Kansere Karşı Etkili Olan Zerdeçalın Faydaları Nelerdir?

Hint safranı olarak da bilinen zerdeçal, insan sağlığına büyük faydalara sahiptir. Peki bu faydalar nelerdir? İşte zerdeçalın faydaları.
Kansere Karşı Etkili Olan Zerdeçalın Faydaları Nelerdir?

Sağlık açısından oldukça önemli bir yere sahip olan zerdeçal, çok eski yıllardan beri şifa kaynağı olarak anılmaktadır. Güçlü bir antioksidan ve anti-bakteriyel kaynağı olan zerdeçal, mikropları vücuttan uzaklaştırmanın yanı sıra çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde kullanılıyor. Özellikle kanser riskine karşı tüketilebilecek en etkili besinlerden olan zerdeçalın insan sağlığına birçok faydası bulunmaktadır.

İşte zerdeçal bitkisinin insan sağlığına en önemli 6 faydası...

1. Kansere İyi Gelir

zerdeçalın faydaları

Zerdeçal, kanser tedavisinde kullanılan doğal yöntemlerin başında gelmektedir. Kansere karşı güçlü bir silah olan zerdeçal, içeriğindeki kurkumin maddesi ile kansere karşı koruyucu bir etki göstererek kanser hücrelerinin yayılmasını engellemektedir. Yapılan araştırmalarda zerdeçalın prostat ve kolon kanserinin tekrarlamasını engellediği de tespit edilmiştir.

2. Sindirim Sistemine İyi Gelir

zerdeçalın faydaları

Yemeklerde sıklıkla kullanılan zerdeçal, sindirim sistemi için oldukça önemli ve faydalı bir baharattır. Özellikle çiğ tüketilen zerdeçal, sindirim sistemindeki tüm sorunları ortadan kaldırmaktadır. Hazımsızlığa karşı oldukça etkili bir tedavi yöntemi olan zerdeçal, safra kesesi ve safra yollarındaki problemlerle savaşmaktadır. Zerdeçal, sindirimi kolaylaştırmakla birlikte şişkinlik ve gaz problemlerine karşı etkili bir tedavi yöntemi sunmaktadır.

Sindirim sisteminizi güçlendirmek için zerdeçal tüketebileceğiniz gibi probiyotik takviyesi de alabilirsiniz. Dilerseniz bu takviyelere "En Yararlı 10 Probiyotik Tavsiyesi" adlı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

3. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

zerdeçalın faydaları

Zerdeçal, antisaptik ve antibakteriyel özelliğe sahiptir. Vücudu bakteri ve mikroplara karşı koruyan zerdeçal, çeşitli bağışıklık sistemi hastalıklarının tedavisinde olumlu sonuçlar vermektedir. Özellikle kış aylarında görülme sıklığı artan grip ve nezlenin tedavisinde kullanılan zerdeçallı ılık süt, iyileşme sürecini en aza indirmeye yardımcı olacaktır. Zerdeçal aynı zamanda vücutta oluşan iltihapların tedavisinde de oldukça etkilidir. İltihap tedavisinde sıklıkla kullanılan zerdeçal, iltihabın azalmasına ve iltihap nedeniyle meydana gelen ağrıların en aza indirilmesine destek olmaktadır.

4. Kalp Sağlığına İyi Gelir

zerdeçalın faydaları

Zerdeçalın kalp ve damar hastalıklarına karşı oldukça etkili olduğu yapılan araştırmalar sonucunda belirtilmiştir. Zengin bir antioksidan ve anti-iltihapsal özelliği olan zerdeçal, kalp sağlığını koruyucu görevini üstlenmektedir. Kalp sağlığı açısından oldukça önemli olan zerdeçalın kolesterolü düşürücü özelliği de bulunmaktadır.

5. Beynin Savunma Mekanizmasını Geliştirir

zerdeçalın faydaları

Ciddi beyin hastalıklarından olan alzheimer riski, zerdeçalın içeriğindeki kurkumin maddesi ile en aza inmektedir. Beyne oksijen gitmesine yardımcı olan zerdeçal aynı zamanda alzheimer hastalığının ilerlemesini de engellemektedir. Beyin fonksiyonlarını kontrol altına alır ve beynin savunma mekanizmasını önemli ölçüde geliştirir. Ek olarak yapılan araştırmalarda zerdeçalın beyinde plak oluşumunu azalttığı belirtilmiştir.

Beyin sağlığına iyi elen bir diğer besin kefirdir. Dilerseniz "Kefirin Faydaları Nelerdir?" adlı içeriğimize göz atarak bu besinin insan sağlığına olan diğer etkilerini inceleyebilirsiniz.

6. Karaciğere İyi Gelir

zerdeçalın faydaları

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan zerdeçal, vücuttaki tüm mikrop ve toksinleri temizleyerek kan akışını hızlandırmaktadır. Önemli bir dezenfektan kaynağı olan zerdeçal, bakteri, mikrop ve iltihaplara karşı bizi koruyarak vücudumuzdan uzaklaştırır.


Zerdeçal İçeren Ürünler

Zerdeçalın faydalarından yukarıda detaylıca bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise içerisinde zerdeçal özü bulunan ürünleri inceleyeceğiz. İşte zerdeçal özü içeren en iyi ürünler.

Amazon
Fiyatlarını Gör
Zerdeçal
İçeren Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

1. Dove Zerdeçal Özlü Şampuan

zerdeçal içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Dove
Zerdeçallı Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Dove markasının şampuanıyla başlıyoruz. Besin değeri bakımından zengin içeriği sayesinde saçın tüm ihtiyacını karşılayan ürün, ilk kullanımdan itibaren saçları güçlendirmesiyle biliniyor. Hindistan cevizi özü sayesinde saçın yumuşaklık kazanmasını sağlayan şampuan, zerdeçal özüyle ise saç tellerini güçlendiriyor. Bu sayede zayıflıktan kaynaklanan kopmalar, yıpranmalar ve dökülmeler duruyor. Ek olarak bu ürünün saçın ihtiyaç duyduğu bakımı yapıp yıpranma izlerini ortadan kaldırdığını söyleyelim.

2. Defne Doğa Zerdeçal Yağı

zerdeçal içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Defne
Zerdeçal Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Uygun fiyatıyla öne çıkan bu zerdeçal yağı, cilt üzerinde kullanıma uygun olmasıyla fark yaratıyor. Tamamen organik zerdeçaldan üretilen ürün, herhangi bir katkı maddesi içermemesi sayesinde çok beğeniliyor. Ayrıca farklı yağlarla karıştırılarak kullanılabilen bu özün son derece etkili bir cilt bakım ürünü olduğunu söyleyelim.

3. Farmasi Portakal ve Zerdeçal Özlü Duş Jeli

zerdeçal içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Farmasi
Duş Jeli
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Farmasi markasının ürettiği duş jeliyle devam ediyoruz. Cildinizi etkin bir şekilde temizlerken yumuşamasını sağlayan bu duş jeli, ilk kullanımdan itibaren vücudu rahatlatmasıyla biliniyor. Cildinize nem katarak daha yumuşak olmasını sağlayan ürün, oldukça hoş olan kokusuyla öne çıkıyor. Son olarak içerisindeki zerdeçal özü sayesinde enerjinizi arttıran duş jelinin herhangi bir katkı maddesi içermediğini söyleyelim.

4. Voonka Turmeric Curcumin

zerdeçal içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Voonka
Turmeric Curcumin
Aradığın
Fiyatı Gör

Voonka markasını üretmiş olduğu kaliteli takviye edici gıdalarla tanıyoruz. Karabiber ve zerdeçal özü içeren bu takviye, vücudun ihtiyaç duyduğu bileşenleri sağlıyor. Bu sayede vücudumuzdaki sindirim sistemi ve karaciğerlerimiz daha etkin bir şekilde çalışıyor. Vitamin ve mineral bakımından zengin olması sayesinde vücudumuzun ihtiyacını karşılayan ürün, bu sayede bizi ciddi beyin rahatsızlıklarından koruyor. Son olarak bu takviye edici gıdanın kalp ve damar hastalıklarının oluşmasını da engellediğini belirtelim.

5. Doğadan Zerdeçallı Bitki Çayı

zerdeçal içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Doğadan
Zerdeçallı Çay
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Doğadan markasının bitki çayıyla bitiriyoruz. Yoğun miktarda zerdeçalın yanı sıra zencefil, meyan kökü, ısırgan otu ve dulavrat otu içeren bu bitki çayı, ilk yudumda bile rahatlamamızı sağlıyor. Bu sayede gün içerisinde maruz kaldığımız sinir ve stres ortadan kalkıyor. Doğal portakal aroması sayesinde oldukça güzel bir tadı olan ürün aynı zamanda sindirim sistemimizi düzenliyor. Böylelikle hazımsızlık, şişkinlik ve diğer gaz problemlerini yaşamayız.


Zerdeçal Ne İşe Yarar?

zerdeçal nedir ne işe yarar

Hint safranı olarak da bilinen zerdeçal, zencefilgiller familyasındandır. Ülkemizde yetişmeyen zerdeçal, Doğu Hindistan bölgesine aittir. Kökü andıran bir yapıya sahip olan zerdeçal, sağlık açısından oldukça yararlı bir baharattır. Yemeklerin içerisine sıklıkla atılan zerdeçal aynı zamanda kumaşlara renk vermek amacıyla da kullanılmaktadır. Geçmişten günümüze kadar şifa kaynağı olduğu belirtilen zerdeçal, içeriğindeki demir, potasyum, B6 vitamini, C vitamini, magnezyum ve mineraller ile birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda çeşitli hastalıkların oluşumuna karşı koruma sağlamaktadır.

Zerdeçal Nasıl Tüketilir?

zerdeçal nedir ne işe yarar

Zerdeçalı tüketmenin birçok yolu vardır. İlk olarak yaptığınız yemeklere, sebze çorbalarına ve omletlerinize toz zerdeçal ekleyerek tüketebilirsiniz. Sonra zerdeçal, kişniş ve kimyonu eşit miktarda karıştırarak elde ettiğiniz baharat karışımını yemeklerinizde, salatalarınızda veya pilavlarınızda kullanabilirsiniz. Detoks çaylarınıza kök zerdeçalı ekleyebilirsiniz. Soğuk algınlığına karşı bal ve toz zerdeçalı karıştırabilirsiniz. 3 ölçü bala 1 ölçü toz zerdeçal yeterli olacaktır. Son olarak süt, zerdeçal ve balı kaynatarak tüketebilirsiniz.

Kimler Zerdeçal Tüketmemeli?

zerdeçal nedir ne işe yarar

Zerdeçal her ne kadar birçok faydasıyla öne çıksa da bazı kişiler maalesef bu bitkiyi tüketemez. Bu kişiler arasında kan sulandırıcı kullananlar, ameliyat olacaklar, hamileler ve emziren anneler yer alıyor. Bu kişilerin zerdeçalı tüketmemesi gerekiyor. Ek olarak zerdeçalı uzun süre tüketmenin de zararlı olduğunu söyleyelim.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum