olarak kullanıcıları çekmeyi başarsa da esas konuşulan konu performansı oldu. 5.5 inçlik ekrana sahip olan telefon 1920x1080 çözünürlüğü destekliyor. Aynı zamanda IPS teknolojisinde olan telefon kullanıcısına son derece kaliteli görseli sunuyor.

Elephone 9000 işlemci dizilimi

Telefon gücünü dünyada ilk olarak kullanılan MediaTek MT6797 işlemciden alıyor. Tam 10 çekirdeğe sahip işlemci ilk kez bir telefonda hayat buluyor. 2+4+4 şeklinde çekirdeklere sahip yongasetinden oluşuyor. İlk iki adet çekirdeği yüksek kalite oyunlar ve 4K videolar gibi ağır yükte devreye giren 2.5 GHz hızında Cortex-A72 oluşturuyor. Sonraki dört çekirdekte Cortex-A53 bulunuyor ve 2.0 GHz hız sağlıyor. Son çekirdek katmanındaysa en hafif işler için kullanılacak 1.4 GHz hızında Cortex A53 bulunuyor. Tüm bu güçlü işlemcileri ise 4GB LP DDR4 RAM destekliyor.

Cihaz kamera teknolojisi açısından da oldukça yüksek donanımlara sahip. 16 megapiksel arka kamerası olan Elephone 9000 tam 13 megapiksel de ön kameraya sahip. Arka kamerayı aynı zamanda güçlü LED flaş destekliyor.

Elephone 9000

Telefonda 32 GB dahili hafıza bulunuyor. Hafızanın yetersiz olduğunu düşünen kullanıcılar için de cihaz microSD kart desteği sunuyor. Elephone 9000 üzerinde 3100 mAh gücünde batarya bulunuyor ve tüm özellikleri kullanıldığında bataryası bir gün dayanabiliyor.

Dünyanın ilk 10 çekirdekli telefonu olan Elephone 9000 şu an için online satış mağazasında ön siparişe açılmış durumda. Tüm bu özelliklere rağmen fiyat etiketi ise 330 dolar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.