Ocicat Kedisi Bakımı ve Özellikleri                                       

Tüm özellikleri ile en iyi ev arkadaşınız Ocicat kedisi kişiliği, bakımı, görünümü, sağlık durumu, iletişimi ve tüm özellikleri hakkında merak ettiğiniz her şey. Eğer sizde bir Ocicat kedisi sahiplenmek istiyorsanız yazımıza göz atın!
Ocicat Kedisi Bakımı ve Özellikleri                                       

Ocicat Kedisi Bakımı ve Özellikleri                                       

Ocicat, ilk olarak Amerika’da kaza ile ortaya çıkmış bir kedi türüdür. Vahşi bir görünüme sahip olan bu tür adet küçük bir leoparı andırmaktadır. Ancak yapısı ereği oldukça nazik, sevecen ve uysal kişiliği ile ön plana çıkmaktadır. Orta büyüklüğe sahip Ocicat kedisi Habeş kedisinin çiftleşmesi ile dünyaya geldiği düşünülmektedir.

1964 yılında Habeş kedisinin renklerine sahip Siyam kedisi geliştirmek istene bir yetiştirici tarafından fark edilen Ocicat kedisi 1987 yılında kedi dernekleri tarafından cins olarak kabul edilmiştir. Vahşi görünümünün yanı sıra oldukça uysal olan bu sevimli tür hızla dünyanın bir çok farklı noktasında ailelerin vazgeçilmez dostu olmayı başarmıştır. Popülerliğini her geçen gün geniş kitlelere yayan Ocicat kedisi oldukça da pahalı bir kedi türüdür.

ocicat-001.jpg


Ocicat Kedisi Kişiliği

Ocicat kedisi davranışları ile köpeğe benzetilen ender kedi ırklarındandır. Sahibi ile son derece güçlü bir bağ kurabilen kişiliği ile son derece eğitilebilir bir türdür. Ayrıca odlukça akıllı ve zeki yapısı yeni şeyler öğrenme konusunda oldukça hızlı olmasını sağlamaktadır. Doğadan bağımsız kişiliği ile tam bir ev kedisi olma özelliğine sahip bu sevimli dostumuz her daim kendisi ile ilgilenilmesinden hoşlanacağı gibi yalnız kalmaktan nefret etmektedir. Bu yüzden yoğun iş temposuna sahip aileler için uygun bir seçim olmayacaktır.

Kendinden emin kişiliği ile yeni şeyler keşfetmekten hoşlanan Ocicat kedisi bir şeyler ile meşgul olmak isteyecektir. Çevresinde olup biten her şeye müdahale etmekten kendini alıkoyamayan bu kedi getir-götür oyunlarında oldukça başarılıdır. Doğası gereği oldukça konuşkan olan Ocicat kedisi çevresine birş eyler mırıldanmaktan vazgeçmemektedir. Ayrıca yüksek enerjisi ile her daim koşuşturmaktan ve tırmanmaktan büyük keyif almaktadır.

ocicat-002.jpg


Ocicat Kedisi Görünümü

Altın ve fildişi beneklerine sahip tüy yapısı ile vahşi bir görünüme sahip olan Ocicat kedisi küçük bir leoparı andırmaktadır. Ancak görünümlerinin yanı sıra genlerinde hiçbir vahşilik olmayan bu tür bir hayli nazik ve sevecek kişiliği ile bilinmektedir. Dersinde yer alan lekeleri ile oldukça eşsiz bir örünüme sahip olan Ocicat büyük boy kedi ırkları arasında yer almaktadır.

Oldukça atletik vücut görünümüne sahip Ocicat kedisi tamamen kaslı bir yapıya sahiptir. Ağızı güçlü çene ve dişler ile çevrili olup uzun bir görünüme sahiptir. Kulakları orta büyüklükte yuvarlak bir görünüme sahiptir. Ayrıca gözleri orta büyüklükte olup mavi hariç her tona sahip olabilmektedir. Son derece parlak ve kusursuz paltosu ile dikkatleri çeken Ocicat kedisi genellikle sarımsı kahve- gümüş, çikolata-gümüş, tarçın-gümüş, mavi-gümüş, açık kahve- gümüş ve tekir modelinde görülebilmektedir.

ocicat.jpg


Ocicat Kedisi Bakımı

Ocicat kedisi diğer kedi türlerinde de olduğu gibi titiz bir bakım uygulamasına ihtiyaç duymaktadır. Her daim düzenli beslenme ve hijyenik ortam koşullarının sağlanması bu kedi için oldukça önem arz etmektedir. Bakım uygulamalarında ilk olarak tüy yapısının korunması için düzenli tarama işlemleri Ocicat kedinizin ölü tüylerden kolayca kurtulmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca ılık bir banyo ile kedinizin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Tüy bakımı kadar tırnak bakımının da oldukça önemli olduğu Ocicat kedinizin tırnaklarını kedi kuaförü yada veteriner kliniğinde kesim uygulamaları yaptırmanız gerekmektedir. Ayrıca evinize alacağınız kedi tırmığı ile tırnaklarında ki ölü tabakaların kendi yolu ile kolayca kırılmasına olanak sağlayabilirsiniz. Hızlı ve hareketli kişiliği ile Ocicat kedinizin kulaklarında biriken tozları düzenli olarak nemli bir bez ile silmeniz de yeterli olacaktır.

Ocicat kedisinin bakım uygulamalarında her daim mama, su ve kum kabının dezenfekte edilmesi oldukça önemlidir. Bakteri ve mikrop oluşumlarını kolayca engelleyecek temizlik uygulamalarınızda kimyasal (çamaşır suyu, deterjan) madde kullanmamanız kedinizin sağlığı için oldukça önemlidir. Ayrıca her daim kaliteli mama tüketimi ile Ocicat kedisini sağlıklı bir yaşam koşulu oluşturabilirsiniz.

ocicat-003.jpg


Ocicat Kedisi Sağlık Durumu

Ocicat kedisi en sağlıklı kedi ırklarından bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Türü etkileyen herhangi bir kalıtsal hastalığa rastlanmaması ile beraberinde düzenli beslenme ve uygun çevre koşullarının sağlanması durumunda ortalama yaşam süresi 15 ile 18 yıl arasında değişiklik göstermektedir.

Kedinizin her daim sağlıklı bir yaşam sürmesi için kaliteli kedi maması ile beslenmesi gerekmektedir. Ayrıca beslenmesinin yaşına uygun mama tercihleri ile yavru kedi maması, yetişkin kedi maması ve diyet mama uygulamaları ile sağlamanız önemlidir. Beslenme dışında sağlığının korunmasında bir diğer önemli durum ise düzenli aşı uygulamaları olacaktır.

ocicat-009.jpg


Ocicat Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Sıcak kanlı, sevecen ve insan ilişkileri yüksek olan Ocicat kedisi çocuklu aileler için oldukça ideal bir ev kedisi olma özelliğine sahiptir. Çocuklar ile beraber oyun oynamaktan ve vakit geçirmekten hoşlanan Ocicat kedisi çevresine zarar vermeden sakin bir duruş sergileyebilmektedir. Ancak çocuklarınızı çizmemesi için tırnaklarını düzenli olarak kestirmeniz de fayda var.

Ocicat kedisi çocuklar ile olduğu gibi diğer evcil hayvanlar ile de oldukça iyi geçinebilmektedir. Özellikle yetiştiriciler Ocicat kedisinin yavruluktan itibaren bir köpek yada kedi ile büyütülmesinin kalıcı bir dostluk sağlayacağını söylemektedir. Ancak yabancı bir evcil ile aynı ortama getirdiğinizde oldukça kontrollü olmanız gerekmektedir.

ocicat-008.jpg


Ocicat Kedisi Özellikleri

  • Adeta bir leopar görünümüne sahip olan Ocicat kedisi eşsiz bir paltoya sahiptir.
  • Tüy yapısı ve görünümü ile vahşi bir kedi olarak bilinse de genlerinde hiçbir şekilde bu duruma rastlanmamaktadır.
  • Oldukça uysal, sakin ve sevgi folu kişiliği ile adeta köpek özelliklerini barındıran bir kedi türüdür.
  • Çevresine oldukça duyarlı olan Ocicat, sahibi ile güçlü bağlar kurma özelliğine sahiptir.
  • Her daim ilgi ve alakadan hoşlanan bu tür çocuklar ve diğer evcil hayvanlar ile vakit geçirmekten zevk almaktadır.
  • Herhangi bir kalıtsal hastalığı barındırmamakta olan Ocicat kedisi dünyanın en sağlıklı kedi ırklarından bir tanesidir.
  • Oldukça zeki yapısı ile bir hayli hareketli ve enerjik bir kedi türüdür.
  • Eğer bir Ocicat kedisi sahiplenmeye karar verdiyseniz her daim kaliteli kedi maması ile beslenmesi ve düzenli aşı işlemlerinin uygulanması ortalama yaşam süresini en üst düzeye çıkartmaktadır.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.