Valensiya'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Valensiya 800 bini aşan nüfusuyla İspanya'nın en ünlü şehirlerindendir. Valensiya tarihi ve turistik yerler açısından hayli zengin bir merkezdir. Yazımızda Valensiya'nın gezilip görülmesi gereken yerlerini bulabilirsiniz.
Valensiya'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Valensiya Hakkında Bilgi

  • İspanya'nın en büyük limanına sahiptir.
  • Milattan önce 138 yılında Romalılar tarafında kurulmuştur.
  • İspanya'nın nüfus bakımında 3. en büyük şehridir.
  • Şehir tarihi binalara ve modern mimari eserlere sahiptir.
  • Şehirde Akdeniz iklimi hakimdir.
  • Yazları sıcak ve kurak, kışlar serindir.
  • Para birimi Euro'dur.
  • 800.000 Nüfusa sahiptir.

Valensiya Gezilecek Yerler

  1. Valensiya'daki gezilecek yerler listesi
  2. valensiya'da nerede? ne yenir?
  3. Valensiya'daki müzeler
  4. Valensiya da yer alan tarihi mekanlar
  5. Valensiya'daki turistik noktalar
  6. Valensiya otel önerileri
  7. Valensiya'da alışveriş
  8. Valensiya gezi rehberi haritası 

Valencia Cathedral

Plaza de la Virgin Meydanı’nda yer alan Valencia Cathedral (Catedral de Santa María de Valencia); ilk olarak 13. yüzyılda Endülüslü Araplar tarafından bir cami olarak inşa edilmiş. İnşa edilmesinden kısa bir süre sonra Hristiyanlarca şehir ele geçirilince katedral olarak kullanılmaya başlanmış. Eski şehir bölgesi içindeki en önemli yapılardan biri olan katedral 16. yüzyılda yangın sebebiyle büyük oranda zarar görmesi ve üç farklı dönemde büyütülerek geliştirilmesi nedeniyle eşine az rastlanır özellikte bir mimari zenginlik sunuyor. Dış mimarisi gotik, barok ve neo-klasik dönemden izler taşıyor. Valencia gezilecek yerler listenizin ilk sırasına bu muhteşem yapıyı mutlaka ekleyin.

Valencia Cathedral


City of Arts and Sciences

Günümüzde modern mimarinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilen City of Arts and Sciences (Bilim ve Sanat Şehri); altı adet devasa yapının birleşiminden oluşuyor. 1996 yılında Valencialı mimar Santiago Calatrava tarafından planlanan bilim ve sanat merkezi; Palau De Les Arts Reina Sofia (opera binası), Hemisferic (IMAX sinema salonu), Agora (farklı etkinliklerin yapıldığı bir merkez), Umbracle (botanik park) ve Oceanografic (Avrupa’nın en büyük akvaryumu) adı verilen altı farklı yapıyı bir araya getiriyor.

City of Arts and Sciences


Llotja de la Seda La Lonja

UNESCO tarafından koruma altına alınan Llotja de la Seda La Lonja; geç dönem gotik mimarinin başyapıtları arasında sayılıyor. 1482 ile 1548 yılları arasında inşa edilen yapı ipek borsası binası olarak kullanılmış. Valencia’nın altın çağı olarak kabul edilen Ortaçağ kalelerine benzerliğiyle dikkat çeken mimari şaheser dönemim en önemli mimarlarından Pere Compte‘nin eseri. Özellikle çok sayıdaki spiral sütundan oluşan sözleşme odası ile dikkat çeken yapı ana kule, Consulado del Mar ve portakal bahçesinden oluşuyor.

Llotja de la Seda La Lonja


Mercado Central

Valencia’nin en büyük kapalı pazarı olan Mercado Central (Central Market); 1914 yılında inşa edilmiş. Valencia stili mozaiklerle süslü bu yerel markette sebze, meyve, et ve balık ürünleri başta olmak üzere birçok lezzeti bulabilirsiniz. Alışveriş yapmayacak bile olsanız bu pazarı Valencia gezilecek yerler listenize ekleyip halkın gündelik alışveriş alışkanlıklarını gözlemleyebilirsiniz.

