Ödem Söktürücü Besinler, İlaçlar, Çaylar, Bitkiler ve Kürler

Ödem attıran çayları, yiyecekleri, besinleri, bitkileri, ilaçları, içecekleri, kürleri ve detoks suyunu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Ödem Söktürücü Besinler, İlaçlar, Çaylar, Bitkiler ve Kürler

Ödem Söktürücü Besinler

Ödemi ne atar sorusunun cevabını karnımızda bir şişlik hissettiğimiz zamanlarda sorarız. Vücuttaki fazla sıvıyı tutan tuzun atılamamasından kaynaklanan ödem, kalp, karaciğer ya da böbrek hastalıklarına sahip kişilerde daha çok meydana gelse de herkeste oluşabilmektedir.

Ödemden kurtulmak için yiyeceklerden, bitki çaylarından, ilaçlardan, içeceklerden, kürlerden ve detoks suyundan faydalanabilirsiniz. Ödemi atmak için yiyeceklerden salatalığı, çaylardan, elmalı limonlu çayı, ilaçlardan Lasix'i, içeceklerden yeşil çayı, kürlerden yeşil çay kürünü, detoks suyu olarak ise bitkilerden yapılanı öneriyoruz. 

Ödem Söktürücü Yiyecekler

ödem söktürücü besinler

Ödem attıran yiyecekler ananas, salatalık, maydanoz, nar, muz, yoğurt, kivi, kayısı, maydanoz, rezene, ısırgan otu, limon ve kavundur. Bu yiyecekleri tüketerek ödem atabilirsiniz.

Ödem attıran besinler arasında bulunan saymış olduğumuz yiyecekleri düzenli olarak tüketmenizi öneriyoruz. Bu yiyecekleri öğünlerinize yerleştirmeniz halinde kısa süre içerisinde ödemden kurtulacağınızı söyleyebiliriz. Ayrıca yiyeceklerin yanında çay, kür ya da içeceklerden de faydalanabileceğinizi belirtelim.

Ödem Attıran Çay

ödem söktürücü besinler

Naneli ıhlamurlu çay, elmalı limonlu çay, karanfil çayı, karahindiba çayı, soğuk salatalık çayı, elmalı adaçayı ve zencefil çayı ödem söktüren çaylardan en etkili olanlarıdır. Bu çayları düzenli olarak tüketerek ödemlerinizden kurtulabilirsiniz.

Yukarıda saymış olduğumuz bitki çaylarını tüketerek ödemden kurtulabilirsiniz. Yemeklerden sonra tüketeceğiniz bu bitki çayları anında etkisini göstererek şişkinliği azaltmaktadır. Düzenli olarak tüketmeniz durumunda ise vücudunuzdaki tüm ödemin bu çaylar sayesinde atılacağını söyleyebiliriz.

Ödem Söktürücü İlaç

ödem söktürücü besinler

Ödem attıran ilaç olarak doktorlar en çok diüretik yani idrar söktürücü ilaçları reçete etmektedir. En etkili idrar söktürücü ilaç ise Lasix'dir. Bu ilaç böbreklerin daha hızlı çalışmasına yardımcı olmaktadır.

Diüretik adı verilen ilaç grubuna dahil olan Lasix, vücutta bulunan aşırı suyun atılmasına yardımcı olmak için üretilmiştir. Oldukça güçlü olan bir idrar söktürücü olan Lasix, su ve tuz kaybı yaşamanıza neden olmaktadır. Bu yüzden ilacı kullanırken doktorunuzun size söylediği şeyleri aynen uygulayın.

Doktorunuzun size önermesiyle kullanmanız gereken bu ilaç kısa süre içerisinde ödemin atılmasını sağlayacaktır. İlacı kullanırken doktorunuzun onayından ve dediklerinden çıkmamanız gerekiyor. Yoksa aşırı su ve tuz kaybı yaşayabilirsiniz.

Ödem Attıran İçecekler

ödem söktürücü besinler

Ödemden kurtulmanızı sağlayacak içecekler yeşil çay, nar suyu, maydanoz suyu, salatalık suyu, pancar suyu, limon suyu, elma suyu ve ananas suyudur. Bu içecekleri tüketerek ödemden kurtulabilirsiniz.

