Yunanistan Gezilecek Yerler

Yunanistan ülkemize sınırdaş olan bir Balkan ülkesidir. Ülke; tarihi, coğrafi ve kültürel açıdan Dünya'nın en değerli yerlerinden biridir. Yazımıza göz atmadan Yunanistan seyahat rehberinizi hazırlamayın. İşte, Yunanistan'ın gezilecek görülecek yerleri...
Yunanistan Gezilecek Yerler

Yunanistan Gezilecek Yerler

  1. Yunanistan'daki gezilecek yerler listesi
  2. Yunanistan'daki müzeler
  3. Yunanistan'da yer alan tarihi mekanlar
  4. Yunanistan'daki turistik noktalar
  5. Yunanistan'da nerede ne yenir?
  6. Yunanistan otel önerileri
  7. Yunanistan gezi rehberi haritası

Yunanistan Hakkında Bilgi

  • Başkenti Atina'dır.
  • 13.900.200 milyon nüfusa sahiptir.
  • Harika ve gezilmeye değer adalara sahiptir.
  • Resmi dil olarak Yunanca kullanılmaktadır.
  • Tarihi Antik Yunana dayanmaktadır.
  • Para birimi olarak  Euro (€) kullanmaktadırlar.
  • Yunanistan Nato üyelerinden birisidir.
  • Birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.
  • Ülkede Akdeniz iklimi görülmektedir.

Atina Akropolisi

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın hakim tepelerinden birine konuşlandırılan tarihi bir kaledir. Mükemmel mimarisiyle büyüleyen Atina Akropolisi içerisinde antik eser niteliğindeki yapıtlarla doludur. Bu yapıların içerisinde en ünlüsü 'Parthenon' olarak bilinmektedir. 'Akropol' Yunanca bir kelimedir ve 'akron, kenar ve ekstremite' gibi anlamlara gelmektedir. Yunanistan'da birçok akrapolis olmasına rağmen en değerlisinin Atina Akropolisi olmasının sebebi konumu ve çeşitliliğidir.

atina-akropolisi-001.jpg

Bölgenin 4-5 bin yıllık bir yerleşim alanı olduğu kanıtlanmıştır ve Parthenon, Propylaia dahil sitenin en önemli binalarının yapımını 5. yüzyılda gerçekleştirilmiştir. Atina Akropolisi, UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde bulunan ve 2007 yılından itibaren de Avrupa'nın en seçkin anıtlarından birisi olarak ilan edilen şahane bir alandır. Her yıl milyonlarca turist çeken bölge, Yunanistan'ın en turistik yerlerinden biridir.

Atina Akopolisi


Akropolis Müzesi

İsviçreli ünlü mimar Bernard Tschumi'nin tasarladığı mükemmel müze, Atina'nın Dionysiou Areopagitou Caddesi'nde hizmet vermektedir. Akrapolis Müzesi'nde Atina Akropolisi'nde gerçekleştirilen arkeolojik çalışmalarda aşkar olunan kalıntılar sergilenmektedir. 2008 yılından bu yana hizmet veren müzede şu anda tam 4,250 adet buluntu sunulmaktadır. Kazılarla beraber müzenin koleksiyonları da artıyor. Yunanistan'ın görülmesi gereken yerlerinden biri olan bu müzeyi mutlaka gezmelisiniz.

akropolis-muzesi-001.jpg


Ulusal Arkeoloji Müzesi

Geç Antik dönemde Yunanistan ve etrafında gerçekleştirilen çeşitli arkeolojik araştırmalar sonucunda elde edilen buluntuların sergilendiği müzedir. Dünya'nın en büyük müzelerinden biri olarak kabul gören Ulusal Arkeoloji Müzesi, dünya çapında Yunan antik eserlerinin en zengin koleksiyonuna sahiptir.

ulusal-arkeoloji-muzesi-001.jpg

Başkent Atina'nın Exarcheia bölgesinde Patission Caddesi üzerinden bulunan ve 1829 yılından bu yana hizmet veren müze, Yunanistan'ın zengin tarihini gözler önüne sermektedir. Özellikle birbirinden muazzam heykelleriyle tanınan ve aynı zamanda ülkenin ilk milli arkeoloji müzesi olan kurum, Yunanistan tatilinizin rotalarından biri olmalıdır.