 Mercado Central


Turia Bahçeleri

City of Arts and Sciences‘in hemen yanında yer alan Jardins del Turia (Turia Bahçeleri) Valencia’nin yaşadığı büyük felaketlerin bir cennete dönüşmesi esasında. Turuel, Cuenca ve Valencia bölgelerinden geçerek Akdeniz’e dökülen Turia Nehri tarihinde defalarca kere taşmasına rağmen 1975 yılında 81 kişinin öldüğü büyük bir felakete sebep olmuş. 5800‘ün üzerinde evin yıkılması ile birlikte Valencia’ya ciddi oranda maddi zarar da veren bu afetten sonra İspanya hükumeti böyle bir durumun tekrar yaşanmaması adına nehrin geçtiği güzergahı değiştirmeye karar vermiş. Nehrin eskiden aktığı bölüm ise günümüzde insanların bisiklete binebileceği, yürüyüş yapabilecekleri ve dinlenebilecekleri büyük bir park haline getirilmiş. Birçok farklı ağaç türünü görebileceğiniz Turia Bahçeleri; Valencia’nin orta yerinde yemyeşil bir vaha gibi görünüyor.

Turia Bahçeleri


Bioparc Valencia

Yenilikçi hayvanat bahçeleri arasında yer alan Bioparc Valencia; hayvanların kendi doğal ortamlarında hissedebilecekleri bir alan tanıyor. Ziyaretçiler ise neredeyse görünmez olan duvarlar arkasından hayvanları rahatsız etmeden görebilme şansı veriyor. Afrika’nın minik bir yansımasını sunan bu parkta sırtlanlardan zürafalara kadar pek çok farklı hayvanı yakından tanıyabilirsiniz.

Bioparc Valencia


Palace of the Marques de Dos Aguas

15. yüzyılın sonunda yapımına başlanan bütünüyle 1740 yılında biten Palace of the Marques de Dos Aguas; Rococo mimarisinin en güzel örnekleri arasında yer alıyor. İlk yapıldığı senelerde ağırlıklı olarak gotik mimariden etkilenen yapı; yaklaşık iki asır süren inşası sonrasında barok stilinden büyük ölçüde etkilenmiş. 1954 yılında Gonzalez Marti tarafından satın alınan köşk günümüzde ağırlıkla seramik objelerin sergilendiği bir müze olarak görev yapıyor.

Palace of the Marques de Dos Aguas


Calle Colón

1914 yılında Francisco de Mora y Berenguer tarafından inşa edilen Calle Colon; şehrin en yenilikçi mimari örnekleri arasında sayılıyor. İçeri doğru açılan yuvarlak alan akla klasik pazar yerlerini getiriyor. Gaudi’yi anımsatan çok renkli Valencialı havası ile şehrin buluşma merkezleri arasında yer alıyor.

Calle Colón


Museu de Belles Arts de València

1913 yılında kurulan Musueu de Belles Arts de Valencia (Güzel Sanatlar Müzesi); 14 ile 17. yüzyıllar arasında 2000‘in üzerinde çalışmaya ev sahipliği yapıyor. İtalyan Rönesansı’nın önemli isimlerinden Pinturicchio ve Giovanni Battista Piranesi başta olmak üzere pek çok İtalyan sanatçının eserlerini görebilirsiniz.

Museu de Belles Arts de València


The Albufera Natural Park

İber Yarımadası’nda yer alan Albufera Gölü (The Albufera Natural Park); İspanya’nin en önemli sulak alanlarından biri. Nadir kuş türlerini barındıran bu bölge şehrin 12 km güneyinde yer alıyor. Gölün yakınlarında yer alan El Palmar Köyü geleneksel olarak gölde pirinç yetiştirerek ve balık avlayarak geçiniyor. Bölgenin oldukça meşhur olan Paella isimli sarı pirinci gölün sularında yetiştiriliyor. Doğa ile iç içe birkaç saat geçirmek, Katalan mutfağından lezzetli örnekler tatmak  için Albufera Gölü’nü es geçmeyin.

The Albufera Natural Park


Torres de Quart

Torres de Quart; 14. yüzyıldan kalan eski Hristiyan duvar inşa örneklerinden biri. Yapının dış kısmı Fransız bombardımanı esnasında gördüğü hasarı üzerinde barındırıyor. Yapı yüzyıllardan beri askeri hapishaneden kadınlar hapishanesine kadar farklı amaçlarla kullanılmış.

Torres de Quart


Malvarrosa Beach

Mavi bayraklı olan Malvarrosa Beach; Alboraya ve Acequia de La Cadena arasında kalan kusursuz bir şehir plajı olma özelliği gösteriyor. İnce kumdan oluşan plaj yaklaşık bir kilometre kadar uzunluğa sahip.

malvarrosa beach


Barrio del Carmen

Valencia’nin oldukça iyi korunmuş tarihi şehir bölgesi olan Barrio del Carmen Plaza de la Virgin ana meydanı etrafında genişliyor. Yürüyerek gezebileceğiniz bu bölgede çok sayıda kilise ve müze de yer alıyor. Ana meydanda yer alan Turia Çeşmesi’nin akşam ışıklandırması özellikle kaçırmamanız gereken ayrıntılar arasında yer alıyor. Tarihi çehresi ve Arnavut kaldırımlarıyla oldukça romantik bir görünüm çiziyor. İçerisinde yer alan birçok tarihi bina günümüzde otel, restoran ve kafe olarak hizmet veriyor. Kısaca burayı sadece gezilip görülecek bir yermiş gibi değil konaklanacak, oturulacak kısacası içinde zaman geçirilecek bir yer olarak görebilirsiniz.

Barrio Carmen


Central Market

Valensiya’nın ünlü semt pazarıdır. Pazar binası tarihi, çok güzel ve otantik bir yapıya sahiptir. Burada envai çeşit meyve, sebze, balık bulabilirsiniz. Üstelik pazarın hemen karşısında şehrin meşhur restoranları da var. Semt pazarından özenle seçip aldığınız balıkları burada pişirtebiliyorsunuz. Hiçbir şey almasanız bile bu pazarı görüp gezmeden Valensiya’dan ayrılmayın.

central-market.jpg


Valensiya Katedrali

Tipik bir Katolik kilisesidir. 13. ve 15. Yüzyıllar arasında yapımı tamamlanan katedralin mimarisinde Gotik, Barok, Rönesans, Neo-klasik tarzların karışımı dikkat çekmektedir. Katedralin bütün bölümleri harikadır. Ama özellikle çan kulesi nefes kesiyor. Valensiya seyahatlerinizde şehrin sembol yapılarından biri olan ve yıllara meydan okuyan Valensiya Katedrali’ni mutlaka ziyaret edin.

valensiya-katedrali.jpg


Torres de Serranos (Serranos Kapısı)

14. yüzyılın sonlarında inşa edilmiştir. Burası koruma amaçlı yapılan bir kapı konumundadır. Bakıldığında girişin yanlarında uzanan yapılar kule şeklinde bir görüntüyü andırmaktadır. Tarih boyunca sur şeklinde kullanılmıştır. Günümüze kadar birkaç kez restore edilen yapı turistlerin ilgi odağındaki tarihi eserler arasında bulunmaktadır.

torres-de-serranos.jpg


Llotja de la Seda (İpek Borsası)

15. yüzyılın sonları ve 16. yüzyılın ortaları arasında inşa edilen yapıda Gotik mimari tarzı göze çarpmaktadır. Şehrin başlıca turistik mekanlarından biri olarak bilinir. UNESCO tarafından 1996 yılından bu yana Dünya Mirasları Listesi'ne eklenmiştir. İçerisinde muazzam bir biçimde bükülmüş sütunlar harikulade bir görüntü oluşturmaktadır. Dünyada Ortaçağ’dan kalan en önemli mimari eserlerinden biri olarak gösterilmektedir.

llotja-de-la-seda.jpg


Valensiya da Nerede Ne Yenir?

İspanya’nın dünyaca ünlü turistik şehri Valensiya kendine özgü mutfağıyla da dikkat çeker. Akdeniz kültürünün özelliklerini taşıyan Valensiya mutfağının temeli et, sebze, ve deniz ürünlerinden oluşan bu şehirde ne yenir ne içilir sorusunun yanıtı.


Cafe ArtySana

Cafe ArtySana

Rezervasyonlar, Açık havada oturma, güler yüzlü garsonlara sahip, ücretsiz yol üstü olmayan park yeri, tekerlekli sandalye İle erişim, alkol var, tüm İçkiler, şarap ve bira çeşitlerinin bulunduğu temiz havaya sahip bir restoran mutlaka gitmeniz gereken yerler arasında yer almalıdır.

Adres: Calle Denia 49 46006 Valencia, 46006 Valencia, İspanya

Tel: +34 697 28 09 99

pealla


Mayan Coffees

mayan coffes

İnsanların aileleri ile birlikte gelebilecekleri küçük ama şirin bir kafe olan Mayan Coffes sunduğu lezzetler karşısında müşterilerini hayran bırakıyor. Kahvaltı sunumu ile göz dolduran menüsü, kahve çeşitleri gerçekten tadılmaya değer. Sıcak kanlı garsonları ile bu şirin kafeye mutlaka gitmelisiniz.

Adres: Calle Murillo 54 | Junto a la Torre de Quart, 46001 Valencia, İspanya

Tel: +34 722 78 84 33

valensiya kahve


Brunch Corner - Sant Bult

Brunch Corner - Sant Bult

İspanya’nın Valensiya şehrinde harika bir kahvaltı ile güne başlamak istiyorsanız mutlaka gitmeniz gereken yer Granier’dir. Lezzetli hamur işleriyle ve mekanı saran kahve kokusuyla büyüleneceğiniz Granier güler yüzlü çalışanlarıyla sizleri karşılamak için sabırsızlanıyor.

Adres: Placa de Sant Bult 3, 46003 Valencia, İspanya

Tel: +34 635 84 36 06

valensiya kahvaltı


Dulce de Leche

Dulce de Leche

İspanya’nın Valensiya şehrinde tatlı küçük bir kafe, öğlen yemeğinizi ailenizle veya arkadaşınızla yiyebileceğiniz çeşitli tatlıları müşterilerine sunan bu kafe tatlı garsonları ile mekanın havasını değiştiriyor, canınız tatlı çekiyorsa gelebileceğiniz ilk durak olan Ducle de Leche sizleri bekliyor.

Adres: Bajo, 46007 Valencia, İspanya

Tel: +34 960 11 23 16

dulce de leche


Valensiya'ya Ne Zaman Gidilir?

İspanya'nın Valensiya şehrinde akdeniz iklim özellikleri görülmekte, yaz mevsimi sıcak ve kurak, kış mevsimi ise serin geçmektedir. Valensiya her mevsim ziyaret etmeye elverişli bir şehirdir ama en çok turist çeken sezonu yazdır. Ünlü kumsallarında dinlenme imkanı bulabileceğiniz Valensiya'da  yaz mevsimi sıcaklık 30-40 derece arasında seyretmektedir. Şehirde deniz sezonu ekim aylarının sonlarına kadar devam ettiği ve kışların serin geçmesi nedeniyle her mevsim ziyaret edilebilecek bir kent olmaktadır.

valensiya.jpg


Valensiya'da Şehir İçi Ulaşım Seçenekleri

İspanya'nın en önemli şehirlerinden biri olan Valensiya ulaşım konusunda en gelişmiş ülkeler arasında yer almakta. Valensiya ulaşım konusunda insanların sıkıntı çekmediği, rahatça gitmek istedikleri yere ulaşabildikleri görülmektedir. 


Yürüyerek Ulaşım

Valensiyada görülmesi gereken yerler birbirine genellikle yakındır. Akdeniz ikliminin görüldüğü bu şehirde hava şartları genelde yürümeye müsaittir. İnsanların temiz havayı içine çekerek yürüdüğü Valensiya sokaklarında pozitif enerjiyle dolmaları muhtemeldir.

yürümek


Metro İle Ulaşım

İsapanya'nın Valensiya şehrinde metro hatları oldukça geniş ve gelişmiştir. İnsanların ulaşım için metroyu tercih etmeleri daha uygun ve zahmetsizdir.

metro


Toplu Taşıma Aracı

Valensiya'da toplu taşıma aracını kullanan insanlar oldukça memnundur. Toplu taşıma aracını kullanmak için en uygun seçenek vlc Turist Kart'tır. 24, 48, 72 saat geçerli olan bu kartları havaalanı içerisinde bulunan turist bilgi ofisi içerisinden almanız mümkündür. Bu kartı satın alan turistler metro, toplu taşıma ve hatta bazı müzelere ücretsiz girme hakkına sahip olmaktadır.

toplu tasıma ulasım


Valensiya Nerede Kalınır? Otel Önerileri

Dünya'nın en popüler turizm merkezlerinden biri olan Valensiya son yıllarda Türk turistlerin de ziyaretlerinin artması sonucu önemli bir konu haline gelmiştir. Biz de bu içeriğimizde Valensiya’da konaklanacak otelleri önerilerini derledik. İşte sizler için araştırdığımız Valensiya’nın en güzel otelleri;


Melia Plaza

Melia Plaza

Valensiya da bulunan Melia Plaza en iyi otel olanaklarını müşterilerine sunmakta, oda servisi, ücretsiz wi-fi, spor salonlu fitness merkezi, mini bar ve daha fazlası. Valensiyanın en iyi otellerinden biri olan Melia Plaza tercihleriniz arasında mutlaka yer almalıdır.

Adres: Plaza Ayuntamiento 4, 46002 Valencia, İspanya

Tel: 00 44 808 234 1953


Vincci Lys

Vincci Lys

Valensiya’ya seyahate gittiğinizde kalınacak otellerin arasında bulunan Vincci Lys, modern ve lüks havasıyla müşterilerinin memnun kalmasını sağlıyor, birden fazla dil bilen ve güler yüzü ile enerji saçan personeller ve çalışanlar konuklarını ağırlamayı sabırsızlıkla beklemekte.

Adres: Calle Martinez Cubells 5, 46002 Valencia, İspanya

Tel: +34 963 50 95 50


Hotel Kramer

Hotel Kramer

Hotel Kramer odalarındaki kusursuz temizlik, ücretsiz Wi-Fi, mini bar ile göz doldurmakta. Enfes lezzetlerin sunulduğu Romantizmin yukarılarda olan restoranı, havaalanına ulaşım hizmeti, kuru temizleme gibi hizmetleri içinde barındıran Hotel Kramer için rezervasyon yaptırmaktan kesinikle kaçınmayın.

Adres: Av. de Campanar, 90, 46015 València, İspanya

Tel: +34 963 17 36 50


Ilunıon Aqua 4

ılıunıon aqua 4

İspanya’nın Valensiya şehrinde bulunan İlunıon Aqua 4 eşsiz manzarası temiz havası ile ziyaretçilerine pozitif enerji saçıyor. Çeşitli olanaklar sağlayan İlunıon Aqua 4 Vaalensiyanın en iyi otelleri arasında gösterilmekte.

Adres: Carrer de Luis García-Berlanga Martí, 19-21, 46023 València, İspanya

Tel: +34 963 18 71 00


Hotel Lotelito

Hotel Lotelito

Hotel Lolelito ferah ve iç açıcı odalarıyla ücretsiz yüksek hızda interneti, bar oturma salonu, klima, mikrodalga fırın gibi çeşitli oda olanakları sağlamasının yanı sıra, lezzetli yemeklerin bulunduğu restoranında eğlenceli vakit geçirmek mümkün.

Adres:  Carrer de Virués, 6, 46002 València, İspanya

Tel: +34 963 06 09 30


İSPANYA GEZİ REHBERİ

> İspanya Gezilecek Yerler

> Zaragoza Gezilecek Yerler

> Sevilla Gezilecek Yerler

> Barselona Gezi Rehberi

> Madrid Gezilecek Noktalar

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.