Yukarıda saymış olduğumuz içeceklerden en az birini tüketmenizi öneriyoruz. Bu içecekler düzenli olarak tüketilmesi halinde kısa süre içerisinde ödemden kurtulmanızı sağlayacaktır. Bu da şişkinliklerinizin inmesine yardımcı olarak daha fit görünmenizi destekleyecektir.

Ödem Söktürücü Kür

ödem söktürücü besinler

Ödem attırıcı kürler kiraz sapı kürü, yeşil kür, yoğurt kürü, karahindiba kürü ve yeşil çay kürüdür. Bu kürleri tüketerek ödemleriniz kısa süre içerisinde ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz.

Suyu kaynattıktan sonra içerisine yeşil çay poşetlerini atın. Çayı 10 dakika boyunca demlendirin ve poşetleri içerisinden çıkartın. Daha sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kürün içerisine yarım limonu ve sodayı ekleyin. Hazırlamış olduğunuz bu kürü gün boyunca tüketebilir ve ödemin atılmasını sağlayabilirsiniz.

Ödem Attıran Detoks Suyu

ödem söktürücü besinler

Ödem söktürücü detoks suyu olarak sizlere 1 adet limondan, yarım yeşil elmadan, 10 dal maydanozdan, 1 adet zencefilden ve 1 adet salatalıktan yapılan oldukça etkili bir tarif vereceğiz. Bu tarif sayesinde ödemden hızlıca kurtulabilirsiniz.

Bir litre suyun içerisine bütün malzemeleri dilimleyerek atın. Bunu geceden yaparak sabaha kadar dinlenmesini sağlayın. Sabah olduğunuzda bu detoks suyunu tüketebilirsiniz. Bu detoks suyunu düzenli olarak her gün tüketmeniz durumunda ödem atarak şişliğinizi giderebilirsiniz. 


İlginizi Çekebilir
Ödemi Atmanın Hızlı YollarıÖdem Atmanın Doğal Yöntemleri

Ödem söktüren besinler nelerdir?

Ödem attıran besinler su, salatalık, maydanoz, yeşil çay, ananas, nar, muz, nar suyu, kivi ve yoğurttur. Bu besinleri tüketerek kısa süre içerisinde ödemden kurtulabilirsiniz. Oldukça etkili idrar söktürücü olan bu besinler düzenli tüketilmesi durumunda ise ödem oluşumuna karşı koruyucu etki sağlamaktadır.

Ödem en hızlı nasıl atılır?

Ödemi hızlı bir şekilde atmak istiyorsanız ananas, yoğurt, yeşil çay, maydanoz ya da kiraz sapından yararlanabilirsiniz. Bu besinler idrar söktürücü özellikleri sayesinde kısa süre içerisinde tüm ödeminizi atabilmenizi sağlıyor.

En çok ne ödem attırır?

En çok ödem atan besinler arasında yoğurt, nar, kivi, muz, salatalık, yeşil çay, ananas ve maydanoz bulunuyor. Bu besinleri öğünlerinize yerleştirmeniz durumunda tek seferde çok yüksek miktarlarda ödem atabilirsiniz.

Bir gecede ödem nasıl atılır?

Sadece bir gecede ödemden kurtulmak için bir içecek hazırlamanız gerekiyor. Gece yatmadan önce 1 bardak suya, 1 adet kuru hurma koyup bekletin. Daha sonra sabah her ikisini de tüketin. 1 demet maydanozu, 2 adet salatalığı ve 1 orta boy havuç suyunu karıştırın. Bu karışımı içtikten sonra bağırsak hareketleriniz hızlanacak ve ödem atılacaktır.

Vücuttaki ödem doğal yollarla nasıl atılır?

Vücuttaki ödemi atmak için düzenli olarak yürüyüş yapmalısınız, limon, sirke, sumak tüketmelisiniz, tuz kullanımını azaltmalısınız, bol bol su tüketmelisiniz, beyaz pirinç, makarna ve ekmek tüketimini azaltmalısınız, uyku düzeni oluşturmalısınız ve maydanoz, rezene, ısırgan otu tüketmelisiniz.

Ödem söktürücü bitkiler nelerdir?

Limon, ıhlamur, anason, kantaron otu, rezene, nane limon, biberiye, adaçayı ve anason adet söktüren bitkiler arasında en etkili olanlarıdır. Hem zayıflatan hem de ödem attıran bu bitkiler sayesinde daha fit bir vücuda sahip olacaksınız.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.