Ulusal Arkeoloji Müzesi


Meteora

Yunanistan'ın Pineios Nehri yakınlarında Teselya ve Pindus Dağları Ovası'nın kuzeybatı bölgesinde doğal kumtaşı kaya sütunlar üzerine inşa edilmiş mükemmel bir mabettir. Meteora kelimesi 'göklerde, havada asılı, gökyüzünün ortasında' gibi anlamlara gelmektedir. Meteora'nın konuşlandırıldığı bölgeye en yakın şehir Kalambaka'dır.

meteora.jpg

Manastırların kurulduğu bölgede yaklaşık 23 bin yıllık geçmişe sahip Paleolitik ve Neolitik bulgulara rastlanmıştır fakat bu şahane manastırların ne zaman inşa edildiği tam olarak bilinmemektedir. Yunanistan'ın en tarihi yerlerinden biri olarak bilinen Meteora dünyaca şöhret kazanmış turistik bir alandır.

Meteora


Hephaestus Tapınağı

Dünya'nın en büyük mimarlarından biri olarak kabul edilen Eski Romalı Mimar İktinos tarafından tasarlanan Hephaestus Tapınağı, Yunanistan seyahat rehberinizin öncelikli mekanlarından biri olmalıdır. MÖ 415 yılılda oluşturulan şahane yapı, bölgedeki en iyi korunan ve neredeyse eksizsiz bir şekilde günümüze kadar ulaşan muazzam bir tapınaktır. 7. asırdan başlayarak 1834'e dek Aziz George Akamates Rum Ortodoks Kilisesi olarak hizmet vermiştir. Tapınağın etrafını çepe çevre saran sütunlar dikkat çekicidir.

hephaestus-tapinagi.jpg


Atina Antik Forumu

Pazar Tepesi olarak da bilinen bölge antik bir yunan kent merkezidir. Akropolis'in kuzeybatısında bulunan bölgeden geriye şu anda harabeler kalmıştır. Bölgedeki yapıların çoğu mermerden yapılmıştır. 6. yüzyılda oluşturulan bölge Roma'da şehirlerin siyasi, sosyal ve kültürel birçok kararının alındığı şehir kompleksidir. Yunanistan'ın görülmesi gereken yerlerinden biri olan Atina Antik Forumu gezinizde mutlaka keşfedilmelidir.

atina-antik-forumu.jpg


Samaria Geçidi

Burası Girit Adası'nda bulunan ve 1962 yılından bu yana milli park olarak ilan edilen muhteşem bir alandır. Geçit 18 km uzunluğundadır ve adını yakınında bulunduğu Samaria Köyü'nden almaktadır. Harika bitki türlerine, rengarenk çiçeklere ve birçok canlı türüne ev sahipliği yapan bölge Yunanistan'ın turistik yerlerinden biridir. Mükemmel vadiler ve kayalıklarla şahane görseller sunan Samaria Geçidi doğa meraklıları için çok uygun bir seyahat alanıdır.

samaria-gecidi.jpg


Sintagma Meydanı

Sintagma Yunanca'da 'anayasa' demektir. Bu meydan 19. yüzyılın ortalarında yaşanan isyan neticesinde Yunan Kral Otto'nun siyasi gücüne ve dini misyonlarına sınırlama getirilmiştir. Bu hadisenin ardından Ortodoks dini inancına sahip bir hükümdar bölgenin yönetimini devralmıştır. Bu kararların alınmasını temin eden yeni bir anayasanın çıkarılmasını sağlayan isyanın gerçekleştiği meydan bu isimle anılmaya başlanmıştır. Şu anda bölgenin yakınında Yunanistan Meclisi yer alıyor. Sintagma Meydanı Yunanistan'ın en turistik yerlerinden biridir ve her an cıvıl cılvıldır. Birçok etkinliğe de ev sahipliği yapmaktadır.

sintagma-meydani.jpg


Beyaz Kule

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakimiyeti yıllarında Yunanistan'ın Selanik kentinde inşa edilmiş ikonik bir yapıdır. Şu anda müze olarak hizmet veren kule, kentin en turistik yapılarından biridir. Deniz kenarında bulunmaktadır ve savunma amaçlı oluşturulmuştur. Selanik'in simgesi olarak kabul gören Beyaz Kule Yunanistan'ın tarihi yerlerinden biri olarak önemlidir.

beyaz-kule.jpg


Aquaworld Akvaryumu

Ülkede bulunan üç akvaryumdan biridir ve dünyaca ünlüdür. 1995 yılında kurulan akvaryum, aynı zamanda bir doğal tarih müzesidir. İskoç John Bryce McLaren tarafından tasarlanan akvaryum yüzlerce sürüngen, balık, kuş ve diğer canlısına ev sahipliği yapmaktadır. Yunanistan gezisinde deniz canlılarına merakı olanların mutlaka ziyaret etmesi gereken noktalardan biridir.

aquaworld-akvaryumu.jpg


Plaka

Atina'da bulunan tarihi bir mahalledir. Akropol ve birçok arkeolojik bölgeye yakınlığı sebebiyle 'Tanrıların Mahallesi' olarak bilinmektedir. Bölge Yunan Bağımsızlık Savaşı'na kadar kullanımda değildi. Akropolis'in kuzeydoğusunda bulunan caddede tarihi mekanlar, binalar, alışveriş yerleri vardır. Yunanistan'ın başkenti Atina'da en fazla rağbet gören bölgelerden biridir.

plaka-006.jpg


Myrtos Plajı

Yunanistan İyon Denizi'ndeki Kefalonya adasının kuzeybatısında Pylaros bölgesinde yer almaktadır. Yaklaşık 900 metrelik kayalıkların dibinde masmavi bir cennete açılan harika bir sahildir. Myrtos Sahili tam 12 kez Yunanistan'ın en güzel sahili olarak seçilmiştir. Yunanistan seyahatiniz yaz aylarında gerçekleşirse muhakkak bu harika kumsalda denize girmenin keyfine varın.

myrtos-plaji.jpeg


Yunanistan'da Nerede Ne Yenir?

Avrupa ülkelerinden biri olan Yunanistan yöresel yemekleri ve harika mekanları sayesinde adından sıkça söz ettirmiştir. Yunanistan'da hangi mekanlarda hangi yemekler yenir sorusuna cevaplar;


Funky Gourmet ~ Soutzoukakia

Funky Gourmet

Şu anda Yunanistan'ın en iyi restoranı olarak bilinir. Burası mevsimsel malzemelere göre düzenli olarak değişen iki set menünün bir parçası olarak yenilikçi çağdaş Yunan yemekleri sunmaktadır. Yemek kalitesi o kadar yüksek ki verdiğiniz her kuruşa değerdir. Çok popüler olan bir rezervasyona ihtiyacınız olacak.

Adres: Paramythias 13 ve Salaminos, Kerameikos, Merkez, Yunanistan

Tel: +30 21 0524 2727

Soutzoukakia

Türk yemeklerine benzerliğiyle bilinen Yunan yemekleri isimleri benzese de içeriği tamamen farklıdır. Soutzoukakia salçalı köfte ve yanında pilav ile sunulmaktadır. 


Aleria Restoran ~ Moussaka

Aleria Restaurant

Pop, belle époque ve kentsel funky öğelerini güzel bir terasın romantik sadeliği ile başarılı bir şekilde birleştiren harika ayar, burada yemek aynı derecede etkileyicidir. Sunulan mutfaklar, geleneksel Yunan yemeklerinden füzyon Akdeniz mutfağına kadar, lezzetli malzemelerle hazırlanmış ve keyifli sonuçlar sunmaktadır.

Adres: Meg. Alexandrou 57, Athina 104 35, Yunanistan

Tel: +30 21 0522 2633

Moussaka

Lazanya'ya benzeyen görüntüsü sizi aldatmasın tadı tamamen farklıdır. Çokça sevilen bu bu lezzet tadılmaya değerdir.


Meliartos Restoran ~ Gyros ​​​​​​

Meliartos Restoran

Kahvaltı, öğle yemeği ya da erken akşam yemeği için mükemmel bir yer olarak gösterilmektedir. Lezzetli keklerin yanında çok çeşitli hamur işleri ve hafif yemekler servis edilir. Genç ve çağdaş, toplantıdan ofise kadar vızıldayan yoğun, gözde yerlilerle popülerdir. Hızlı şehir mutfağı ile adından çokça söz ettirmektedir.

Adres: Ermou 65, Athina 105 63, Yunanistan

Tel: +30 21 6700 3113

gyros

Bildiğimiz Türkiye'deki gibi ekmek arası döner gibi servis edilmektedir. Daha önce de söylediğim gibi tadı bildiğimiz döner gibi değildir.


Lithos Restoran

Lithos

Lithos, kalite ve hizmet düşünmeyen restoranlarla dolu bir bölgede yer almaktadır. Büyük şarap, harika deniz ürünleri bulunur. Meydanda geniş bir terasa sahiptir fakat içeride büyüleyici bir ortamın olduğunu söylemek ihtiyacında bulunduk.

Adres: Esopou 17, Athina 105 54, Yunanistan 

Tel: +30 21 0324 7797


Yunanistan'da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Yunanistan, Türk vatandaşlarının da sıkça ziyaret ettiği bir Avrupa ülkesidir. Yunanistan'a gittiğinizde konaklanacak yerleri sizler için derledik. İşte sizler için hazırladığımız Yunanistan 5 otel önerisi;


Art Hotel

Art Hotel

Şehrin pırıl pırıl bir bölgesinde köpüklü bir otel. Bu yapı, Atina'nın çok uzun zaman önce nasıl göründüğüne dair bir bakış açısı. 30'lu yıllarda inşa edilen ve 2004 yılında yenilenen duvarları periyodik olarak süsleyen resimler sayesinde renklerle dolup taşmaktadır. Kahvaltıda ev yapımı reçeller ve personelden sıcak bir karşılama ile kişiselleştirilmiş servis garanti edilmektedir.

Adres: Marni Str 27, Athina 104 32, Yunanistan

Tel: +30 21 0524 0501

Fiyat: 450€


Attalos Hotel

Attalos Hotel

İyi bir binada temel konaklama. Yardımsever ve birden fazla dil bilen personelleri bulunmaktadır. Otel, Atina'nın merkezinde, metro istasyonuna sadece birkaç dakikalık yürüme mesafesinde, Atina'nın merkezinde yer almaktadır.

Adres: Athinas 29, Athina 105 54, Yunanistan

Tel: +30 21 0321 2801

Fiyat: 550€


Astor Hotel

Astor Hotel

Bu 10 katlı bina eskidir ancak ticari merkezdeki konumu, Ermou Caddesi'nden sadece birkaç km uzaklıktadır. Odalar oldukça basit ama günün çoğunu açık havada geçirmek isteyen herkes için yeterli olmalıdır. Ancak 9. kattan Atina ve Akropolis'in görüşleri mütevazi olarak nitelendirilebilir.

Adres: 16, Karagiorgi Servias, Athina 105 62, Yunanistan

Tel: +30 21 0335 1000

Fiyat: 600€


Athens Hilton

Athens Hilton

Devlet başkanları ve ünlüler, şehre bakan cumhurbaşkanlığı süitine bayılıyor. Her türlü konferans veya toplantı burada yapılabilir, 10 ila 1200 kişi konaklayabilir. Tüm hizmetinizde muazzam bir fitness merkezi, güzellik salonu, berber dükkanı, puro mağazası, gazete bayii ve kuyumcu bulunmaktadır.

Adres: Leof. Vasilissis Sofias 46, Athina 115 28, Yunanistan

Tel: +30 21 0728 1000

Fiyat: 1200€


Cecil Hotel

Cecil Hotel

Bu oldukça neoklasik bina, Fransız tarzı odaları ve belle époque hissi sayesinde bir zamanlar oldukça kaliteli bir yapıydı. 20. yüzyılın başlarından kalma bir asansör (hala çalışır durumda) sayesinde gangster filmi geri dönüşleri yaşayabilirsiniz. Otelin sunduğu çeşitli olanaklar sizleri tatmin edeceğinden en ufak bir şüpheniz olmasın.

Adres: Athinas 39, Athina 105 54, Yunanistan

Tel: +30 21 0321 7079

Fiyat: 150 €

NeOldu.com / Gezi Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.