Yaşınıza Göre Ne Kadar Seks Yapmanız Gerekiyor?

Uzmanlara göre cinsel ilişki sıklığıyla yaş arasında ters orantı vardır. Yazımızda yaşa göre cinsel ilişki sıklığının nasıl olması gerektiğine yer verdik.
Yaşınıza Göre Ne Kadar Seks Yapmanız Gerekiyor?

80 yaşında bir erkeğin dayanıklılığı ile 20 yaşında zıpkın gibi bir delikanlının dayanıklılığı tabii ki de bir değildir. Bazı istisnai kişiler tabi ki olabilir. Ancak genelleme yaptığımız zaman ortalamalar bize bunu gösteriyor. Bu içeriğimizde yaşlara oranla cinsel ilişki sıklığının nasıl olması gerektiğini açıklayacağız.

İşte yaşa göre cinsel ilişki sıklığı...

18-29 Yaş

Yaşa Göre Cinsel İlişki Sıklığı

Yapılan araştırmalardan elde edilen sonuçlara göre 18-29 yaş arasındaki kişiler yılda ortalama 112 kez cinsel ilişki gerçekleştiriyor. Bu da haftada iki defadan fazla birliktelik yaşama anlamına gelir. Yaş ilerledikçe cinsel ilişkiye girdiğiniz gün sayısı azalmaktadır. Dolayısıyla cinsel yaşamın en sık olduğu yaş aralığı 18-29'dur.

30-39 Yaş

Yaşa Göre Cinsel İlişki Sıklığı

30 yaşına gelindiğinde ise bu aktivite sayısı azalmaya başlıyor. 30-39 yaş arasındaki bireylerde yılda yaşanan cinsel ilişki ortalama 86'ya kadar düşüyor. Bu da hemen hemen haftada bir defaya denk geliyor.

40-49 Yaş

Yaşa Göre Cinsel İlişki Sıklığı

40-49 yaşlarına gelindiğinde düşüş hızla devam ediyor. Yılda ortalama 69 defa aktivite yapıyorsanız kendinizi şanslı sayın. Tabi bu sayıyı artırmanın bazı yöntemleri de yok değil. Bu tamamen sizin arzu ve isteğinize kalmış.

50 Yaş ve Üzeri

Yaşa Göre Cinsel İlişki Sıklığı

50 yaş üzerine çıkıldığında ise tehlike çanları çalmaya başlıyor. Cinsel hayatın önündeki en büyük engel hayat şartları, yaşam koşulları, psikolojik durumdur. Yapılan araştırmada evli çiftlere yöneltilen sorulardan elde edilen cevaplara göre sadece bazı çiftler haftada iki defa seks yapabiliyor. Maalesef evli çiftlerin bir çoğu ayda sadece bir kaç kez cinsel ilişkiye girebiliyor.

İlginizi Çekebilir
Cinsel İlişkiye Girilebilecek YerlerErkeklerin Cinsel Gücünü Artıran Besinler

Kadınlarda en çok orgazm olunan yaş aralığı nedir?

Yapılan bir araştırmada 36 yaş ve üstündeki kadınlar, 20-30 yaş arasındaki kadınlara göre daha sık ve erken orgazm oluyor.

Kadınlarda cinsel ilişki kalitesi en yüksek ne zaman olur?

Kadınlarda da erkeklerde olduğu gibi yaş ilerledikçe cinsel ilişkiye girme sayısı azalmaktadır. Ancak cinsel ilişkideki kalite 30-40 yaş arasında zirve yapıyor.

Erkekler kaç yaşında azgın olur?

Erkeklerde libido 20-30'lu yaşlar arasında zirvededir. Sağlığında herhangi bir problem olmadığı müddetçe ise ileri yaşlara kadar orgazm olma kabiliyetine sahip olur. Ancak 70 yaş üstü bireylerde ereksiyon etkinliği giderek azalmaktadır.

Bir kadın kaç yaşına kadar zevk alır?

Bir kadın ömrünün büyük kısmında zevk alma kabiliyetine sahiptir. Kadınlarda libido 35 yaşına kadar artar ve 45 yaşına kadar sabit kalır. Bu zamandan sonra ise yavaş yavaş azalsa da çok ileri yaşlara kadar orgazm olma kabiliyetini korur.

Sekse başlama yaşı kaç olmalı?

İnsanların cinsel olgunluk yaşı kişiden kişiye göre değişmektedir. Ancak fiziksel ve zihinsel olarak bu yaş aralığının 15-18 olduğu uzmanlar tarafından ifade edilmektedir.

Bir erkeğin sekse düşkün olduğu nasıl anlaşılır?

Bu tür kişiler cinsel arzularını sıklıkla dile getirmektedir. Normalde olması gerekenden daha fazla olan dile getirmenin yanı sıra kişide narsistik özellikler dikkat çeker. Kişi partnerine bir süre yoğun ilgi gösterirken bir anda değersiz hissettirebilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum