Pazar Gününü Sevme Nedenlerimiz

Haftanın belki de en sevilen günü olan pazar gününü güzel kılan nedenleri sizler için bir araya getirdik. Hadi hep birlikte pazar gününü sevmemizin nedenlerine göz atalım.
Pazar Gününü Sevme Nedenlerimiz

Haftanın günlerini saydığımızda yüzümüzü güldüren belli başlı günler vardır. Bunların başını cuma, cumartesi ve pazar günleri çeker. Ard arda sıralanmalarından değil de, tatile giriş ve tatili ifade ettikleri için her birinin önemi bizim için ayrıdır. Cuma=tatile giriş; cumartesi ve pazar=tatil. (Tabii hafta sonu çalışan ya da home office çalışanlar da var. Ancak bu yazıya genel kanıya göre başlanmıştır :) Her ne kadar cuma ve cumartesi de sevilen günler arasında yer alsa da pazar gününün yeri her zaman ayrıdır. Pazar, tatil olmasının yanı sıra farklı şeyler de ifade eder. Ailecek yapılan pazar kahvaltısı bunlardan belki de en önemlisidir. İşte pazar klasikleri...


1. Pazar Kahvaltısı

Her zamankinden biraz daha geç uyanılır. Her zamankinden daha fazla çeşit, kahvaltıda yer alır. Hatta belki pazar kahvaltımıza, sevdiklerimiz de misafir olarak eşlik eder. Kimi zaman da sırf kahvaltı için, güzel bir mekana, en çok pazar günleri gidilir. İstanbul'da boğaza karşı kahvaltı yapmak gibisi yoktur.

kahvaltı gif

 İstanbul'da Bulunan En İyi Kahvaltı Mekanları


2. Pazar Gezmesi

Pazar günü, genellikle herkesin izin günü olarak bilindiği için buluşmaların baş tacıdır. Sevdikleriniz ya da ailenizle çıkacağınız pazar gezmesi keyfi, gün sonuna doğru bitecek olması düşüncesiyle doyasıya yaşanır. Küçük çocuğu olanlar için lunaparka gitmek, çocukları boyunu geçmiş olanlar için sinema, piknik ya da tiyatroya gitmek pazar günü yapılacak iyi bir tercih olabilir.

bebek gif


3. Kamp Yapmak

Cumadan çıkılmış olan yolculuğun son günü olsa da kampın keyfinin belki de en çok çıktığı gündür. Çadırda uyanılan son sabahta, uyandığınız andan itibaren gezilecek son yerlere giderek harika vakit geçirirsiniz. Son günün keyfini çıkarın ama fazla da abartmayın... Toparlanıp dönüş yoluna geçmenin de ayrı bir keyfi vardır çünkü kamp yapılacak yeni bir yer daha keşfedilmiştir.

kamp-yapmak.jpg


4. Uçurtma Uçurmak

Özellikle çocuklar… Onlar için pazar günü yapılabilecek en keyifli aktivite belki de uçurtma uçurmaktır. Çocukluğumda annemle babamın balık tutma oyununu benden çok sevdiğini ve oynadığını düşünürsek, anne babaların da uçurtma uçurmaktan keyif alacağına eminim :)

ucurtma-ucurmak-002.jpg


5. Evde Vakit Geçirmek

Dışarı çıkmayı çok fazla sevmeyenler için pazar günü, kraliyetlerinin olduğu yerin kraliçesidir; evlerinin. Film açıp mısır patlatmak, kahve yapıp kitap okumak, yeni bir tarifi sevdiği kişiyle deneyip mis gibi kokan yemekler yapmak… Tüm bunlar da, ev kuşu olanlar için o kraliyetteki şenliklerdir. Pazar sabahı babalarımız...

kedi gif


6. Home Office Çalışmak

Her gün işe giderken uyandığından 1-2 saat geç uyanmak ve pijamalarla bilgisayar başına geçip çalışmaya başlamak… Tabii ki tatil daha iyi ama eşitsizliğimiz şu şekilde: tatil > pazar günü evde çalışmak > pazar günü ofiste çalışmak. Keyifli pazarlar…

home office gif

Önerilen İçerik; İstanbul'da Hafta Sonu Geçirmek

Neoldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum